Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Λιούτα: Στο PELLA TV και στον Χρήστο Δημητριάδη μιλάει για το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του Μέρα25, για την οικονομία και τα εργασιακά

 Η Ιωάννα Λιούτα στο κεντρικό δελτίο του PELLATV και στον Χρήστο Δημητριάδη μίλησε για το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του Μέρα25 για την οικονομία και τα εργασιακά:

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η συγκίνηση μου είναι μεγάλη για την πραγματοποίηση και την συμμετοχή μου στο1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ 25 στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας. Στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 500 Σύνεδροι με πολλές παρεμβάσεις αλλά και παρεμβάσεις κινημάτων

Προσωπικότητες όπως όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Σλαβόι Ζίζεκ, η Ναόμι Κλάιν, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Ραφαέλ Κορέα, Λούλα, ο Κεν Λόουτς, ο Μπράιαν Ίνο, η Μπεράλ Μάντρα, η Καρολάιν Λούκας, ο Ερτουγρούλ Κιουρκτσού, ο Φερνάντο Χαντάντ και η Νίκη Άστον μας τίμησαν με τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που διαδικτυακά μετέδωσαν.

Το ηθικό προβάδισμα που έχει το ΜέΡΑ25 ήταν από τα βασικά στοιχεία που περιείχε η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, απηύθυνε δημοκρατικό προσκλητήριο σε κινήματα, πολίτες για συμπόρευση και ρήξη με την κατεστημένη πολιτική.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγάλη ανησυχία μας είναι τι θα γίνει με το πέρας της πανδημίας ,με τις θέσεις εργασίας μόλις τελειώσουν οι αναστολές και τα μαζικά λουκέτα που θα έρθουν. Το έχουμε επισημάνει από τον Μάρτιο του 2020.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ,πρόσφατα στην έκθεση της, αναφέρει την ανάγκη για δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας και της Ιταλίας Η λιτότητα θα είναι ακόμα πιο σκληρή έχουμε μία Κυβέρνηση που όχι μόνο λέει ναι σε όλα αλλά υπερθεματίζει..

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα συμπαρασύρει την αύξηση σε μία σειρά φόρων, πέραν του ΕΝΦΙΑ ,που υπολογίζονται βάση των αντικειμενικών αξιών όπως : φόρος κληρονομιάς, φόρος μεταβίβασης ,φόρος γονικής παροχής,αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης, συμβολαιογραφικά έξοδα και αμοιβές

Η αύξηση θα επιβαρύνει δραματικά τις λαϊκές συνοικίες   για να μειωθεί η επιβάρυνση των προνομιούχων. Μια Κυβέρνηση χωρίς αιδώ σε κάθε της βήμα ψηφίζει νόμους και υιοθετεί πρακτικές προκειμένου να κατανέμει άνισα τα βάρη σε όφελος των  λίγων .

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Θεσμοθετείται για πρώτη φορά , στα χρονικά του εργατικού δικαίου ,η δωρεάν εργασία Η εργασία ελαστικοποιείται και γίνεται ακόμα πιο φθηνή. Ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει ούτε πόσες ώρες θα δουλεύει, ούτε πόσες μέρες και πόσους μήνες. Αυτή την περαιτέρω εξαθλίωση της εργασιακής ζωής ο κ.Χατζηδάκης την παρουσιάζει ως φιλεργατική. Δεν είναι τυχαίο ότι στην συζήτηση για το νομοσχέδιο στη Βουλή συμφώνησαν μόνο οι εκπρόσωποι των Σούπερ Μάρκετ. Οι χθεσινές μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις σε 60 πόλεις έδωσαν ένα μεγάλο μήνυμα. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more