Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Συνεδρίαση των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας 

Στο Βελιγράδι, το τριήμερο 13-16 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ). Από ελληνικής πλευράς μετείχαν οι βουλευτές: κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και  Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο., Αθανάσιος Δαβάκης, Σταύρος Κελέτσης, Ταμίας της Δ.Σ.Ο. και Ιωάννης Σαρακιώτης.

Κατά τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. αποφασίστηκε η διεξαγωγή της 28ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., στην Κρήτη στις 22-25 Ιουλίου 2021 με θέμα: «Το μέλλον του κόσμου, το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία».

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής αντιπροσωπείας, τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. επισκέφθηκαν το μνημείο του Ρήγα Φεραίου όπου και κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη του με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Με πρωτοβουλία της Ρωσικής αντιπροσωπείας τα μέλη της Δ.Σ.Ο. επισκέφθηκαν το μνημείο των απελευθερωτών του Βελιγραδίου στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο όπου και κατέθεσαν στεφάνι εις μνήμη των πεσόντων.

Τέλος, αντιπροσωπεία της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών Βελιγραδίου της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών καθώς και τη Σχολή Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου όπου ενημέρωσαν τους ακαδημαϊκούς για τη δραστηριότητα της Δ.Σ.Ο. και συζήτησαν προτάσεις συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more