Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ …

 


Ταξίδι στην Αθήνα για Μπάτση-Κετικίδη


 

Ταξίδι για θέματα του Δήμου Αλμωπίας εν μέσω καθολικής απαγόρευσης στην Αθήνα, είχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης με τον αντιδήμαρχο του Γιάννη Κετικίδη. Με βάση την ενημέρωση από τις αναρτήσεις του Δημάρχου, μόνο δυσοίωνα μηνύματα απορρέουν από αυτές για την Αλμωπία αλλά και τις διεκδικήσεις που υπάρχουν. Το πιο σοβαρό βέβαια είναι η κατασκευή του νηπιαγωγείου των Προμάχων που ως γνωστών αυτό το έργο έχει την σφραγίδα του Γιώργου Καρασμάνη, ότι και να κάνουν κάποιοι, άρα μάλλον κρίνεται περιττή η παρουσία των δυο στην Αθήνα για αυτό το ζήτημα. Ας ρωτήσουν τον γενικό γραμματέα του Δήμου κο Τσιμτσιρίδη να τους  πει για το νηπιαγωγείο  καθώς το είχε χειριστεί ως αντιδήμαρχος στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο Κος Μπάτσης άθελα του ή ηθελημένα με την κίνηση αυτή προσέβαλε την αγνή αγάπη, ενδιαφέρον και έμπρακτη στήριξη του κου Καρασμάνη, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού, για αυτό το σημαντικό και μεγάλο έργο που το έχει υποσχεθεί στον λαό των Προμάχων.


Το δελτίο τύπου



Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της ΚΤΥΠ με τον Πρόεδρο ΔΣ: Τιμολέων Κατσίπος, Πολιτικός Μηχανικός

Διευθύνων Σύμβουλος: Αθανάσιος Γιάνναρης, Πολιτικός Μηχανικός και τον βουλευτή Πέλλας κ Σταμενιτη Διονύση. Θέμα της συνάντησης προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες του Δήμου Αλμωπίας. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το Δημοτικό σχολείο Προμαχων, ο εργολάβος ήδη έχει κληθεί να καταθέσει τα δικαιολογητικά, έτσι ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της σκεπης. Σε ότι αφορά το Νηπιαγωγείο των Προμαχων, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε την μελέτη. Με συντονισμενες κινήσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς ένα όνειρο για τους κατοίκους, γονείς και μαθητές μπαίνει στην τελική ευθεία. Η χρηματοδότηση που θα χρειαστεί για να κατασκευαστεί, θα φτάσει στο ύψος του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Υπάρχει διάθεση, θέληση, βούληση και διαβεβαίωση από όλους ότι το συγκεκριμένο έργο θα ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, έτσι ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του

 

 

Κ. Μπάτση γνωρίζετε ότι η έξοδος προς Βορρά αναφέρεται στην συμφωνία των Πρεσπών;

