Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Euro 2020: Στην… παράταση οι Πρέσπες μετά το tweet Ζάεφ – Η αντίδραση της Αθήνας

 
Ενόχληση στην Αθήνα από την ανάρτηση του 

Ζόραν Ζάεφ με την οποία αποκαλούσε την 

εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας του

 σκέτο Μακεδονία

Euro 2020: Στην… παράταση οι Πρέσπες μετά το tweet Ζάεφ – Η αντίδραση της ΑθήναςΑντιδράσεις έχει προκαλέσει η χθεσινή ανάρτηση στο Twitter του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, που ανέφερε πως «βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας του.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας είχε υποστηρίξει ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν έχει σχέση με το κράτος άρα δεν δεσμεύεται, παρότι η συμφωνία έχει ρητή αναφορά σε συνεργασία των δύο κρατών για θέματα αθλητισμού και ιδιωτικές οντότητες.

Μια συμφωνία που ο Ζάεφ υπέγραψε με τιμές και πανηγυρισμούς και τώρα φαίνεται ο ίδιος από μόνος του να την αδειάζει.

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς μετά το tweet του Ζάεφ ήταν να υπενθυμίσει στη Βόρεια Μακεδονία, μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι η «πλήρης και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας αποτελεί κριτήριο για την ενταξιακή πορεία της» στην ΕΕ.

Ειδικότερα για τα μνημόνια η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε «όλα αξιολογούνται και αξιολογείται και ο χρόνος κατά τον οποίο θα κυρωθούν από τη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας». Η αξιολόγηση, καταλήγει ότι με τη συμπεριφορά και του Ζόραν Ζάεφ δεν υπάρχει κανένας λόγος να προχωρήσουν άμεσα. Μάλλον από φθινόπωρο πηγαίνουν οι κυρώσεις. Εξάλλου, δεν είναι η Ελλάδα αυτή που έχει λόγους να βιάζεται, η Βόρεια Μακεδονία είναι αυτή που πρέπει να κλείσει εκκρεμότητες αν θέλει να πάρει ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών συζητήσεων με την ΕΕ, που είναι στάσιμες από πέρυσι τον Μάρτιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more