Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ | Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗ

 


 


Την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Γρηγόρη διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Μαργαρίτη, «Η Θεωρία της Μουσικότητας». Το βιβλίο αποτελεί μια πρωτότυπη βιογραφία του Αϊνστάιν από τη σκοπιά της μουσικής και μόνο.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μιχάλης Κασσωτάκης, Καθηγητής Παιδαγωγικής στο τμήμα Φ.Π.Ψ. του Ε.Κ.Π.Α.

Γιάννης Τσελίκας, Μουσικολόγος

 

Στο συντονισμό και στην ανάγνωση αποσπασμάτων η χορεύτρια-χορογράφος απόφοιτη Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη.

 

Συμμετέχει ο Στέφανος Κοζάνης, πιανίστας και τοπογράφος μηχανικός, ενώ ο συγγραφέας θα παίξει βιολί στα μουσικά μέρη.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν έργα των Μπαχ, Μότσαρτ και Μπετόβεν για βιολί και πιάνο, όπως ακριβώς παρουσιάζονται στο βιβλίο από τον ίδιο τον Αϊνστάιν, ο οποίος ως γνωστόν έπαιζε βιολί.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Link Live streaming: https://youtu.be/Ogg1XveqfU0

Link Βιβλίου: https://www.ianos.gr/i-theoria-tis-mousikotitas-0508333

Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/dimitris-margariths-h-theoria-ths-mousikothtas-diadiktyakh-paroysiash/

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Παρακολουθούμε τη ζωή του επιστήμονα από την παιδική ηλικία μέχρι το θάνατό του, καθώς και τις επιστημονικές ανακαλύψεις από της εποχή του Πυθαγόρα μέχρι την εποχή των μαύρων τρυπών. Το βιολί στα χέρια του επιστήμονα γίνεται το τηλεσκόπιο που παρατηρεί το Σύμπαν και το μικροσκόπιο που κοιτάζει τα άτομα της ύλης.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Μαργαρίτης είναι απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Ε.Κ.Π.Α., του Εθνικού Ωδείου και του Μουσικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Η Θεωρία της Μουσικότητας αποτελεί το 1ο του βιβλίο και στην ουσία επιχειρεί να παντρέψει τα δύο αντικείμενα σπουδών του, της Επιστήμης και της Μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more