Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Δυο χρόνια στον μούστο οι Δημοτικές αρχές Πέλλας


 


✅Σαν να μην πέρασε μια μέρα….

 

Συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Πέλλα ενώ σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις δυο Ιουνίου, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, εκεί όπου αναδείχθηκαν Δήμαρχοι ο Χρήστος Μπάτσης στην Αλμωπία, ο Δημήτρης Γιάννου στην Έδεσσα και ο Γρηγόρης Στάμκος στην Πέλλα. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 26 Μαΐου του 2019 η Κατερίνα Ιγνατιάδου πανηγύριζε την μεγάλη της νίκη από την πρώτη Κυριακή στον Δήμο Σκύδρας. Αυτές οι εκλογές είχαν φέρει την απλή αναλογική. Σήμερα δυο χρόνια μετά και ύστερα από παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, έχει αποφευχθεί η ακυβερνησία καθώς οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από την οικονομική επιτροπή όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι δημοτικές αρχές. Παρακάτω θα θυμηθούμε τι  έγινε πριν από δυο χρόνια αλλά και κάνουμε και μια πρώτη αναδρομή για δημοτικές αρχές και αντιπολιτεύσεις στους Δήμους της Πέλλας.  

 

Πριν δυο χρόνια…

Πριν δυο χρόνια οι εκλογές στους ΟΤΑ άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα. Είχαμε την επανεκλογή των κ.κ. Στάμκου και Γιάννου στους Δήμους Πέλλας και Έδεσσας από τον δεύτερο γύρο καθώς και της Κατερίνας Ιγνατιάδου στον Δήμο Σκύδρας από τον πρώτο γύρο. Τέλος ο Χρήστος Μπάτσης κέρδισε την δεύτερη Κυριακή στον Δήμο Αλμωπίας. Σήμερα ιδιαίτερο ρόλο έχουν οι αξιωματικές αντιπολιτεύσεις των κ. Τσεπκεντζή στην Έδεσσα, Στάθη Καστερίδη στην Πέλλα, Σάκη Χατζηδημητρίου στην Αλμωπία καθώς και του Κώστα Καρασαρλίδη στην Σκύδρα. Οι εκλογές αυτές έφεραν και τις λοιπές αντιπολιτευτικές δυνάμεις όπως η παράταξη του Αντώνη Ρυσάφη στην Έδεσσα, του Μιχάλη Καραγιάννη που όμως παραιτήθηκε στην Σκύδρα, των Θεόδωρου Θεοδωρίδη και Ηλία Θεοδωρίδη στην Πέλλα και των Δημήτρη Μπίνου και Νίκου Παρούτογλου στην Αλμωπία. Δύσκολη οριακή νίκη είχε πάρει ο Γρήγορης Στάμκος στην Πέλλα. Ο Δημήτρης Γιάννου δύσκολα είχε κερδίσει στην Έδεσσα ενώ ο Χρήστος Μπάτσης πέτυχε μεγάλη νίκη.  Την επόμενη μέρα οι κ.κ. Γιάννου και Στάμκος αποφάσισαν να κυβερνήσουν μόνοι τους ενώ Χρήστος Μπάτσης και Νίκος Παρούτογλου αποφάσισαν να συνεργαστούν αρχικά καθώς μετά από ένα χρόνο χώρισαν τα τσανάκια τους. Τέλος οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ, κατάφεραν να εκλέξουν εκπροσώπους σε Έδεσσα, Σκύδρα και Πέλλα ενώ δεν κατάφερε να βγει έδρα στην Αλμωπία.

