Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζει τις υποσχέσεις ο Δήμαρχος Αλμωπίας μετά από 20 μήνες θητεία

 


Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση

ΘΑ ΘΑ ΘΑ


 

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και στην συνέχεια του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας. Στις δυο συνεδριάσεις, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κατά τον προσφιλή του τρόπο, ξεστόμισε δεκάδες ΘΑ για θέματα και ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, απαντώντας στα ερωτήματα που έβαλε η αντιπολίτευση. Μετά από 20 μήνες θητεία, αποτελεί οξύμωρο γεγονός, το ότι ο Δήμαρχος ακόμη υπόσχεται και δεν υλοποιεί. Ακόμη και το καλαμπούρι για τους βρώμικους δρόμους που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κος Προκοπίδης, ο κος Δήμαρχος τόνισε ότι περπατά πλέον και αυτός. Το ζήτημα είναι ότι άρχισε αργά να περπατά καθώς θα έπρεπε ήδη να τρέχει ως Δημοτική αρχή….


Δ. Μπίνος: «Η σημερινή Δημοτική Αρχή λειτουργεί ως θυγατρική της προηγούμενης»



«Η σημερινή Δημοτική Αρχή λειτουργεί ως θυγατρική της προηγούμενης». Αυτό δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας», κατά τη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι η σημερινή Διοίκηση συνεχίζει να περιορίζεται στην υλοποίηση έργων που βρήκε έτοιμα από την προηγούμενη δημοτική περίοδο και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση. Την ίδια στιγμή, δεν έχει εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ για νέα έργα, με τον κ. Μπίνο να κάνει λόγο για έλλειψη σχεδίου και προγραμματισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπίνος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο κ. Μπάτση και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κετικίδη, αναφέρθηκε σε κάποιες περιπτώσεις έργων που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τα οποία υλοποιούνται με μεγάλη καθυστέρηση ή δεν έχει ξεκινήσει καν η υλοποίησή τους. Κάποια απ’ αυτά είναι ο φωτισμός του δυτικού περιφερειακού της Αριδαίας, ο φωτισμός της οδού Κύπρου (πεζόδρομος Αριδαίας), η αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, η ανάπλαση της εισόδου της Αριδαίας από τον Εξαπλάτανο (περιοχή Λυκείων), η παιδική χαρά στην περιοχή «Στάλιγκραντ» της Αριδαίας, η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου (ΔΑΚ) Αριδαίας κ.α.

 

Σ. Χατζηδημητρίου: «Λυπάμαι για εσάς κ. Μπάτση, λέτε ψέματα»

 


Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε κατά τη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μεταξύ του Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση και του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι για την Αλμωπία» Σάκη Χατζηδημητρίου.

Ο κ. Χατζηδημητρίου κατηγόρησε τον κ. Μπάτση ότι λέει ψέματα στο σώμα. «Λυπάμαι για εσάς», είπε απευθυνόμενος στον Δήμαρχο και τόνισε πως η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να κάνει το «άσπρο μαύρο».

Και πρόσθεσε ο κ. Χατζηδημητρίου: «Δεν εφαρμόζετε τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Ολιγωρείτε. Παίρνετε μια απόφαση και μετά από τρεις μήνες παίρνετε άλλη απόφαση. Αναιρείτε τον εαυτό σας».

Οι τόνοι ανέβηκαν, με τον κ. Χατζηδημητρίου να επιτείθετε στον Δήμαρχο, λέγοντας τα εξής: «Εσείς θέλετε χειροκροτητές, κ. Μπάτση. Τους χειροκροτητές θα τους βρείτε στον Πολιτιστικό Σύλλογο των Προμάχων»

 

Ν. Παρούτογλου: Κ. Μπάτση επειδή τα ξέρετε όλα, μου κάνει εντύπωση πως έχετε απορίες

Ο κος Νίκος Παρούτογλου σήκωσε και αυτός τους τόνους βάζοντας θέματα αναφορικά με τον φωτισμό στην πόλη της Αριδαίας καθώς και το τι μέλει γενέσθαι με το μεγάλο έργου του Βιολογικού καθαρισμού. Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Η Αλμωπία ψηλά"  έθεσε αρχικά  το θέμα του φωτισμού προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Στη συνέχεια ρώτησε την δημοτική αρχή για το θέμα του μειοδότη της του βιολογικού καθαρισμού αλλά και την ακύρωση του πρώτου και δεύτερου μειοδότη.  Ο Νίκος Παρούτογλου ρώτησε πως επιλέχθηκε ο τεχνικός σύμβουλος που απέρριψε τους μειοδότες αλλά και πότε πρόλαβε να αξιολογήσει τις αιτήσεις.  Ακόμη ρώτησε για την πορεία που μπορεί να έχει αυτό το έργο

Το επιμύθιο

Δυστυχώς για άλλο ένα Δημοτικό συμβούλιο, προσωπικά ο Δήμαρχος Αλμωπίας έδειξε πως πραγματικά βρίσκεται στον κόσμο του. Χωρίς να μας δώσει ούτε μια είδηση, με κορώνες και με σκόρπιες σκέψεις όπως το ζήτημα της επένδυσης της εταιρίας Πίνδος στην περιοχή μας, ο κος Μπάτσης προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Δυστυχώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και να δώσει πειστικές απαντήσεις στις διαρκείς και έντονες ερωτήσεις που βάζει η αντιπολίτευση. Ο κος Μπάτσης πλέον δείχνει σημάδια κόπωσης από την πίεση που δέχθηκε καθώς και από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την λειτουργία του Δήμου. Πραγματικά αποτελεί δυστύχημα το γεγονός ότι αναγκάζεται να δίνει υποσχέσεις για υλοποίηση των ζητημάτων σε μελλοντικό χρόνο, την ίδια ώρα που θα έπρεπε ήδη να υλοποιεί το δικό του πρόγραμμα. Ακόμη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Κετικίδης, ο οποίος καπελώθηκε πάρα πολλές φορές από τον Δήμαρχο στην συνεδρίαση, παρασύρεται στην μετριότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more