Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ με την Υπουργό Τουρισμού του ΙσραήλΑντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Καιρίδη, τη Γραμματέα της κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και τα μέλη της κ.κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη και Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κ. Orit Farkash-Hacoen.

Αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία να τελεσφορήσουν το συντομότερο οι προσπάθειες δημιουργίας της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας στην Knesset, για την περαιτέρω σύσφιξη των διακοινοβουλευτικών σχέσεων των δύο χωρών.

Οι Έλληνες Βουλευτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο κράτος του Ισραήλ και σημείωσαν ότι πρέπει να υπάρξουν αξιόπιστες συνομιλίες στη βάση του Διεθνούς Δικαίου ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Επίσης αναφέρθηκαν στο θέμα της πανδημίας και στην πολύ καλή διαχείρισή της από τις αρχές του Ισραήλ. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη θέματα ενέργειας και τουρισμού.

Η κυρία Orit Farkash-Hacoen αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ισραήλ αυτή την ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο και ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για την υποστήριξη που έχει προσφέρει. Στη συνέχεια, ενημέρωσε εκτενώς τους βουλευτές για την πρόσφατη υπογραφή πενταετούς στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων τουρισμού των δύο χωρών, η οποία έχει σκοπό να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία και τους συναφείς κλάδους, μέσω μεγαλύτερης προσέλευσης τουριστών, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ενίσχυσης επενδύσεων. Αναφέρθηκε επίσης στην προοπτική περαιτέρω συνεργασιών στον τομέα της ενέργειας.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ κ. Καιρίδης εξέφρασε την επιθυμία να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο οι ήδη φιλικές και εποικοδομητικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες έχουν ιστορικούς δεσμούς, κοινά συμφέροντα και κοινό μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more