Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Ο ΙΟΣ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ!

 




◗ «Βροχή» τα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων...

• «Οχυρό» γύρω από το οποίο σφίγγει ο κλοιός της πανδημίας θυμίζει πλέον η Πέλλα, η οποία είναι περικυκλωμένη  από περιοχές που έχουν βρεθεί στο κόκκινο λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς και από την Θεσσαλονίκη.

Περικυκλωμένη Πέλλα!
Περικυκλωμένη, στην κυριολεξία, από περιοχές που βρίσκονται στο... κόκκινο λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων είναι πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Θεσσαλονίκη Φλώρινα και Κοζάνη πιέζουν πολύ και αυτό δείχνει ότι αργά ή γρήγορα το κακό θα έρθει και προς τα εδώ.  


Μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του Covid-19 στο Διοικητήριο Πέλλας


Μετά από τον εντοπισμό συρροής θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Πέλλας, μέσα από την συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, την οικεία Διεύθυνση Υγείας-Πρόνοιας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Πέλλας και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, δρομολογήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, των εξυπηρετούμενων πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει οι διοικητικές ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών στις οποίες εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα και πραγματοποιείται απολύμανση των χώρων των γραφείων, αλλά και των κοινόχρηστων χώρων του Διοικητηρίου. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προχωρά η διαδικασία της ιχνηλάτησης για την ενημέρωση και προστασία των προσώπων που πιθανών εκτέθηκαν στον ιό.

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει:

«Η κατακόρυφη μείωση των θετικών κρουσμάτων στην Πέλλα, εμπνέει μία αίσθηση ελπίδας και ανακούφισης, αλλά είναι σημαντικό να μην εφησυχάζουμε. Είναι αναγκαίο να παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα, με στόχο την πρόληψη και αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας. Μετά από τον εντοπισμό συρροής θετικών κρουσμάτων στο Διοικητήριο, προχωρήσαμε άμεσα στη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και της Κοινότητας. Χρειάζεται να διατηρήσουμε τις αντοχές μας και, κυρίως, μία υπεύθυνη στάση στο κομμάτι της ενημέρωσης και εφαρμογής των μέτρων προστασίας».



«Βροχή» τα πρόστιμα
Παρά τη δυσκολία της κατάστασης, πολλοί είναι οι πολίτες και στην Πέλλα που εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα από τις Αστυνομικές Αρχές.
Συγκεκριμένα, μέσα στο Σαββατοκύριακο βεβαιώθηκαν συνολικά 11 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση, 8 για μη χρήση μάσκας και επτά παραβάσεις για μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων. Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει η περίπτωση ψησταριάς στα Γιαννιτσά στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών επειδή στο εσωτερικό της βρίσκονταν τέσσερις πελάτες, ενώ πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε και σε εμπορικό κατάστημα επίσης επειδή βρέθηκαν στο εσωτερικό του περισσότεροι πελάτες απ’ ότι προβλέπει ο νόμος. Χθες πάλι καφενείο στην Σκύδρα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3.000 ευρώ επειδή είχε τρεις πελάτες μέσα, ενώ 3.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε σε 30χρονο ο οποίος πιάστηκε να κάνει μπάρμπεκιου σε κτήμα του σε χωριό της Αλμωπίας  με πέντε φίλους, που κλήθηκαν να καταβάλλουν από 300 ευρώ ο ένας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more