Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Η καλύτερη ενδεκάδα του Εδεσσαϊκού όπως ψήφισαν οι φίλοι του!!!



Στα social media  ιδιαίτερα τώρα που δεν έχουμε αγωνιστική δράση, πολλοί είναι αυτοί που αναπολούν στιγμές του παρελθόντος. Έτσι και στην σελίδα Dieci μπήκε το ερώτημα για την Κορυφαία ενδεκάδα Εδεσσαϊκού διαχρονικά. Δηλαδή από τις 13 Μαρτίου 1960  που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα. Το κείμενο ανέφερε τα ακόλουθα:
Έδεσσαϊκός- ΑΕΚ 0-1. Μάιος 1993. Ο Έδεσσαϊκός στην πρώτη του χρονιά σώθηκε μετά την νίκη εκτός έδρας επί του Ηρακλή με 1-2. 

Δεν υπάρχει χρονικό όριο, Μπορείτε να επιλέξετε σύμφωνα με την δική σας άποψη και όσα έχετε προλάβει να δείτε η όχι. Όλοι οι φίλαθλοι όλων των ομάδων μπορούν να επιλέξουν ενδεκάδα για τον Εδεσσαϊκο, σ'αυτή την εικόνα.
Εννοείται θα προσθέσετε και προπονητή και μπορείτε να προσθέσετε και ιστορίες της ομάδας η οτιδήποτε θέλετε να γίνει γνωστό σε σχέση με την ομάδα.. Ότι θεωρηθεί σημαντικό, θα αναρτηθεί ξεχωριστά.
Υγ. Για Πρόεδρο θα βάλετε αναγκαστικά, Θωμά Μάτσιο.
Ο Γιώργος Νασιόπουλος ήταν ο δημοφιλέστερος ποδοσφαιριστής της ομάδας σύμφωνα με τους φιλάθλους. Πέρασε και ως προπονητής από την ομάδα. 



Βέβαια το κείμενο είχε 234 λάικ και 198 σχόλια στην πλειονότητα τους από φιλάθλους του Εδεσσαϊκού. Άρα το ενδιαφέρον ήταν έκδηλο.  Όπως βέβαια μπορεί κάποιος να καταλάβει, υπήρξαν αδικίες και εσφαλμένες αναφορές κυρίως για τους παίκτες πριν το 1980 όπου δεν υπήρχε μεγάλη ενημέρωση ενώ και τότε είχαν περάσει σπουδαίοι παίκτες από την ομάδα όπως ο μεγάλος Φόρης Γιεντζής, όπου το όνομα του έχει δοθεί στο Δημοτικό στάδιο της πόλης. Βέβαια η σημαντικότερη περίοδος της ομάδας ήταν από το 1992 έως το 1997 όπου η ομάδα ήταν στην Α Εθνική και γνώρισε ένδοξες στιγμές. 
Πάρις Ζουμπούλης. Προσέφερε πολλά στην ομάδα. Και αυτός γύρισε φέτος ως προπονητής 
Αυτή ήταν η περίοδος της ακμής και έτσι ήταν φυσικό σε εκείνη την περίοδο να  υπήρχαν οι ποιο πολλές αναφορές.  Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι  η κατηγορία είχε και καλύτερο πρόεδρο και προπονητή. Εμείς κωδικοποιήσαμε τις απαντήσεις τις οποίες σας παρουσιάζουμε παρακάτω. Βέβαια  υπήρξαν οι δημοφιλέστερες απαντήσεις που ήταν οι μέσοι και επιθετικοί της ομάδας. Άλλωστε ο Εδεσσαϊκός είχε παράδοση στους σκόρερ. 
Επί Σταύρου Διαμαντόπουλου ο Εδεσσαϊκός έφτασε στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας και αποκλείστηκε από την ΑΕΚ.
Εμείς στην πρώτη κατηγορία θα σας αναφέρουμε τους πρώτους ένδεκα δημοφιλέστερες όπως ψήφισαν οι φίλαθλοι ενώ θα έχουμε και μια δεύτερη κατηγορία με τους καλύτερους έντεκα ανάλογα με την θέση και έντεκα αναπληρωματικούς ώστε να έχετε καλύτερη εικόνα και για τους παίκτες των άλλων γραμμών. Το σύστημα που επιλέξαμε είναι το 4-4-2 που έπαιζε η ομάδα στα 5 χρόνια παρουσίας στην Α Εθνική.
Δημοφιλέστατος προπονητής σύμφωνα με τους φιλάθλους ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος που πέρασε μια χρονιά, το 1994-1995,  από τον Εδεσσαϊκό και κατάφερε να σωθεί η ομάδα άνετα και να πάει στους 4 του κυπέλλου


Έντεκα δημοφιλέστατοι
1)    Νασιόπουλος
2)    Σαπουντζής
3)    Κόλεφ
4)    Κουτσουρές
5)    Πασσαλής
6)    Ράμπουσιτς
7)    Μπρομπόκης
8)    Κότσυφας
9)    Ζουμπούλης
10) Ανδρεάδης
11)  Τσολερίδης


Με βάση τις θέσεις που αγωνιζόντουσαν οι δυο καλύτερες ενδεκάδες με σύστημα 4-4-2 είναι οι ακόλουθες:
 
Μάκης Κατσαβάκης- Πέτρος Πασσαλής. Η νεότερη ιστορία του Εδεσσαϊκού σε μια φωτογραφία. Ο Πέτρος Πασσαλής ανέλαβε την ομάδα ως πρόεδρος σε μια δύσκολη συγκηρία ενώ ο Μάκης Κατσαβάκης ήταν ο προπονητής που ανέβασε και έσωσε την ομάδα στην πρώτη της χρονιά. 
Τερματοφύλακας: Ράντεκ Ράμπουσιτς( Χρήστος Νεοφώτιστος και Ναούμ Τάκος ισοψηφούν)
Δεξί Μπάκ: Θεόδωρος Τσολερίδης ( Δ. Σταφυλίδης)
Αριστερό μπακ: Νίκος Χαραλάμπους ( Βασίλης Καστανιώτης)
Στόπερ: Σάββας Κότσυφας, Γιώργος Λαδιάς (Γιώργος Καραϊσαρίδης, Μάνος Μητσόπουλος)
Αμυντικό χαφ: Βαγγέλης Κουτσουρές ( Πέτρος Πασσαλής)
Δεξί χαφ: Στέφανος Μπορμπόκης ( Γ. Παπαδόπουλος)
Αριστερό χαφ: Αντώνης Σαπουντζής ( Κώστας Οικονομίδης)
Κεντρικός Μέσος : Κρίστο Κόλεφ ( Κώστας Μαλουμίδης)
Επιθετικοί: Γιώργος Νασιόπουλος, Πάρις Ζουμπούλης ( Βασίλης Ανδρεάδης, Σάσα Σκάρα)
Πρόεδρος: Βαγγέλης Κωσταντινίδης Αντιπρόεδρος: Θωμάς Μάντζιος
Προπονητής: Σταύρος Διαμαντόπουλος με αναπληρωτή τον Θωμά Κατσαβάκη


1 σχόλιο:

  1. Ας μην ξεχνάμε και τον Τέλη Μπακάκη που ήταν επίσης πολυ καλός προπονητής και έσωσε την ομάδα την περίοδο 1993-94.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more