Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Σταθέρη η υποστήριξη του Κ. Μητσοτάκη στον Γρ. Δημητριάδη!!!

 



√Η επιλογή μία γενναίας θεσμικής μεταρρύθμισης – με το παιδί στο επίκεντρο και το σεβασμό ως θεμέλιο λίθο.

Η ολοκλήρωση της ψήφισης της μεταρρύθμισης του Οικογενειακού Δικαίου και η επόμενη ημέρα σηματοδοτεί την απαρχή μία νέας προσπάθειας προκειμένου το σημαντικό και συνετό αυτό βήμα να μετουσιωθεί σε μία πραγματική αλλαγή και να επιτελέσει την παράλληλη με τον εκσυγχρονισμό του Δικαίου στόχευσή του προς την κατεύθυνση της προοδευτικής αλλαγής της κοινωνίας μας.
Τα πολιτικά συμπεράσματα είναι ωστόσο και αυτά σημαντικά και πρέπει να εκ παραλλήλου να καταγραφούν.
Η επιλογή του να αντιμετωπιστεί ένα βαθιά ανθρώπινο, ευρύτατο κοινωνικά και οριζόντιο για όλους τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ζήτημα, πρέπει να λεχθεί και να καταγραφεί πως υπήρξε μία κεντρική επιλογή και απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Kyriakos Mitsotakis
Η αδιάκοπη και σε πείσμα πλήθους πιέσεων πολιτική στήριξη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα Κώστας Τσιάρας, υπήρξε αταλάντευτη. Η ρήση του Υπουργού από το βήμα της Βουλής: «έχοντας πάντα στο νου το συμφέρον των παιδιών, συνομίλησα με δυστυχισμένους και πονεμένους για τα παιδιά τους ανθρώπους» αντανακλά και τα ανθρώπινα αισθήματα, αλλά και τη θεσμική επιλογή της Ελληνικής Δημοκρατίας στο υψηλότερο επίπεδο να ακούσει τους πολίτες της, με συνείδηση και υπευθυνότητα.
Αρωγός σε όλη τη μεταρρυθμιστική αυτή προσπάθεια, σταθερά και με δημόσιες δηλώσεις του –ήδη εδώ και ένα χρόνο– και με πίστη σε αυτή υπήρξε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.
Η χθεσινή απροσδόκητη φυλλοροή των πολιτικών παρατάξεων που από τους «φλογερούς» και «πύρινους» αντιμεταρρυθμιστικούς λόγους βουλευτών τους, έφτασαν στην άτακτη εξαφάνιση από την αίθουσα της ψηφοφορίας, ολοφάνερα υπό τη σθεναρή άρνηση κορυφαίων βουλευτών τους (διερωτόμαστε τί άλλο να συνέβη και δεν θέλησαν να καταγραφεί η «άρνηση» τους, όταν τελικά ψήφισαν τα 2/3 των άρθρων;) που αρνήθηκαν να κλείσουν τα αυτιά στην κοινωνία και να τα ανοίξουν στη σκοπιμότητα, ανέδειξε δημόσια και εμφατικά το καλά γνωστό σε όλους ευρύ κοινωνικό και ακομμάτιστο αίτημα της προστασίας του δικαιώματος κάθε παιδιού να ανατρέφεται και να φροντίζεται και από τους δύο του γονείς.
Η αγάπη του γονιού προς το παιδί του δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε ιδεολογία. Έχει ως βάση την ανθρωπιά και τη συμπόνια.
Το #δικαιωμα_σε_2γονεις είναι οριζόντιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, από τους πολίτες όλων των πολιτικών αφετηριών, η οποία κοινωνία επιζητά και αξιώνει για τα παιδιά της και τη σχέση με τους γονείς τους, αλλά και για το σκέλος της συμπεριφοράς μεταξύ των γονιών -συζύγων ή μη- την εμπέδωση πάνω από όλα του σεβασμού και της ισότητας. Σεβασμός θεσμικά προς το παιδί. Σεβασμός των γονιών προς το παιδί, αλλά και σεβασμός μεταξύ των γονιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κεντρική τομή του νέου Αστικού Κώδικα είναι η εισαγωγή σοφού κριτηρίου από το γαλλικό ΑΚ, βάσει του οποίου το Δικαστήριο αξιολογεί την πρόθεση και ικανότητα, καθενός εκ των γονέων να σεβαστεί τα δικαιώματα του άλλου καθώς και τη συμμόρφωσή του με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Κεντρικά ο Νομοθέτης θέτει το σεβασμό ως θεμέλιο λίθο της μεταρρύθμισης. Κριτήριο το οποίο θα αποτελέσει ασπίδα σε κακοποιητικές ή καταχρηστικές συμπεριφορές προστατεύοντας αποτελεσματικά – και δρώντας προληπτικά.
Μία τολμηρή, σθεναρή –η πρώτη κοινωνική και μη μνημονιακή– αλλά και συνετή και μετρημένη μεταρρύθμιση έλαβε χώρα, δίχως πολιτικούς υπολογισμούς και δίχως διακρίσεις μεταξύ των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Η πρωτοβουλία αυτή πιστώνεται στη θεσμική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εμπιστοσύνη του προς τον Κώστα Τσιάρα και την σταθερή υποστήριξη από το Γρηγόρη Δημητριάδη.
Ως συμβολισμό της επόμενης ημέρας ας κρατήσουμε ότι στον τομέα ευαίσθητο τομέα της διασφάλισης των δικαιωμάτων του παιδιού υπό τα σύγχρονα δεδομένα και ανάγκες, δίχως κανένα αποκλεισμό πολιτών ή κοινωνικών ομάδων, αλλά και σε αυτό της αποτελεσματικής προστασίας και σεβασμού στην εφαρμογή των Αποφάσεων της Δικαιοσύνης υπάρχουν πολλά και περαιτέρω βήματα που πρέπει να εξεταστούν και να υλοποιηθούν και αυτό πρέπει να αποτελεί το ευρύ πεδίο της δράσης, της υπευθυνότητας και της αναζήτησης για όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες.
Η οικοδόμηση ενός ισχυρότερου και αποτελεσματικότερου Κράτους Δικαίου, έχοντας υπό τη σκέπη του τις νεαρές Ελληνίδες και τους νεαρούς Έλληνες πολίτες, τα παιδιά μας, αλλά και για τα όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στη χώρα μας τίθεται ως στόχος για την επόμενη ημέρα, ενός πρώτου αποφασιστικού βήματος που χθες ψηφίστηκε και από σήμερα υλοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more