Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Η εικόνα ντροπής και εγκατάλειψης του Δημοτικού Σταδίου Κρύας Βρύσης !

 


Γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

Το δημοτικό στάδιο Κρύας Βρύσης το επισκέπτομαι καθημερινά, είτε για την προσωπική μου άθληση, είτε για διάφορες εθελοντικές εργασίες μου, είτε ακόμα και για την προστασία των χώρων του στο μέτρο του δυνατού που μπορώ ! έχω εκφράσει τον προβληματισμό μου για την τραγική εικόνα των χώρων του τόσο στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κρύας Βρύσης αλλά κυρίως και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο ακόμα, ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα κάποιες παρεμβάσεις τόσο για την καλή λειτουργία και χρήση του σταδίου από τους πολίτες που αθλούνται σε αυτό, αλλά και για την προστασία του ίδιου του δημοτικού σταδίου (ως δημοτική περιουσία) από κακόβουλους επισκέπτες που έχουν προκαλέσει ούκ ολίγες ζημίες (μέρος των οποίων βλέπετε στο βίντεο μας) εκμεταλλευόμενοι την εγκατάλειψη του. Πότε ο Κορονοιός και η έλλειψη προσωπικού, πότε τα χιόνια και τα σχολεία, πότε οι άδειες του προσωπικού, πότε οι προτεραιότητα σε θέματα ημετέρων, πότε, πότε, πότε, πότε, πότε, πότε….. μέχρι που ήρθε η στιγμή να εξαντληθεί και η δική μας υπομονή.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πάγια πολιτική του Δήμου είναι η συντήρηση του αγωνιστικού χώρου να γίνεται από το εκάστοτε σωματείο που το χρησιμοποιεί, ( παρόλο που ο Δήμος Πέλλας έχει όλο και όλο δύο δημοτικά στάδιο που αποτελούσαν κάποτε ξεχωριστά νομικά πρόσωπα ) ανεξάρτητα εάν είναι ενεργό ή ανεργό το σωματείο ή εάν διανύουμε περίοδο παύσης των δραστηριοτήτων του ( καλοκαίρι ή την περίοδο όπως τώρα του κορονοιού ). Αυτό όμως πράγματι έτσι έγινε και κατά την περυσινή περίοδο από την έναρξή της τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβριο ( μετά σταμάτησε κάθε δραστηριότητα λόγο Κορονοιού) με προσωπικό οικονομικό κόστος του Προέδρου της ομάδας μας που τυχαίνει να είναι και της Κοινότητας κ. Βλάχου Ανδρέα.

    Δεν είναι όμως μόνο ο αγωνιστικός χώρος είναι οι παράπλευροί χώροι που χρησιμοποιούνται από τους απλούς πολίτες που πηγαίνουν να αθληθούν καθημερινά, εκτός και αν επιθυμία του Δήμου είναι να συντηρούνται και αυτοί οι χώροι από τους πολίτες ! Αυτό ειλικρινά δεν το έχω διευκρινίσει, αν και ουκ ολίγες είναι και οι εθελοντικές εργασίες που προσφέρουν ορισμένοι από αυτούς .

Θα θυμάστε και με παλιότερες αναρτήσεις μου να αναφέρω ότι δεν έχω πρόβλημα να ευχαριστώ και δημόσια για κάθε παρέμβαση ή προσπάθεια του Δήμου προς την καλυτέρευση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες αλλά έχω επισημάνει επίσης πάμπολες φορές ότι θα είμαι ιδιαίτερα αιχμηρός και στις περιπτώσεις αδιαφορίας όταν μάλιστα αυτή η αδιαφορία αφορά χρόνια αιτήματα.

     Μάλιστα με έγγραφο μου στις 22 Ιανουαρίου 2021 προς τον Δήμο Πέλλας για το εάν έχει προγραμματίσει να κάνει κάποιες παρεμβάσεις γενικότερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης, πήρα από το γραφείο του Δημάρχου με υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου απάντηση μέσω εγγράφου στις 29 Ιανουαρίου ( μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω) μία γενικόλογη απάντηση, επισημαίνοντας ότι στον προγραμματισμό του Δήμου είναι η εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας για την κερκίδα του δημοτικού σταδίου, επισημαίνοντας μάλιστα με έμφαση ότι παρόλο που δεν είχε ενταχθεί από το Κοινοτικό μας Συμβούλιο στις προτάσεις μας για το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα που αποστείλαμε στον Δήμο. ( δηλαδή έχουμε και ευθύνη σαν τοπικό συμβούλιο που δεν το εντάξαμε στις προτάσεις μας )

     Μου δίνεται λοιπόν η αφορμή σήμερα να σας ενημερώσω φίλοι μου συντοπίτες ότι η σύνταξη του τεχνικού προγράμματος, τόσο για το 2020 όσο και για το 2021 έγινε ομόφωνα κατόπιν παρουσίας και συνεννόησης με τον τότε Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κρύας Βρύσης κ. Σεραίδη Πέτρο, στοχεύοντας σε τρία συγκεκριμένα έργα που εκτιμήθηκαν ότι θα υλοποιηθούν σίγουρα, ενώ η προσωπική μου θέση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 ήταν διαφοροποιημένη ( υπάρχει στα πρακτικά του τοπικού συμβουλίου), που έλεγε ότι για το 2021 να ενταχθούν και τα συγκεκριμένα τρία έργα αλλά και μία σειρά άλλων έργων ( υπάρχουν όλα κατατεθειμένα στα πρακτικά του συμβουλίου).

     Όσον αναφορά την εκπόνηση της μελέτης για τη στατική επάρκεια της κερκίδας, το γνωρίζω προσωπικά αλλά και το επιβεβαιώνει και δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης ότι το θέμα αυτό συζητείται και προγραμματίζεται για πάνω από 6 χρόνια στις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωσή μας για την φάση στην οποία βρίσκεται ! Δεν νομίζεται ότι πρέπει κάποια στιγμή έπρεπε να ολοκληρωθεί ; Μετά λοιπόν από όλ΄ αυτά μπορεί να καταλάβει ο καθένας από τα στοιχεία αυτά, ποιος καταθέτει την πραγματικότητα της εικόνας στην Κρύα Βρύση ( αν και νομίζω ότι την γνωρίζει και την βιώνει ο καθένας μας πολύ καλά ) και ποιος μιλάει με άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε !   

Γνωρίζω ότι αυτή η δημοσίευση μου δεν θα αρέσει σε ορισμένους (έτσι και αλλιώς ελάχιστοι είναι στα δάχτυλα των χεριών) εγώ όμως οφείλω και με τις δύο ιδιότητές μου (δημοσιογραφική & Κοινοτικού Συμβούλου) να μην σταματώ ν΄ αναδεικνύω κάθε τι που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των συντοπιτών μου Κρυαβρυσιωτών μέχρι την επίτευξη του στόχο μου που δεν είναι άλλος από την υλοποίηση όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων, τώρα στο δημοτικό στάδιο, αύριο στο πνευματικό κέντρο, μεθαύριο σε οποιοδήποτε άλλο χώρο η περιοχή της πόλης μας !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more