Σάββατο 22 Μαΐου 2021

«Δεύτερη ευκαιρία σε αγρότες για ένταξη σε καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ».

 



 

Ανοίγει τη Δευτέρα 24 Μαΐου η πλατφόρμα υποβολής.

 

Αφορά παροχές αγροτικής χρήσης καθώς και τουριστικές και ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από απόφαση του Υπουργού κ. Σκρέκα ξεκινά τη Δευτέρα 24 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, ενώ δίνεται δεύτερη ευκαιρία σε αγρότες και ενεργοβόρες επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη σχετική ρύθμιση.

 

Με την απόφαση αυτή το Υπουργείο στοχεύει στην αποτροπή ενός μεγάλου κόστους που θα επιβάρυνε, με αναδρομικές χρεώσεις από το 2019, νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας (παροχές αγροτικής χρήσης, τουριστικές και ενεργοβόρες επιχειρήσεις).

 

Οι δικαιούχοι αγρότες μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ μέσα από μια νέα απλοποιημένη διαδικασία.

 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή για τα έτη 2019-2020 για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ενός μήνα για τους αγρότες.

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης τον περασμένο Οκτώβριο είχε ζητήσει την παράταση στη διαδικασία υπαγωγής δυνητικών δικαιούχων σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ, καθώς πολλοί δυνητικοί δικαιούχοι δεν ήταν ενημερωμένοι για τη σχετική διαδικασία (Δείτε σχετικό δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/agrotiko-reuma/)

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: https://ypen.gov.gr/kostas-skrekas-anoigei-ti-deftera.../...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more