Άλλο ένα ζήτημα το οποία δημιουργεί πολλές γωνίες, αναμόχλευσε ξαφνικά και χωρίς να βρίσκεται στην ατζέντα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας με το ταξίδι του στην Αθήνα. Ο ίδιος ζήτησε από την συνάντηση που είχε με τον Γενικό διευθυντή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κ. Τσουβάρα, γνωστό από την υπόθεση της καταστροφής στο Μάτι, να γίνει ολοκληρωμένο έργο, έτσι ώστε να έχουμε εκτός από τελωνειακή σύνδεση, σύνδεση και με την Εγνατία. Βέβαια η έξοδος προς Βορρά και η ίδρυση τελωνείου, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο Πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης, προβλέπεται από την συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στα Σκόπια και την Ελλάδα. Θυμίζουμε πως ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης σε συνέντευξη που είχε δώσει στην Πέλλα τηλεόραση και στον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη, λίγους μήνες μετά την εκλογή του εκ νέου το 2019, είχε δηλώσει πως δεν είναι στα σχέδια της Νέας Κυβέρνησης αυτός ο δρόμος, βάζοντας στον πάγο το έργο. Άραγε ο κος Μπατσης έχει ρωτήσει τους πολίτες της Αλμωπίας αν θέλουν αυτόν το δρόμο; Έχει αναρωτηθεί αν σήμερα η Εθνική οδός Έδεσσας-Θεσσαλονίκης είναι πιο σημαντική για τον τουριστικό όγκο της Αλμωπίας καθώς θα φέρει την συμπρωτεύουσα πιο κοντά; Ποιός ο λόγος να σκαλίσει ένα θέμα που πλέον έχει ξεφτίσει;  Θυμίζουμε πως προεκλογικά ο κος Μπάτσης στο ντιμπέιτ της Πέλλα τηλεόρασης και σε ερώτηση του δημοσιογράφου Χρήστου Δημητριάδη για αυτό το ζήτημα, είχε δηλώσει ότι το καλύτερο θα ήταν να υπάρξει δρόμος από τον Αρχάγγελο, ενώ ήταν ήξεις αφίξεις για την χρησιμότητα του. Τι άλλαξε άραγε; Διαβάστε παρακάτω το δελτίου τύπου του:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό διευθυντή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο . Θέμα συζήτησης η ενδεχόμενη, δημιουργία τελωνείου στους Προμάχους. Ενημέρωσα τον Γενικό, σχετικά με την κατάσταση του υπάρχοντος δρόμου και τις δυσκολίες του. Ζήτησα να γίνει ολοκληρωμένο έργο, έτσι ώστε να έχουμε εκτός από τελωνειακη σύνδεση, σύνδεση και με την Εγνατία. Εννοείται με όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες, που πρέπει να γίνουν σε όλα τα χωριά και την πόλη της Αριδαίας, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Έθεσα και τους προβληματισμούς μου, σχετικά με την τοπική οικονομία και όχι μόνο της περιοχής, από την ενδεχόμενη κατασκευή και συντήρηση ενός τέτοιου έργου. Επισήμανα πώς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατασκευαστεί τίποτα χωρίς κάθετο στην Εγνατία. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας, για να συζητήσουμε σε νέα συνάντηση τα οφέλη και τις επιπτώσεις

 

Κατασκευαστικά έργα με υποσχέσεις και όχι με υλοποιήσεις

Έργα στο Υπουργείο Υποδομών ζήτησε ο Δήμαρχος που επισκέφτηκε τον Γενικό γραμματέα του Υπουργού. Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 300.000 ευρώ που φυσικά είναι σταγόνα στο Ωκεανό αναφορικά με τον προϋπολογισμό που χρειάζεται για την κατασκευή γέφυρας Προμάχων-Λυκόστομου και της διαπλάτυνσης της κεντρικής γέφυρας Λουτρακίου. Από εκεί και πέρα κατάφερε να αποσπάσει μόνο υποσχέσεις για εξέταση των δικαιολογητικών.

 



Αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα, διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας:

Επισκέφθηκα το υπουργείο υποδομών, μαζί με τον βουλευτή του Ν Πέλλας Βασιλειάδη Βασίλη. Συνάντησα τον Γενικό γραμματέα του υπουργού κ Καραγιάννη Γεώργιο. Θέμα συζήτησης η κατασκευή γέφυρας Προμαχοι Λυκοστομο, όπου και δόθηκε τεχνική περιγραφή του έργου και προϋπολογισμός αυτής, η διαπλάτυνση της γέφυρας πίσω από την πυροσβεστική Αριδαίας, η διαπλάτυνση της κεντρικής γέφυρας Λουτρακίου, έτσι ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα λόγω και της αναποδης κλίσης του δρόμου. Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 300. 000 ευρώ, καθώς και άμεση εξέταση όλων των δικαιολογητικών, προκειμένου να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατό.

