Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΙΣΧΥΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ – ΣΕ ΠΤΩΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Δημοσκόπηση στην Π.Ε. Πέλλας


 

 Ισχυρό προβάδισμα 20,4% για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου στην Π.Ε. Πέλλας, καταγράφει δημοσκόπηση της Interview που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της καθημερινής έντυπης εφημερίδας Νέα της Πέλλας.  Σε αυτήν η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,3% της προτίμησης των ερωτηθέντων, ο ΣΥΡΙΖΑ το 14,9%, ενώ τρίτο κόμμα καταγράφεται η Ελληνική Λύση με 6,6%. Το ΚΙΝΑΛ υποχωρεί στην τέταρτη θέση με  5,3%

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο ενώ υπάρχει εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με το οποίο στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας  η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 40,9% έχοντας μια μικρή πτώση με βάση τις Βουλευτικές εκλογές του 2019, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 23,4% έχοντας πτώση 5% σε σχέση με τις Βουλευτικές εκλογές του 2019. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ενισχυμένη με 8,4% έναντι 5,6% με αύξηση 2,8% ενώ το ΚΙΝΑΛ καταποντίζεται με εκτίμηση αποτελέσματος 7,3% έναντι 9,3% των Βουλευτικών με πτώση 2%. Το ΚΚΕ φαίνεται ελάχιστα ενισχυμένο με 3,6% έναντι 2,5% που κατέγραψε στις εκλογές.


 

Οι συσπειρώσεις των Κομμάτων

Με βάση τις εκλογές του 2019, η ΝΔ στην δημοσκόπηση καταγράφει σημαντική συσπείρωση της τάξης του 85% ενώ οι απώλειες της είναι μεγάλες προς την Ελληνική Λύση με 8% αλλά ενισχύεται με  10% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 5%. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσυσπείρωση καθώς μόνο το 45% των ψηφοφόρων που τον ψήφισαν στην Πέλλα, δηλώνουν ότι θα πράξουν πάλι. Μεγάλες είναι οι διαρροές του προς ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ ακόμη και Ελληνική Λύση αλλά το σημαντικό ποσοστό έχει παρκάρει στους αναποφάσιστους. Η Ελληνική Λύση στην Πέλλα ενισχύεται από όλα τα Κόμματα και έχει μεγάλη συσπείρωση της τάξης του 90% ενώ το ΚΙΝΑΛ καταγράφει συσπείρωση 62% .

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more