Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ1482922853886_logo-greenn.pngΜετά τη χαλάρωση των μέτρων, καιρός για… κυνήγι τρούφας! Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών μετά το άνοιγμα των μουσείων την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε τη διοργάνωση κυνηγιού τρούφας, με το πρώτο να πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή 23 Μαΐου. 

Ο τρουφοκυνηγός με τα εκπαιδευμένα σκυλιά του σας περιμένει στα δάση των Μετεώρων, για να αναζητήσετε μαζί τον πολύτιμο αυτό καρπό της φύσης, που «κρύβεται» μέσα στο έδαφος και τον ανακαλύπτουν τα σκυλιά. 

Δε θα σας περιμένει όμως μόνο ο τρουφοκυνηγός. Μαζί του θα βρίσκεται και ένας εξαιρετικός σεφ, ο οποίος θα σας ετοιμάσει μία μοναδική τρουφομακαρονάδα αξιοποιώντας τις τρούφες που θα έχουν μόλις συλλέξει. Από την παραγωγή στην κατανάλωση δηλαδή! Και δεν φτάνει αυτό, αλλά μέχρι να ετοιμαστεί η μακαρονάδα, θα γευτείτε μανιταρομεζέδες του Μoυσείου συνοδευμένους από ένα τοπικό κρασί. 

Τελειώνοντας το φαγοπότι στο δάσος, οι υπεύθυνοι του Μουσείου θα σας οδηγήσουν σ’ αυτό. Θα σας ξεναγήσουν, θα σας γνωρίσουν με τα κορυφαία εδώδιμα και θεραπευτικά μανιτάρια που παρουσιάζονται στην καινούρια του πτέρυγα, ενώ θα μπορείτε να προμηθευτείτε και προϊόντα μανιταριών και τρούφας, από εβδομήντα (!) διαφορετικά είδη που το Mουσείο έχει δημιουργήσει. 

Μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία που αξίζει να την απολαύσετε. Πληροφορίες στο τηλ. 2432024959 ή στο e-mail info@meteoramuseum.gr. Δείτε βίντεο εδώ: https://youtu.be/SCr8OSdJt-8 

---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more