Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Το ζήτημα της υγειονομικής κρίσης που είναι ακόμη μπροστά μας


Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Το ζήτημα της υγειονομικής κρίσης που είναι ακόμη μπροστά μας. Οι προβλέψεις είναι ζοφερές καθώς κάνουν λόγο για 6 κύματα τα οποία αναμένεται αν δεν γίνει εμβολιασμός στο 80% του πληθυσμού, να ταλαιπωρηθούμε και το 2022.

Αλλά ο κόσμος έχει κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Την ίδια ώρα παρακολουθούμε σε τοπικό επίπεδο τις προσπάθειες των ΟΤΑ να δημιουργήσουν τουριστικούς οργανισμούς για να μπορέσουν να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Η Πέλλα είναι ένας ευλογημένος τόπος με πολλές καλλιέργειες, με πλούσιες παραγωγές, με εισροή χρημάτων από την αγροτική οικονομία, με ωραία μέρη που αν διαφημιζόντουσαν, οργανωνόντουσαν και προβάλλονταν, θα έφερναν έξτρα εισόδημα στην τοπική μας οικονομία. Δυστυχώς στο κομμάτι της αυτό οργάνωσης είμαστε πολύ πίσω.

Τα ίδια και στα αγροτικά προϊόντα, τα ίδια και στον τουρισμό. Μεγάλη ευθύνη έχουν οι πολιτικοί μας ταγοί, οι αυτοδιοικητικοί μας αλλά πάνω και πέρα από όλους οι εμπλεκόμενοι αγρότες και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου που έχουν σύνδρομα άρνησης της πραγματικότητας αλλά και του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργούν.

Πρόσφατα διάβασα μια έρευνα όπου κάθε ευρώ που μπαίνει σε ένα νομό, πόσες φορές πολλαπλασιάζεται και δημιουργεί οικονομική μόχλευση. Πρωταθλήτρια είναι η Κρήτη που κάθε ευρώ πολλαπλασιάζεται σε 8,2. Η Αττική ακολουθεί με 7,6, Η Θεσσαλονίκη με 3,6 η Ήπειρος με 2,2 και η Χαλκιδική με 1,2. Η Πέλλα ενώ έχει μεγάλη ονομαστική εισροή χρημάτων, το ισοζύγιο της είναι αρνητικό καθώς κινείται στο 0,8!!!

Η Πέλλα λοιπόν είναι βρίσκεται στο κατώφλι των αποφάσεων και της αλλαγής πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσει. Ο Τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει επίκεντρο της όλης κατάστασης και της πραγματικής αλλαγής. Σήμερα όμως έχει επέλθει άλλο ένα πλήγμα με το λουκέτο που μπήκε στον όμιλο Μουζενίδη. Τα λεωφορεία του όλη την καλοκαιρινή σεζόν, έκαναν συνεχή δρομολόγια μεταξύ Λουτρών Πόζαρ και Χαλκιδικής. Σήμερα έχει μείνει μια μεγάλη τρύπα.

Ποιος όμως ασχολείται με όλα αυτά; Ποιος αποφασίζει για τις πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν; Όταν οι Δήμαρχοι δεν μιλούν μεταξύ τους το ίδιο και οι Βουλευτές. Όταν κυριαρχεί το διαιρεί και βασίλευε άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε. Είναι κρίμα να περνούν οι ευκαιρίες από μπροστά μας και εμείς να κρατάμε ομπρέλα για να μην βραχούμε από την καταιγίδα της ανάπτυξης…. Μπορεί και πρέπει να γίνει μια νέα αρχή και σε αυτή την λογική λειτουργεί και η εφημερίδα μας Νέα της Πέλλας, η μοναδική καθημερινή εφημερίδα του νομού Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more