Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Τα στελέχη των μεταλλάξεων είναι εδώ και μας απειλούν...



✅Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Και εκεί που ήμασταν ήρεμοι και κάναμε προγραμματισμό για τις διακοπές μας, το στέλεχος Δ είναι εδώ και φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 12 κρούσματα στην Πέλλα και πάνω από 3.000 στη Χώρα, πάγωσε τα χαμόγελα μας.


Με όλα αυτά τα αρνητικά
, η Κυβέρνηση «σφίγγει» τον κλοιό γύρω από όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, θέτοντας σε εφαρμογή μέτρα για την υποχρεωτικότητα τους, αλλά και ζητώντας την ενεργό στήριξη της Εκκλησίας ώστε να απομονωθούν οι «αρνητές» του εμβολιασμού στους κόλπους της οι οποίοι επηρεάζουν ένα σημαντικό αριθμό πιστών.


Κατά την άποψη μου η επικοινωνιακή πολιτική της Κυβέρνησης στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας είναι αποτυχημένη όπως και στο ζήτημα των εμβολιασμών. Οι Έλληνες είναι φιλότιμοι και δεν σηκώνουν εκβιασμούς. Το φιλότιμο είναι το κλειδί. Σήμερα όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι το θέμα του εμβολιασμού αποτελεί κοινωνική ατομική ευθύνη. Κανείς δεν πρέπει να επηρεάσει τον άλλο για αυτό το ζήτημα. Ούτε την ίδια μας την γυναίκα δεν μπορούμε να τις το επιβάλουμε.


Η αύξηση των κρουσμάτων
έχει θέσει σε συναγερμό διαρκείας Κυβέρνηση και Επιστήμονες. Εκτός του υποχρεωτικού εμβολιασμού που ανακοινώθηκε για εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και δομές υγείας και τους περιορισμούς που θα ισχύσουν για τους εσωτερικούς χώρους, έγινε μια νέα προσπάθεια ώστε να παρέμβει η Εκκλησία της Ελλάδος ώστε να σταματήσει η παραπληροφόρηση από ορισμένους ιερείς και όχι μόνο.

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου παραβρέθηκαν και ενημέρωσαν τα μέλη της ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Μετά τη συνάντηση σε ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συστήνει «την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική λύση και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της πανδημίας».


Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι μόνη αρμόδια
να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η Δ.Ι.Σ. ως η διαρκής «συνοδική φωνή», ενώ προσθέτει πως θα ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή, προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων. Ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση, ενώ ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «αυτή την στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία, ήταν χρήσιμο να ζητηθεί ο υποστηρικτικός λόγος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας, με την οποία είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας και ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα».

Οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες των αποφάσεων που ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε όλες τις δομές πρόνοιας και υγείας στις οποίες γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλο το προσωπικό (υγειονομικό, διοικητικό, υποστηρικτικό). Σε όσους αρνούνται τον εμβολιασμό θα χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών και μέχρι να εμβολιαστούν. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών κανόνων επιβάλλεται στη δομή πρόστιμο 50.000 ευρώ, και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ, επιφυλασσόμενων τυχών ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.




Αλλαγές και για τα πανηγύρια ανακοινώθηκαν καθώς πλέον δεν απαιτείται η κάλυψη του 50% σε εμβολιασμούς του πληθυσμού κάθε περιφερειακής ενότητας. Όμως και για αυτά ισχύουν οι γενικοί κανόνες που επιτρέπουν μόνο την καθήμενη διασκέδαση. Κι επειδή πανηγύρι με μόνο τραγούδια... της τάβλας είναι δύσκολο να γίνουν, μάλλον τα περισσότερα πάνε για ματαίωση. Άλλωστε ο Δήμος Πέλλας με απόφαση του ματαίωσε την εμποροπανήγυρη Κρύας Βρύσης ενώ αναμένεται να έχουμε την ίδια κατάληξη και για τα άλλα πανυγήρια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more