Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

H Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ για την πρόθεση κατάργησης του Σταθμού Έδεσσας


H Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ με επιστολή της προς το Υπουργείο Μεταφορών ζητά να αναθεωρηθεί η τυχόν απόφαση για την κατάργηση του σταθμού Έδεσσας, καθόσον όπως αναφέρει θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή κυκλοφορία των συρμών. Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΜΕ
ΠΡΟΣ Δ/νων Σύμβουλο ΟΣΕ κ.Πατέρα Σ.
ΚΟΙΝ . Πρόεδρο ΡΑΣ κ. Τσιαπαρίκου Ι.


Κύριοι ενημερωθήκαμε τόσο από το διαδίκτυο όσο και από υπηρεσιακούς παράγοντες για την πρόθεση σας να σταματήσετε την λειτουργία του σταθμού Έδεσσας.
Επίσης με την υπ αρίθμ 9151756/ 14.06.2021 επιστολή σας καταργείται η λειτουργία της αιχμής ασφαλείας του σταθμού .

Θεωρούμε ότι με την απόφαση σας αυτή θέτεται σε κίνδυνο την ασφαλή κυκλοφορία των συρμών καταστρατηγώντας τον Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σας γνωρίζουμε ότι ο Γ.Κ.Κ αποτελεί νόμο του κράτους ,αναθεωρήθηκε και επικαιροποιήθηκε με την ΥΑ ΑΣ 10/77243/580 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β αριθμός 698/01.03.2019 και δεν αποτελεί δικαίωμα κανενός υπηρεσιακού παράγοντα να τον καταστρατηγεί ή να καταργεί μέρος αυτού.
Σας γνωρίζουμε ότι ο συρμός που θα εκτελεί το δρομολόγιο Πλατύ - Φλώρινα - Πλατύ θα διανύει 340 περίπου χιλιόμετρα κάνοντας 4ώρες και 20 λεπτά χωρίς την εποπτεία της κυκλοφορίας του από Σταθμάρχη.
Σας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν οι κάτωθι ιδιαιτερότητες στην γραμμή λόγω και της μορφολογίας του εδάφους
- Σε πολλά σημεία υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων και είναι αδύνατη η επικοινωνία με οποιοδήποτε τρόπο .
- 28 της χιλίοις κλίση γραμμής
- 63 ΑΣΙΔ
- 03 ΦΙΔ
- 10 <<τυφλές >>διαβάσεις
- 14 τούνελ
- 5 γέφυρες
Τέλος δεν μπορεί με την επίκληση <<υπηρεσιακές ανάγκες >> να μην υπολογίζεται ο παράγων άνθρωπος-οικογένεια καθώς και να απορρυθμίζεται η ζωή των υπαλλήλων ,αναγκάζοντας τους να διανύουν καθημερινά 130 χιλιόμετρα για να εργασθούν στον κοντινότερο σταθμό
Σας καλούμε να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας οι οποίες καταστρατηγούν τον Γενικό κανονισμό Κυκλοφορίας και καθιστούν αδύνατη την κυκλοφορία των συρμών .


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΣΟΣΕ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more