Δήμος Πέλλας

Στον Δήμο Πέλλας μετά από  δυο χρόνια, είναι πραγματικά σαν να μην άλλαξε τίποτα. Όλα παραμένουν στάσιμα τόσο στην συμπολίτευση όσο και στην αντιπολίτευση. Αν  αναλογιστεί κάποιος ότι μετά από δυο χρόνια ήρθε η κουβέντα για την αξιοποίηση του κτηρίου στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά. Βέβαια στην στασιμότητα βοηθά η ανύπαρκτη αντιπολίτευση που επί της ουσίας αποτελεί τον καλύτερο αβανταδόρο μιας δημοτικής αρχής που δείχνει είτε να μην θέλει, είτε να μην μπορεί να παράγει έργο. Δυστυχώς το σύνολο του Δημοτικού συμβουλίου Πέλλας παραμένει σε χαμηλές πτήσεις, χωρίς όραμα, χωρίς δημιουργική αντιπολίτευση, χωρίς προτάσεις, περιμένοντας το τέλος άλλης μιας θητείας όπου οι δημότες θα θυμούνται πολύ λίγα πράγματα…

 

Δήμος Σκύδρας

Οι εντάσεις, τεχνητές και φυσικές, δεν στάθηκαν δυνατές ώστε να περιορίσει το έργο της Δημοτικής αρχής Σκύδρας και προσωπικά της Κατερίνας Ιγνατιάδου, που κατάφερε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Καραγιάννης παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 μετά το κακό αποτέλεσμα για τον ίδιο. Τον διαδέχθηκε ο κος Σπανός. Η Δημοτική αρχή απαλλαγμένη από το άγχος και έχοντας την σιγουριά και την αγάπη της κοινωνίας, υλοποιεί έργα έχοντας ανοίξει την βεντάλια όλων των θεμάτων που για χρόνια δεν είχαν υλοποιηθεί ούτε σχεδιαστεί. Παρά το γεγονός ότι δέχεται πολλά πυρά, η δημοτική αρχή τα πάει πάρα πολύ καλά βάζοντας πλώρη για επανεκλογή και πάλι από την πρώτη Κυριακή.

 

Δήμος Έδεσσας

Μια καλή αντιπολίτευση βοηθά πάντα την δημοτική αρχή να παράγει έργο. Δυστυχώς στον Δήμο Έδεσσας η αντιπολίτευση μάλλον χάνει τον προσανατολισμό της. Ανοίγοντας αυτά τα δυο χρόνια θέματα που κατά 70% δεν αφορούν ή δεν επηρεάζουν την Δημοτική αρχή ( ποταμός Εδεσσαίος, νόμος για τους ΟΤΑ), η αντιπολίτευση προσπαθεί να ρίξει στα σχοινιά τον κο Γιάννου χωρίς όμως να τα καταφέρνουν… Παρά το γεγονός ότι η φθορά είναι εμφανής για τον Δήμαρχο, δεν φαίνεται να κερδίζει η αντιπολίτευση που φαίνεται να παραμένει κολλημένη στις εκλογές του 2019 και μη έχοντας την διάθεση να αλλάξει. Μένει να δούμε τι θα γίνει στο δεύτερο μισό της θητείας.

Δήμος Αλμωπίας

Στον Δήμο Αλμωπίας ίσως έγιναν τόσο, όσα θα ζούσαμε σε τέσσερα χρόνια σε άλλους Δήμους. Ένταση. Διαζύγια. Γκάφες.  Η Δημοτική αρχή κατάφερε το πλεονέκτημα της πρώτης φοράς εναλλακτικός Δήμαρχος, να το μετατρέψει σε μειονέκτημα από τα λάθη που χρεώνεται προσωπικά ο κος Μπάτσης. Μάλιστα η δημοσκόπηση της εταιρίας interview που παρουσιάστηκε για λογαριασμό της καθημερινής εφημερίδας μας Νέα της Πέλλας, κατέδειξε με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο, την δημοκοπική κατάρρευση της. Από την άλλη οι αντιπολιτεύσεις δείχνουν να μην έχουν βρει το βηματισμό της. Όλοι περιμένουν το νέο που όμως μάλλον δεν θα μπορεί να έρθει. Τα δεδομένα εδώ δύσκολα μπορούν να αλλάξουν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more