Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Για 2η χρονιά δεν θα γίνουν τα πανηγύρια σε Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση λόγο πανδημίας !

 



Θέμα πήγε να δημιουργηθεί με την ημερομηνία διεξαγωγής της Έκθεσης στην Κρύας Βρύσης εφόσον πραγματοποιούνταν !

 

Γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

 

Για δεύτερη χρονιά δεν θα πραγματοποιηθούν τόσο η Εμποροπανήγυρη των Γιαννιτσών όσο και η Γεωργική Βιοτεχνική Έκθεση Κρύας Βρύσης θεσμοί οι οποίοι πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από την εισήγηση του Αντιδημάρχου Τ.Υ. Κ. Βουτσά Χρήστου ο οποίο στην εισήγησή του είπε ότι η Επιτροπή Ζωής στην συνεδρίασή της για το θέμα αυτό, με ψήφους 7 ΟΧΙ και 2 ΠΑΡΟΝ εισηγήθηκε αρνητικά για την πραγματοποίησή τους, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν την ρευστή κατάσταση της πανδημίας, τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά και τον χρόνο που χρειάζονται ώστε να προετοιμαστούν, εφόσον αποφασιζόταν να πραγματοποιηθούν οι δύο αυτοί θεσμοί.


Το ρίσκο όπως δήλωσε ο κ,.Βουτσάς είναι πολύ μεγάλο στο να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες και να βγει ξαφνικά λίγο πριν την πραγματοποίησή τους κάποια απόφαση της κυβέρνησης που θα απαγορεύει τις ανοιχτές εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνουν πολύ κόσμο.

Ένα θέμα είχε προκύψει στο παρασκήνιο, εφόσον πραγματοποιούνταν οι εκδηλώσεις και φυσικά η Γεωργική Βιοτεχνική Έκθεση Κρύας Βρύσης με την ημερομηνία διεξαγωγής της, της οποίας στην εισήγηση του θέματος η ημερομηνία έναρξή της η 26η Αυγούστου αντί της 1η Σεπτεμβρίου που ψήφισε το Κοινοτικό Συμβούλιο Κρύας Βρύσης σε συνεδρίασή τους από τον Απρίλιο ακόμα, κατόπιν αιτήματος της προϊσταμένης προγραμματισμού δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου κ. Παυλίδου.

Το θέμα εμφανίστηκε χρονικά κάπου λίγο μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Κοινότητας Κρύας Βρύσης κ. Βλάχου στην Αθήνα με την εξασφάλιση από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη το ΟΚ για της πραγματοποίηση των εγκαινίων της έκθεσης από αυτόν, κάτι το οποίο την επομένη κιόλας ημέρα, ενημέρωσε προσωπικά ο Πρόεδρος τον ίδιο το Δήμαρχο σε επίσκεψη που έκανε στο γραφείο του. Εκ των υστέρων κυκλοφόρησε από το γραφείο του δημάρχου η φήμη ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί την περίοδο 1 με 5 Σεπτεμβρίου που ψήφισε η τοπική κοινότητα γιατί αμέσως μετά στις 6 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η Εμποροπανήγυρη των Γιαννιτσών και θα είναι δύσκολο να ετοιμαστούν από τον Δήμο και οι δύο ταυτόχρονα .

Βέβαια ερωτηματικά δημιουργήθηκαν γιατί αφέθηκε να περάσει τόσος καιρός από την απόφαση του τοπικού συμβουλίου (Απρίλιος 2021) και προέκυψε το θέμα μετά την  επίσκεψη του Προέδρου στον Υπουργό.

   Στο περιθώριο της συζήτησης του θέματος της πραγματοποίησης ή μη των Εμποροπανηγύρεων και σε ερωτήματα αλλά και τοποθετήσεις που έγιναν από τους επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης κ.κ. Καστερίδη Σ., Θεοδωρίδη Θ. και Θεοδωρίδη Η., η γραμμή και από τους τρεις ήταν να υλοποιούνται οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων, με τον Αντιδήμαρχο κ. Βουτσάς να λέει ότι εκ παραδρομής γράφτηκε η 26η Αυγούστου και εφόσον θα πραγματοποιούνταν οι εκδηλώσεις θα γινόταν και η Έκθεση στην ημερομηνία που ψήφισε το τοπικό συμβούλιο Κρύας Βρύσης, όπως ενημέρωσε σχετικά και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κρύας Βρύσης τηλεφωνικά.

Τελικά η μη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων λόγο πανδημίας, μάλλον λειτούργησε πυροσβεστικά στην φωτιά που θα πήγαινε ν΄ ανάψει, μία φωτιά που μάλλον θα προερχόταν από λανθασμένους χειρισμούς του γραφείου του Δημάρχου. Τέλος καλό όλα καλά για φέτος αλλά …. εκτίμηση μας είναι ότι ενδεχόμενα να ξαναεμφανιστεί το θέμα την επόμενη χρονιά, αν πάνε όλα καλά στον τομέα της πανδημίας το 2022 !

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more