 

Χάνουμε και τα Λουτρά;



Εντύπωση προκάλεσε η επίσκεψη του κου Δημάρχου στο Υπουργείο Τουρισμού αλλά και οι τόνοι που ανέβασε καθώς αποκάλυψε πως υπάρχει σχέδιο ώστε οι λουτροπόλεις να εκποιηθούν και να οδηγηθούν σε ιδιώτες. Γνωρίζει κάτι ο κος Δήμαρχος που δεν ξέρουμε; Υπάρχουν στοιχεία για αυτό το ζήτημα; Πόσο πιθανόν είναι η Δημοτική επιχείρηση των Λουτρών να έχει προβλήματα και σκαλώματα; Μήπως ο κος Δήμαρχος κινδυνολογεί χωρίς να υπάρχει λόγος ώστε αργότερα να καυχηθεί ότι κατόπιν ενεργειών του δεν θα δοθούν τα λουτρά σε ιδιώτες; Μένει να δούμε ποια είναι η αλήθεια…

Διαβάστε το δελτίο τύπου παρακάτω:

Στον Υπουργό Τουρισμού καταθέσαμε πρόταση στον Υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη και στη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Βίκυ Λοίζου, με την οποία ζητούμε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για τις Ιαματικές Πηγές, που παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα, να υπάρχει πρόβλεψη για προαιρετική (και όχι υποχρεωτική) παραχώρηση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του δικαιώματος διαχείρισης των Ιαματικών Πηγών και των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών.

Συγκεκριμένα, η πρόταση μας προβλέπει την εξαίρεση, εφόσον οι φορείς διαχείρισης το επιθυμούν, των Ιαματικών Πηγών και εγκαταστάσεων που είναι ήδη σε λειτουργία, βρίσκονται υπό συγκεκριμένο καθεστώς διαχείρισης και επιπλέον είναι και κερδοφόρες.

Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στα ζητήματα του θεματικού τουρισμού, τομέας στον οποίο η χώρα μας επιβάλλεται να διευρύνει τις τουριστικές της δραστηριότητες και συνεπώς να προσθέσει περισσότερη αξία στο συνολικό τουριστικό της προϊόν.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι τα Λουτρά Ποζάρ σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος τοπίου, μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δε χωρά αμφιβολία ότι τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν έναν τουριστικό προορισμό, πόλο έλξης για 365 ημέρες το χρόνο, και μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στο προφίλ του ελληνικού τουρισμού που δεν περιορίζεται μόνο στο θερινό τουρισμό.

Τέλος, επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα Λουτρά Πόζαρ παρόλο που βρίσκονται σε αναστολή τους τελευταίους μήνες λόγω της επιβολής των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν έχουν ενισχυθεί οικονομικά από την Πολιτεία και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να εξεταστεί. Ενώ για ακόμη μια φορά τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον Ιαματικό Τουρισμό, μαζί με αυτούς του χειμερινού Τουρισμού, ένα αίτημα το οποίο το έχω θέσει από την αρχή της επιβολής του δεύτερου γενικού lock down.

 

Λύθηκαν θέματα τα οποία δεν μας αποκάλυψε


 

Τέλος στην ανακοίνωση που έκανε ο κος Μπάτσης για την συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και όχι υφυπουργό όπως εκ παραδρομής έγραψε, Στέλιο Πέτσα, μας είπε ότι λύθηκαν κάποια ζητήματα που αφορούν την ΔΕΥΑ χωρίς όμως να μας πει ποια είναι αυτά. Ακόμη συζητήθηκε το θέμα της  χρηματοδότησης των στάσεων λεωφορείων όπου υπήρξε  δέσμευση της άμεσης έγκρισης των χρημάτων.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα στήριξης και χρηματοδότησης της επιχείρησης των Λουτρών αλλά και την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την ΔΕΥΑ Αλμωπίας.

Ο κ. Πέτσας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μάλιστα λύθηκαν κάποια ζητήματα την ίδια ώρα της συζήτησης!! Βέβαια δεν συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που σύμφωνα με φερέφωνα του Δημάρχου, έχουν ιδιαίτερη φιλική και ιδεολογική σχέση. Δεν μπορούσε να τον κλείσει κάποιο ραντεβού μαζί του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more