Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Πρόσκληση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δημαρχείο Σκύδρας


 


   

Ο Δήμος Σκύδρας στο πλαίσιο των παρεχομένων υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής - πρόνοιας στηρίζει το θεσμό της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

    Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη ο Δήμος Σκύδρας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία, στο Δημαρχείο Σκύδρας, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, από τις 09:00΄ έως τις 13:00΄.

    Το αίμα είναι το πολύτιμο υγρό του ανθρώπινου σώματος κι όπως μας πληροφορούν οι ειδικοί, δυστυχώς, δεν υπάρχει υποκατάστατό του και δεν μπορεί να παραχθεί λόγω της μεγάλης πολυπλοκότητάς του. Άρα η εξασφάλισή του επαφίεται στην προσφορά και στα φιλάνθρωπα κι αλληλέγγυα αισθήματα όλων όσοι μπορούν να δώσουν αίμα.

   Οι ανάγκες σε αίμα για την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας είναι μεγάλες και πολλές φορές οι υπάρχουσες ποσότητες δεν επαρκούν όταν πρόκειται να γίνουν ιατρικές επεμβάσεις ή θεραπείες προγραμματισμένες ή έκτακτες.

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και την πρόσκληση εθελοντικής αιμοδοσίας η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ιωάννα Βέργου στο σχετικό της μήνυμα - κάλεσμα αναφέρει τα εξής:

«Σε μια εποχή που ο κόσμος μας δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται ακόμη από την πανδημική κρίση, οπότε η ποιότητα και η εξασφάλιση αίματος σε όλες τις γωνιές του τόπου μας θα πρέπει ν΄αποτελεί προτεραιότητα του κοινωνικού εθελοντισμού, καλούμαστε να στηρίξουμε έμπρακτα την εθελοντική αιμοδοσία και να αποδείξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη που μας χαρακτηρίζει, με την ελπίδα να ιδρύσουμε την Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Σκύδρας, πλαισιωμένη από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών».

   Για περισσότερες πληροφορίες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν΄απευθύνονται στην Αντιδήμαρχο Ιωάννα Βέργου, τηλ.6980414242 ή 2381351804 και στα στελέχη του Δήμου: Εύχαρη Γραμματοπούλου, τηλ.:2381351876 και Δημήτρη Αλεξανδρίδη, τηλ.2381351802.

    Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης, προστασίας κι ασφάλειας.

   Η προσφορά κι επάρκεια αίματος προλαμβάνει και σώζει ζωές. Ας λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι στη θέση των ανθρώπων που ενδεχομένως να έχουν την ανάγκη μετάγγισης αίματος μπορεί να είναι καθένας από εμάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more