Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ

           

            Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, που ελλιμενίζεται στο “Περλ Χάρμπορ” της Μεσογείου, στο οποίο έχει εξελιχθεί η Σούδα, αποτελεί ένα ακόμη “σύμβολο” της εμπλοκής της Ελλάδας στα βρώμικα και επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πραγματικός στόχος αυτής της εμπλοκής είναι η γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και όχι του ελληνικού λαού.

            Ο στρατηγικός διάλογος και η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ, που προωθήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν αποτελούν παράγοντα ασφάλειας και ειρήνης για τον λαό μας. Πολύ περισσότερο δεν αποτελούν “αντίβαρο” στην τουρκική προκλητικότητα, αφού αυτή εκδηλώνεται με τις ευρωατλαντικές πλάτες. Άλλωστε, το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο πριν ελλιμενιστεί στη Σούδα, συμμετείχε σε κοινές ασκήσεις με το Τούρκικο Πολεμικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο.

            Οι επικίνδυνες εξελίξεις σε όλο το τόξο από τη Μ. Ανατολή έως τα σύνορα με την Ρωσία κάνουν ακόμα πιο επίκαιρη την πάλη για να κλείσει η βάση της Σούδας και να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς και μετατρέπουν την χώρα μας σε στόχο.

            Όσο δε για τους ιστορικούς παραλληλισμούς που αναζητά ο κ. Μητσοτάκης για  να “διαφημίσει” τη σημερινή αναβαθμισμένη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ, αυτοί δεν βρίσκονται στους δεσμούς της Επανάστασης του 1821 με την Αμερικάνικη Επανάσταση, αλλά στο ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα ΗΠΑ και Ελλάδα στο πλαίσιο της σύγχρονης “Ιερής Συμμαχίας” που είναι το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more