Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Εξώδικο του δημοσιογράφου Β.Μωυσή στον ΣΥΡΙΖΑ για το spot που τον στοχοποιεί




Απάντηση…Μωυσή στον ΣΥΡΙΖΑ με εξώδικο για το Spot «πόσο κοστίζει ο Μωυσής»
Εξώδικος δήλωση και διαμαρτυρία του Δημοσιογράφου και Διευθυντή του Radio North 98 Ευάγγελου Μωυσή, προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και προς τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη, επιδίδεται σήμερα στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, από δικαστικό επιμελητή, με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος και με κύριο αίτημα την απόσυρση του απαράδεκτου spot με τίτλο «πόσο κοστίζει ο Μωυσής».

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μωυσής κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Βόρειος Αντίκτυπος», τόνισε σήμερα, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Το spot του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Πόσο Κοστίζει ο Μωυσής» και την προτροπή “στην εποχή που οι ειδήσεις αγοράζονται μην καταπίνεις αμάσητο τον Μωυσή” -παρά τα όσα προσπάθησε η Κουμουνδούρου να ισχυριστεί δεν έχει κανένα στοιχείο σάτιρας. Αφενός διότι τσουβαλιάζει όλους τους δημοσιογράφους, και μας κατηγορεί ότι είμαστε εξαγορασμένοι από την κυβέρνηση. Προφανώς δεν ισχυρίζομαι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόχαστρο προσωπικά εμένα. Ωστόσο, επειδή δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι οι θεατές του spot να γνωρίζουν ή να μαντεύουν τον συνειρμό που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη χρήση και αναφορά του ονόματος Μωυσής, αποδεικνύεται πως οι φαινομενικά αστείες συμπτώσεις, μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις. Όπως το γεγονός, ότι πολλοί γνωστοί, συγγενείς, φίλοι, ακροατές της εκπομπής, βρέθηκαν να αναρωτιούνται και να με ρωτούν αν έχω διαπράξει προσωπικά κάτι τόσο αντιδεοντολογικό και αντιεπαγγελματικό, που να ωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ να με χρησιμοποιεί ως… παράδειγμα εξαγορασμένου δημοσιογράφου. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω να περάσει έτσι.
Παρ` όλα αυτά, και πάλι θεωρώ, σοβαρότερο και πιο επικίνδυνο ως νοοτροπία και πολιτικό μήνυμα, το συνολικό τσουβάλιασμα των δημοσιογράφων που επιχειρείται από το εν λόγω spot, από τη σύμπτωση της χρήσης του επωνύμου, το οποίο με συνοδεύει από τη γέννησή μου και με το οποίο ασκώ τη δημοσιογραφία εδώ και 30 χρόνια, θέλω να πιστεύω ευσυνείδητα.
Ωστόσο, επειδή ως δημοσιογράφος και ως Μωυσής -που ασφαλώς νιώθω διπλά προσβεβλημένος, επαγγελματικά και προσωπικά- έχω διπλό έννομο συμφέρον να προβώ βάσιμα σε νομικές ενέργειες, θεώρησα καθήκον μου να κάνω το απλούστερο νομικά υποστηριζόμενο βήμα, για την απόσυρση του κατάπτυστου spot και την δημόσια συγγνώμη προς εμένα και όλους τους συναδέλφους.
Γνωρίζω τη δήλωση του κ. Σκουρλέτη με την οποία επιχειρείται να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις για το τσουβάλιασμα όλων των δημοσιογράφων. Τη θεωρώ ειλικρινούς αφετηρίας, πλην όμως, ανεπαρκή και τελικά ακυρωμένη, από την παραμονή του εν λόγω spot στην κυκλοφορία. Αναγνώριση του λάθους, χωρίς απόσυρση και διόρθωση του λάθους, ακυρώνεται από την διαιώνισή του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more