Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Δελτιο τυπου 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

 


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκτη blended διακρατική κινητικότητα στην πόλη Τενερίφη της Ισπανίας, στην οποία το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών έλαβε μέρος διαδικτυακά από 05-07-2021 έως και 09-07-2021 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Δράση ΚΑ2 – Συμπράξεις για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης με αριθμό σύμβασης: 2018-1-TR01-KA229-059667_5 και τίτλο: «Müzakereci – Arabulucu – Lider - Öğrenciler (Σχολική Διαμεσολάβηση – Μαθητές Ηγέτες)». Στο Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα το σχολείο της Τουρκίας έχει αναλάβει το συντονισμό και μετέχουν, εκτός του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, σχολεία από την Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Ρουμανία.

Η Σχολική Διαμεσολάβηση είναι ένας νέος θεσμός που αφορά την ειρηνική επίλυση των διαφορών εντός σχολικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια στο πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης της ΔΔΕ Πέλλας στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας παρουσιάστηκαν από κάθε συμμετέχουσα χώρα τα αποτελέσματα της έρευνας που αφορούν την επίδραση της Σχολής Διαμεσολάβησης στη σχολική κοινότητα της. Επίσης, κάθε εταίρος παρουσίασε στοιχεία για την αξιολόγηση του προγράμματος από την έναρξη μέχρι τη λήξη του. Ενώ, πραγματοποιήθηκε και εικονική περιήγηση σε τουριστικά αξιοθέατα της Τενερίφης.

Τέλος, νέες συνεργασίες συμφωνήθηκαν μεταξύ των coordinators των συμμετεχουσών χωρών για τη  διασφάλιση της βιωσιμότητας του προγράμματος.

Ο Δ/ντής

 

 

Βασιλειάδης Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more