Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Πολλά τα συμβάντα στην Κεντρική Μακεδονία...

 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


Συλλήψεις για κλοπή και

απόπειρα κλοπής

· Συνελήφθησαν χθες (20 Μαΐου 2021) το βράδυ στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, αφαίρεσαν από περιοχή των Σερρών ένα Ι.Χ. φορτηγό, αξίας 1.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Το κλεμμένο φορτηγό εντοπίστηκε και αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό του.

· Συνελήφθησαν χθες (20 Μαΐου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, δύο ανήλικοι ημεδαποί, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, μαζί με έναν ακόμη ανήλικο ημεδαπό συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, επιχείρησαν να διαρρήξουν την οικία ενός ημεδαπού σε περιοχή των Σερρών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν ο,τιδήποτε.


Συλλήψεις για λαθραία καπνικά προϊόντα

Συνελήφθησαν χθες (20 Μαΐου 2021) το μεσημέρι στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα λαθραίου επεξεργασμένου καπνού, συνολικού βάρους 6 κιλών και 536 γραμμαρίων, 200 τεμάχια κενών τσιγάρων καθώς και 1 συσκευή και 1 μηχανισμός γόμωσης τσιγάρων. Τα λαθραία καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.


Τροχαίο δυστύχημα

Σήμερα (21 Μαΐου 2021) το πρωί, στο 20 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σερρών – Δράμας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος αλλοδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε κορμούς δέντρων και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 24χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

 

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Χθες, Πέμπτη 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 55.487 έλεγχοι, από τους οποίους οι 20.174 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Βεβαιώθηκαν συνολικά 182 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

 

·         141 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις  και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 

o   27 στο Βόρειο Αιγαίο,

o   23 στη Θεσσαλονίκη,

o   22 στη Στερεά Ελλάδα,

o   12 στην Ήπειρο,

o   12 στη Κρήτη,

o   11 στα Ιόνια Νησιά,

o    9 στη Πελοπόννησο, 

o    6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    5 στη Κεντρική Μακεδονία,

o    4 στη Δυτική Μακεδονία,

o    4 στην Αττική, 

o    3 στη Δυτική Ελλάδα,   

o    2 στο Νότιο Αιγαίο και

o    1 στη Θεσσαλία.

 

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 54.956 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 52.864 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.092 των 150 ευρώ.

 

·         36 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα  πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 

o   15 στη Δυτική Ελλάδα,   

o   11 στο Νότιο Αιγαίο, 

o     3 στην Κρήτη,

o     3 στην Θεσσαλονίκη,

o     2 στα Ιόνια Νησιά,

o     2 στο Βόρειο Αιγαίο,

 

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.078 ομοειδείς παραβάσεις.

 

·         3 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

 

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

 

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη ατόμου για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ.

 

Στην Κρήτη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας.

 

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στην χώρα.

 

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.279 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.975 άτομα.

 

·         Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 149 ομοειδείς παραβάσεις.

 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more