Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

H 22η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Κίνας και ο 9ος ενεργειακός διάλογος ΕΕ-Κίνας διεξάγονται μέσω τηλεδιάσκεψης





Σήμερα, 22 Ιουνίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ, μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο/Αντιπρόεδρο κ. Τζουζέπ Μπορέλ, συμμετέχουν στην 22η σύνοδο κορυφής ΕΕ-Κίνας, η οποία πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Οι εκπρόσωποι της ΕΕ συζήτησαν πρώτα με τον Πρωθυπουργό της Κίνας κ. Λι Κετσιάνγκ και με τον Κινέζο Πρόεδρο, κ. Σι Τζινπίνγκ. 

Η σύνοδος κορυφής αναμένεται να καλύψει όλες τις πτυχές της συνολικής διμερούς ατζέντας ΕΕ-Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων, της δράσης για το κλίμα, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης, περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων της πανδημίας του κορονοϊού και της οικονομικής ανάκαμψης. 

Αφού ολοκληρωθεί η σύνοδος κορυφής, στις 17:00 ώρα Ελλάδος, οι πρόεδροι φον ντερ Λάιεν και Μισέλ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας μέσω της πλατφόρμας EbS.

Σήμερα πραγματοποιείται και ο 9ος ενεργειακός διάλογος ΕΕ-Κίνας, παράλληλα με τη σύνοδο κορυφής. Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον θα ηγηθεί της συζήτησης με τους Κινέζους ομολόγους της, εστιάζοντας στον ρόλο της πράσινης ενέργειας για την οικονομική ανάκαμψη και στη μελλοντική συνεργασία στις τεχνολογίες καθαρής ενέργειας, τις μεταρρυθμίσεις του τομέα της ενέργειας, τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και την ασφάλεια του εφοδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more