Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

 


Η αποδοκιμασία των πολιτών εμφανής


Όαση ο Γ. Κετικίδης, εκτός τόπου και χρόνου Δήμαρχος, Πρόεδρος και αντιδήμαρχος…

 

Πανικός και τρόμος διακατέχει την δημοτική αρχή Αλμωπίας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας interview που έγινε για λογαριασμό της καθημερινής μας εφημερίδας Νέα της Πέλλας. Μάλιστα η εν λόγω έρευνα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναδημοσιεύτηκε σε αρκετά σάιτ και εφημερίδες Πανελλαδικής εμβέλειας. Θυμίζουμε ότι και στο παρελθόν έχουν γίνει ανάλογες έρευνες από την εν λόγω εταιρία τόσο σε επίπεδο Αλμωπίας όσο και σε επίπεδο Πέλλας. Η έρευνα λοιπόν ανέδειξε τα θέλω της κοινωνίας. Τα ζητήματα, τα προβλήματα και τα λάθη της Δημοτικής αρχής. Ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, επικεφαλής του συνδυασμού Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι κάποιες από αυτές τις παρατηρήσεις που καταγράφηκαν, θα πρέπει η δημοτική αρχή να τις βελτιώσει.

Διακοπή στη διακοπή

Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Βέσκος, από την πρώτη στιγμή και χωρίς να έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει και για διακόπτει τον ομιλητή, προσπάθησε να φιμώσει την τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου με σκοπό και στόχο να μην ακουστεί η έρευνα. Μάλιστα έδειξε εκνευρισμό που δεν δικαιολογεί η εμπειρία του, η ευστροφία του αλλά το παρελθόν του. Ίσως τώρα που η πολιτική του καριέρα τελειώνει, τώρα που βρίσκεται στα πολιτικά του στερνά, θα πρέπει να κρατήσει την υστεροφημία του μιας και είναι πολύ κοντά να μετατραπεί από έναν πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου που έλαβε ψήφους από δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, σε έναν κομματάρχη ενός συνδυασμού ξεπερασμένης λογικής και αντίληψης που πολιτεύεται με όρους του 1980. Ακόμη θα πρέπει να σέβεται τον τοπικό περιφερειακό τύπο που με αίμα και ιδρώτα δίνει το παρόν και επιβιώνει, την μοναδική καθημερινή εφημερίδα της Πέλλας που έχει ως έδρα την Αριδαία καθώς και τους συντελεστές της. Μάλιστα πάρα πολλές φορές όταν κάτι δεν αρέσει στον ίδιο ή δεν συμφέρει την δημοτική αρχή να ακουστεί, χρησιμοποιεί την ίδια τακτική διακοπών. Η ιστορία γράφεται με πράξεις και ήδη τους πρώτους 18 μήνες παρουσίας στα έδρανα του Προέδρου, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει διακριθεί, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τους προέδρους που έχουν θητεύσει και υπηρετήσει το δημοτικό συμβούλιο. Ο ίδιος θα κριθεί και στην ψηφοφορία του Σεπτεμβρίου για την ανανέωση της θητείας του, αλλά και στο τέλος της περιόδου. Καλό θα είναι να μην φτάσουμε στο κάθε περασμένη θητεία και καλύτερα και ο νοών νοητό…

Δήμαρχος εκτός τόπου και χρόνου

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος με την τοποθέτηση –απάντηση του απέναντι στην παρουσίαση της δημοσκόπησης, αντί να κάνει το αυτονόητο και αποδεχθεί τους αριθμούς, παρουσιάζοντας τις δράσεις που θα αναλάβει για την βελτίωση της πραγματικότητας, μπήκε στην διαδικασία αμφισβήτησης και άθλιων υπονοούμενων για δήθεν κατευθυνόμενη δημοσκόπηση που τον ένα χρόνο παρουσίαζε θετικά αποτελέσματα για αυτόν και τώρα αντιστραμμένα νούμερα. Δεν μπήκε στον κόπο και στην λογική βέβαια να αντιληφθεί ότι πέρασε και ένας χρόνος όπου ο ίδιος και κάποιοι συνεργάτες του είχαν μια κακή απόδοση που πλέον καταγράφεται. Η δική του σταντ μπάι λογική του όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Είναι σαν να συγκρίνει ροδάκινα με κεράσια. Μάλιστα για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη και προσβλητική του άποψη, επινόησε φανταστικά σενάρια με ανιαρές συμμαχίες μεταξύ μέσων ενημέρωσης που του ασκούν κριτική έχοντας επικεφαλής Υπουργό Προπαγάνδας, λες και ο κόσμος χρειάζεται καθοδήγηση για να καταλάβει την αρνητική πορεία μιας δημοτικής αρχής που ήρθε για να φύγει και που το μεγαλύτερο της ατού, η καθημερινότητα, το μετατρέπει σε μειονέκτημα έχοντας άθλιες επιδόσεις μέχρι στιγμής… ‘Ίσως ο ίδιος κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια . Προπαγάνδα δεν είναι ότι η παρουσίαση της πραγματικότητας, αλλά τα γενέθλια του Δημάρχου, των συνεργατών του, η προβολή της ομάδας, η ωραιοποίηση της κατάστασης, η παντελής απουσία προβλημάτων  και άλλων τέτοιων σουρεαλιστικών καταστάσεων.

