Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Τα πολιτικά παιδιά της Θ. Τζάκρη...

Διαβάσαμε ανακοίνωση στον τύπο σύμφωνα με την οποία η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη που συμμετείχε στην σύσκεψη για την κατασκευή δικαστικών μεγάρων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, τοποθετήθηκε. Ξεπερνώντας το γεγονός ότι διαχρονικά η πληθωρική Βουλευτής αποφεύγει να μας αποστέλλει δελτία τύπου, οφείλουμε να αναφέρουμε κάποια σημεία της ανακοίνωση της. Καταρχήν αν κάποιος διαβάσει το δελτίο τύπου θα αναρωτηθεί αν η Βουλευτής Πέλλας ήταν ποτέ Κυβερνητική. Η ίδια μάλλον ξεχνά ότι την περίοδο 2009 έως την αποχώρηση της από το ΠΑΣΟΚ ήταν Κυβερνητική Βουλευτής αλλά και Υφυπουργός Εσωτερικών το 2009. Παρόμοια η κατάσταση της από το 2015 έως το 2019 όπου ήταν Κυβερνητική Βουλευτής αυτή τη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα για ένα μικρό διάστημα Υφυπουργός Βιομηχανίας. Άρα και η ίδια έχει μεγάλες ευθύνες για τη μη κατασκευή των δικαστικών Μεγάρων. Εκτός από διαπιστώσεις αλλά και μεταβολές των ευθυνών προς άλλους παράγοντες, η ίδια αποφεύγει να τοποθετηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες που είχε για την διαχρονική αδράνεια όλων των Κυβερνήσεων στην λήψη αποφάσεων για το καλό του τόπου. Μάλιστα σε μια αποστροφή του γραπτού της λόγου, αναφέρει τα εξής: 

Παρά το γεγονός ότι ακόμη κι αν γινόταν ένα μοναδικό δικαστικό μέγαρο και αυτό δικό μου πολιτικό παιδί θα ήταν, αφού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσα σε συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να οδηγήσω σε ωρίμανση το Δικαστήριο της Έδεσσας, όπως είχα κάνει και το 2010 με το Δικαστικό Μέγαρο των Γιαννιτσών, διεκδικώντας αποφασιστικά την προοπτική αναβάθμισης των δομών απονομής και των δύο πυλώνων της Δικαιοσύνης.

Η κα Τζάκρη σπεύδει να οικειοποιηθεί τις όποιες πρωτοβουλίες για κατασκευή δικαστικών μεγάρων τονίζοντας ότι αυτά θα αποτελούν πολιτικά της παιδιά!!! Ευτυχώς στην Αρχαία Ελληνική τραγωδία περίοπτη θέση έχει η Μήδεια του Ευριπίδη  και η διδακτική της ιστορία. Ας ευχηθούμε να δικαστικά μέγαρα να προχωρήσουν και ας τα θεωρήσει δικά της πολιτικά έργα-τέκνα η κα Τζάκρη, η οποία κινδυνεύει να λάβει μετά την τελευταία της ατυχή αναφορά  τον τίτλο της σύγχρονης πολιτικής Μήδειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more