Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Σοβαρό επεισόδιο Μπάτση-Σουγάρη στο Δημαρχείο Αλμωπίας





Σοβαρό επεισόδιο και λεκτικούς διαξιφισμούς είχαμε στο Δημαρχείο Αλμωπίας μεταξύ του Δημάρχου Χρήστου Μπάτση και του προέδρου του Θεοδωρακείου Δημήτρη Σουγάρη. Ο πρόεδρος ο οποίος  εκλέγεται για πολλά χρόνια και πλέον έχει αποκτήσει οικουμενική στήριξη στο χωριό του, ζήτησε βοήθεια και σχεδιασμό έργων. Ακόμη όπως ο ίδιος τονίζει, δεν ρωτήθηκε για την επιλογή υδρονομέα στο Θεοδωράκι αν και η εισήγηση έλεγε ότι ο ίδιος είναι σύμφωνος...  Άξιο αναφοράς ότι το επεισόδιο πήρε εκτάσεις καθώς λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια με τον Δήμαρχο να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση. Πάντως το ζήτημα των υδρονομέων είναι πολύ σοβαρό καθώς φαίνεται ότι και στην τοπική κοινότητα Λουτρακίου, ο πρόεδρος εισηγήθηκε άλλον υδρονομέα να κάνει 4 μήνες και η δημοτική αρχή όρισε άλλον. 

Στην οικονομική επιτροπή συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης  των υδρονομέων στις Τοπικές κοινότητες του Δήμου Aλμωπίας. Πλέον ο νόμος έχει αλλάξει και δεν χρειάζεται απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου. Έτσι το μαχαίρι και το καρπούζι έχει η δημοτική αρχή που αποφασίζει καθώς διαθέτει πλειοψηφία. 

Η  Δημοτική αρχή προχώρησε στον ορισμό των υδρονομέων τονίζοντας ότι οι τοπικές κοινότητες ήταν σύμφωνες. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι τουλάχιστον στο Θεοδωράκι αλλά και στο Λουτράκι υπάρχουν ενστάσεις. Η θέση και η στάση της αντιπολίτευσης είναι διαχρονική να στηριχθούν οι προτάσεις των τοπικών συμβουλίων.

Η πρόσληψη των υδρονομέων είναι σημαντική για την λειτουργία του Δήμου. Είναι η ραχοκοκαλιά και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον ΟΤΑ και στο αγρόκτημα της περιοχής. Το ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν αποφασίζει την πρόσληψη των υδρονομέων είναι ένα μεγάλο θέμα, διότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ίσιοι και να μην εξαρτώνται από το αν ψήφισαν ή στήριξαν την παράταξη του κου Μπάτση για να δουλέψουν ως υδρονομείς. Σήμερα το Δημοτικό συμβούλιο δεν εκφράζει γνώμη.  Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα ακόμη και αν ψήφισαν την παράταξη του Δημάρχου.

Με αυτή την λογική, οι ακροβασίες και τα θολά σημεία, οδηγούν σε μια εικόνα που δεν είναι καλή στον Δήμο Αλμωπίας. Η στάση αυτή δεν σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών και την σύσταση του Δημοτικού συμβουλίου ούτε και την λειτουργία των τοπικών συμβουλίων του Δήμου.  Υδρονομείς και Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων είναι  άμεσοι συνεργάτες και έχουν το δικαίωμα να αποφ αυτοί για το καλό του τόπου τους.

Σήμερα η δημοτική αρχή Αλμωπίας έχει καταφέρει με τη στάση της αυτή να δείξει ότι δεν εκφράζει την κατεύθυνση ενός Δήμου ανοιχτού σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως επιλογών καθώς και της εμπιστοσύνης της στους βαθμούς της αυτοδιοικητικής ιεραρχίας καθώς λείπει το όραμα λειτουργίας ενός σύγχρονου Δήμου.   Δυστυχώς η δημοτική αρχή Αλμωπίας έδειξε ότι δεν διαθέτει πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά κινείται πιθανών με λογικές ρουσφετιού και μικροπολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more