Αντιδήμαρχος που μάλλον ζει αλλού…

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση αντιδημάρχου με χωρικό αντικείμενο την Ανατολική Αλμωπία, που οργίστηκε από τα κακά ποσοστά με τα αδέσποτα, τονίζοντας ότι έχουν γίνει ενέργειες από τον ίδιο και την δημοτική αρχή, ενώ μίλησε για ενορχηστρωμένη προπαγάνδα και παραπληροφόρηση από μέσα μαζικής ενημέρωσης, φωτογραφίζοντας την εφημερίδα μας, τονίζοντας ότι η δημοσκόπηση ήταν πυροτέχνημα και ότι υπάρχουν μέσα που δεν ελέγχονται, κάνοντας έμμεσα αβάντα σε αυτά. Επειδή ο εν λόγω αντιδήμαρχος έχει εκφραστεί και άλλες φορές με αναίδεια και προσβλητικό ύφος ξεστομίζοντας συκοφαντίες προς δημοσιογράφους και μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν πρέπει να εκλαμβάνει την μέχρι πρότινος σιωπή μας ως αδυναμία. Θα του πούμε λοιπόν ότι εμείς δεν είμαστε ούτε ντίλερ προσωπικών συμφερόντων ή διαφημιστές άλλων επιχειρήσεων. Έχουμε πολιτική άποψη που την εκφράζουμε και δεν μπαίνουμε στην λογική των συκοφαντιών και ύβρεων. Με ψέματα δεν γίνεται πολιτική και ο εν λόγω κατά την τελευταία συνεδρίαση είπε πολλά από δαύτα. Άξιος λοιπόν ο μισθός του αντιδημάρχου. Ο κος Δήμαρχος δεν πρόκειται να τον αλλάξει, όσο και αν οι πολίτες βλέπουν σε κάθε γειτονιά αδέσποτα όπως και σε κάθε χωριό, ενώ η Ανατολική Αλμωπία έχει τα χάλια της. Άλλωστε ο ίδιος δεν ζει στην Ανατολική Αλμωπία… Αυτονόητο ότι στην παρούσα Δημοτική αρχή δεν παίζουν  ρόλο οι υπηρεσίες προς την κοινωνία αλλά προς τον Δήμαρχο. Σε αυτό το τομέα ο αξιότιμος κος αντιδήμαρχος κρατά επάξια τον ρόλο του…  Τέλος με την πορεία της εφημερίδας και των συνεργατών μας, αποδείξαμε στην πράξη ότι δεν συκοφαντούμε, δεν εκφραζόμαστε άσχημα, έχουμε πολιτικό λόγο, επιχειρήματα, γνώσεις και την ικανότητα να υπογράφουμε δημόσια τις θέσεις μας, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια της κοινωνίας, χωρίς να είμαστε υποτελείς σε κανένα Δήμαρχο, σε Κόμμα ή Βουλευτή ούτε να έχουμε εμείς ή κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο σχέση εξάρτησης με κάποιον από δαύτους. Ο κος Αντιδήμαρχος αν και πολιτεύτηκε με συνδυασμό που μόνο κατά όνομα ζει εδώ, ο ίδιος μάλλον ζει αλλού…

Ο Γ. Κετικίδης στο ύψος των περιστάσεων

Στο ύψος των περιστάσεων έμεινε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιάννης Κετικίδης που δεν μπήκε στον πειρασμό να αμφισβητήσει την πραγματικότητα με την καταγραφή του γκάλοπ, τονίζοντας όμως ότι οι παθογένειες στο οδικό δίκτυο αλλά και στην ΔΕΥΑ έρχονται από παλαιά και ότι ο ίδιος κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτά τα προβλήματα στο τέλος της τετραετίας να μειωθούν. Απέδειξε και μίλησε ως αληθινός Δήμαρχος, αναγνωρίζοντας αφενός την πραγματικότητα, αφετέρου τις προσπάθειες που καταβάλει, τονίζοντας ότι οι τομείς που διοικεί (Τεχνικές υπηρεσίες-ΔΕΥΑ) δεν φέρουν ευθύνη για αυτά και ότι ο ίδιος με τον σωστό του προγραμματισμό θα επιλύσει τα ζητήματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more