Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Συλλήψεις για κλοπές και ναρκωτικά



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (12 Μαΐου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 594 γραμμαρίων και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

(Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)


Εξιχνίαση κλοπών

· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 7ης Μαΐου έως το πρωί της 8ης Μαΐου, αφαίρεσαν μία μοτοσυκλέτα ημεδαπού στις Σέρρες, η οποία βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους ανήλικους, το χρονικό διάστημα από την 17η Μαρτίου έως την 8η Μαΐου, διέρρηξε δύο καταστήματα στην πόλη των Σερρών, αφαιρώντας συνολικό χρηματικό ποσό 160 ευρώ και ένα σχολείο από το οποίο αφαίρεσε 3 ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 115 ευρώ, μία από τις οποίες εντοπίσθηκε στην οικία του και αποδόθηκε σε υπεύθυνο του σχολείου. Επιπλέον, διέπραξε δύο απόπειρες κλοπής από νηπιαγωγείο στις Σέρρες. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ημεδαποί άνδρες, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και δύο ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από κοινού το απόγευμα της 10ης Μαΐου, αφαίρεσαν από σιδηροδρομικές γραμμές σε περιοχή της Πιερίας, καλώδια αξίας 1.000 ευρώ. Χθες (12 Μαΐου 2021) το πρωί, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατελήφθησαν οι προαναφερόμενοι ημεδαποί, να μεταφέρουν σε όχημα τα κλεμμένα καλώδια, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο των σιδηροδρομικών γραμμών. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ανήλικοι το βράδυ της 10ης Μαΐου, χρησιμοποιώντας ένα άλλο όχημα, διέρρηξαν αποθήκη ημεδαπού σε αγροτική περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσαν ηλεκτρικά μηχανήματα και εργαλεία συνολικής αξίας 1.200 ευρώ, μέρος των οποίων εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό τους. Τα παραπάνω δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης κλοπών.


Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (12 Μαΐου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, κατελήφθη να μεταφέρει 6 αλλοδαπούς, τους οποίους όπως διαπιστώθηκε, είχε επιβιβάσει στο όχημα νωρίτερα από περιοχή της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη μη νόμιμη έξοδό τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας.
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more