Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Ακυβέρνητο καράβι θυμίζει η εξωτερική πολιτική δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΚΕ Β. Αναστασόπουλο



Την ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής για τα ελληνοτουρκικά  επισήμανε ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, Βασίλης Αναστασόπουλος μιλώντας στους Ρ/Σ Ιόνιον FM 96,1 και Ράδιο Ακρόαμα Βόλου FM 99,8 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κολόκα και Απόστολο Γκόγκα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι το Προξενείο Κομοτηνής έχει εκτραπεί του σκοπού του, ο οποίος είναι η διευκόλυνση και μόνον ταξιδιωτών προς την Τουρκία και αντίστροφα και στην ουσία παίζει το ρόλο του καθοδηγητή της μουσουλμανικής μειονότητας.

Αναφερόμενος στην έλλειψη εθνικής στρατηγικής, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ είπε ότι είμαστε σαν ακυβέρνητο καράβι, δεν έχουμε στο μυαλό μας ποιο είναι το επόμενο βήμα και δεν έχουμε προτεραιότητες, δεν ξέρουμε δηλαδή ποιος είναι ο σκοπός, πού πρέπει να δώσουμε έμφαση.

Σε κάθε περίπτωση δήλωσε ότι «θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε θεατές των εξελίξεων και με τη δική μας πρωτοβουλία να καθορίζουμε τις εξελίξεις, να προσθέτουμε στην ατζέντα θέματα, να ανεβάζουμε τους τόνους και να φέρνουμε στην επικαιρότητα «ξεχασμένα» θέματα, όπως η Θράκη και το Κυπριακό, γιατί τώρα οι συγκυρίες είναι προς το συμφέρον μας».     

Για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος έθεσε ζήτημα ικανοτήτων της πολιτικής ηγεσίας , η οποία δεν πετυχαίνει την κεντρική σύλληψη στα εθνικά θέματα. Σύμφωνα με τον ίδιο ο πραγματικός ηγέτης θα ήξερε τώρα τι πρέπει να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more