Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Δωρεάν self test από σήμερα για όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών

 



SELF TEST COVID 19


Δωρεάν δύο self test την εβδομάδα θα δικαιούνται από σήμερα Δευτέρα όλοι οι πολίτες από 18 έως 30 ετών, όπως ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο facebook o υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει με αυτή την προσθήκη στις ομάδες του πληθυσμού που ήδη λαμβάνουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ -δηλαδή τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα- οι δικαιούχοι ξεπερνούν, πλέον, τους 6,5 εκατομμύρια πολίτες.
Έτσι, αυτή την εβδομάδα, από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, 2 self tests από τα φαρμακεία:
- οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
- οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.
- καθώς και όσοι είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές).
Μια εβδομάδα ισχύ
Στο μεταξύ, σε διευκρινίσεις σχετικά με τα self test και τη δήλωσή τους στον ιδιωτικό τομέα, προχώρησε το Υπουργείο Εργασίας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 (self-test) διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζόμενου στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.
Όπως έχει ενημερώσει το Υπουργείο, για την εβδομάδα από 24.05.2021 έως 30.05.2021 οι εργαζόμενοι μπορούσαν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε μέρα έως και 30.05.2021. Η περίοδος ισχύος του εν λόγω test, σύμφωνα και με τα ανωτέρω, ανέρχεται σε μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Συνεπώς για την εβδομάδα από 31.05.2021 έως 06.06.2021 οι εργαζόμενοι υποβάλλονται και δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μετά την παρέλευση επταημέρου από τη διενέργεια του test της προηγούμενης εβδομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more