Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Μια παλιά συνέντευξη ντοκουμέντο του 2010 αποκαλύπτει αλήθειες για τον δρόμο και τα δικαστικά μέγαρα...

Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2020, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ανατρέξουμε στο πλούσιο αρχείο μας και να αναδείξουμε αλήθειες γύρω από δυο έργα που ακόμη και σήμερα μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Πρόκειται για τις παρακάμψεις Χαλκηδόνας, Γιαννιτσών, Μαυροβουνίου-Έδεσσας αφενός και αφετέρου για τα δικαστικά μέγαρα της Έδεσσας και των Γιαννιτσών. ήταν λοιπόν το 2010 όταν είχε χάσει η Νέα Δημοκρατία λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Στην Κυβέρνηση τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ. Μοναδικός εκλεγμένος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Καρασμάνης. Η εφημερίδα μας Άποψη Πέλλας  τότε είχε φιλοξενήσει συνέντευξη του  Βουλευτή εφ όλης της ύλης. Φυσικά και υπήρχε ερώτηση για αυτά τα έργα που μετά από 10 ολόκληρα χρόνια παραμένουν στα χαρτιά. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο κος Καρασμάνης έχει δώσει σε όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας στα κοινά ελάχιστες συνεντεύξεις. Η συγκεκριμένη όμως σήμερα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά δημοσίως ότι η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε διασφαλίσει 120 εκ. ευρώ για το έργο της παράκαμψης των Γιαννιτσών, χρήματα που υπήρχαν. Στην συνέχεια βέβαια αυτά τα χρήματα μεταφέρθηκαν ως γνωστών στον εσωτερικό περιφερειακό της Θεσσαλονίκης με τα γνωστά αποτελέσματα. Σήμερα 10 χρόνια μετά η παράκαμψη βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά. Για το φράγμα του Αλμωπαίου στην Καλή υπήρχαν 3,4 εκ. ευρώ και ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Βέβαια ιδιαίτερη αξία έχει το ζήτημα με τα δικαστικά μέγαρα σε Έδεσσα και Γιαννιτσά. Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν. Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Γιώργου Καρασμάνη και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΨΗ    13 12 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ 


Ερ. Επί ΠΑΣΟΚ τα έργα στην Πέλλα προχωρούν;

Η κατάσταση είναι γνωστή: ο δρόμος Χαλκηδόνα- Γιαννιτσά- Έδεσσα με εξασφαλισμένη την πίστωση 120 εκατομμυρίων ευρώ από τη Νέα Δημοκρατία έχει βαλτώσει, γνωρίζουν οι πολίτες της Πέλλας τις συνεχείς παρεμβάσεις μου για την επιτάχυνση των διαδικασιών της δημοπράτησης.
            Φράγμα Αλμωπαίου ( Καλής ) και γι’ αυτό είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της κύριας μελέτης με 3,4 εκατομμύρια ευρώ, τη δημοπράτηση όμως εδώ και 1 χρόνο την έχουν αφήσει στο ψυγείο.
Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, έπρεπε ήδη να έχει δημοπρατηθεί, ε! και αυτό στα χαρτιά παραμένει, το δε Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας έχει σκαλώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Αλλά και μια άλλη σειρά έργων σε υποδομές όπως στον αθλητισμό, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην αγροτική οδοποιία , έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.
Αυτές είναι οι επιδόσεις της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου στο Νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more