Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ο Κώστας Μητσοτάκης και η Πέλλα...


✅Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης  


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή της Χώρας για πάνω από 6 δεκαετίες.  Πρόσφατα συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τον θάνατο του. Για την πορεία του, έχουν γραφεί χιλιάδες άρθρα, πότε με θετικό και πότε με αρνητικό πρόσημο. Για την γενικότερη του πολιτική στάση και πορεία, υπάρχουν πολλοί καταλληλότεροι από εμένα να τον κρίνουν. Αυτό που μπορώ να πω είναι το ότι όποιος προσπαθεί, κάνει και λάθη και ότι αλάνθαστος είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένα φαινόμενο στα πολιτικά πράγματα της Χώρας. Γιατί είχε σταθερές απόψεις, θέσεις και επιδιώξεις. Ήταν δίκαιος και πάντα λειτουργούσε με γνώμονα το κοινό καλό. Ήταν ο πολιτικός της σύνεσης και του απόλυτου κέντρου.  Σήμερα μόνο δυο Έλληνες πολιτικοί εκπροσωπούν τον γνήσιο κεντρώο χώρο: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Θα σταθώ μόνο σε ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας, που διαχειρίστηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός. Ήταν η κατασκευή του νοσοκομείου Γιαννιτσών που εγκαινιάστηκε  το 1993. Σήμερα μετά από σχεδόν 30 χρόνια, όλοι καταλάβαμε την σημαντικότητα αυτού του έργου, τόσο στα περιστατικά που διαχειριζόταν, όσο και στα ζητήματα της υγειονομικής κρίσης. Θυμίζω ότι το νέο κτήριο του νοσοκομείου Γιαννιτσών, από την πρώτη τρύπα έως και την υλοποίηση του, είχε την προσωπική σφραγίδα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, καθώς είχε περατωθεί  σε χρόνο ρεκόρ!!!

Στα εγκαίνια βρέθηκε προεκλογικά ο ίδιος ο Μητσοτάκης το 1993 όπου από το μπαλκόνι του Νοσοκομείου, είχε δηλώσει προς τον λαό της Πέλλας ότι είναι μόνο η αρχή των μεγάλων έργων που θα γινόντουσαν…. Το νοσοκομείο Γιαννιτσών από τα 1993 λειτουργούσε με 183 πλήρη κρεβάτια ενώ το 1985 που είχε μεταφερθεί σε νοικιασμένο πενταόροφο κτίριο  είχε αναπτύσσει σταδιακά 80 κρεβάτια.

Ήταν το τελευταίο μεγάλο έργο υποδομής που έγινε στην Πέλλα. Σήμερα περιμένουμε την υλοποίηση των παρακάμψεων του δρόμου Έδεσσα-Θεσσαλονίκη που αποτελεί εξαγγελία του γιού του και σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Καμιά φορά δεν μένεις μόνο στην ιστορία για τα μεγάλα που κάνεις αλλά και για τα μικρά που για εμάς τους μικρούς και ξεχασμένους φαντάζουν μεγάλα, μας ψηλώνουν και μας βοηθούν να μετρήσουμε τα άστρα και το μπόι μας. Ας μην ξεχνάμε πως οι πολιτικές των τελευταίων 30 ετών  έχουν φέρει τον ουρανό στα μέτρα μας… 

Κλείνω με την δημοσίευση του εγγονού του και Γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, που έγραψε για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι τέσσερα χρόνια βαδίζουμε στα βήματα που μας δίδαξε. Μια φράση που εκφράζει όλους όσους πιστέψαμε τον Μητσοτάκη αλλά και σε αυτά που πρέσβευε ότι οι λαοί χρειάζονται επιλογή των καλύτερων…  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more