Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκαν οι παραιτήσεις...

 


✓Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 


Λέει μια παροιμία ότι από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Δεν μπορώ να υιοθετήσω αυτή τη φράση. Μπορώ όμως να πω ότι στον τομέα της αυτοδιοίκησης, από τότε που βγήκε η συγγνώμη λησμονήθηκαν οι παραιτήσεις.

 

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο στην Αλμωπία, αποδεχόμενη  επί της ουσίας την αστοχία του Δελτίου τύπου που εξέδωσε η ίδια ως αντιδήμαρχος καθαριότητας , η Πολυξένη Νάνου ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τον Δημήτρη Μπίνο καθώς όπως τόνισε η προμήθεια των κόκκινων κάδων για φυτοφάρμακα ήταν έργο της προηγούμενης Δημοτικής .


Μάλιστα μετά από αυτήν την τοποθέτηση της, την αρχική παγωμάρα της Δημοτικής Αρχής, διαδέχτηκε η παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Βέσκου που επί της ουσίας την επέπληξε για αυτήν την πράξη της, τονίζοντας ότι είναι πολύ ευαίσθητη.

Η κ. Νάνου με μια φράση της κατέρριψε ουσιαστικά όλο το αφήγημα που προσπαθούν να επιβάλλουν από την πρώτη στιγμή ο Χρήστος Μπάτσης και οι συνεργάτες του. Κατέδειξε μια αλήθεια που φαίνεται πως "πονάει" τη σημερινή Διοίκηση, που δεν χάνει ευκαιρία εδώ και μια διετία να υποβαθμίζει κάθε προηγούμενη προσπάθεια. Η κ. Νάνου έκανε το αυτονόητο: Ζήτησε συγγνώμη για μια αστοχία της και αυτό την τιμά. Γεγονός που έχει προκαλέσει τριγμούς στο στενό περιβάλλον του κ. Μπάτση. Ο κος Δήμαρχος μάλλον για να δείξει ότι όλα είναι μέλι-γάλα εφάρμοσε την πολιτική Μπίνου για άλλη μια φορά με την ανάρτηση φωτογραφίας που δείχνει καλό κλίμα μεταξύ της αντιδημάρχου και του ιδίου που είναι και κουμπάροι.

Δεν είναι το πρώτο λάθος της δημοτικής αρχής. Οι βλάβες της ΔΕΥΑ είναι πάρα πολλές και φυσικά ευθύνη έχει ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Γιάννης Κετικίδης που προσπαθεί χωρίς επιτυχία να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Όσο για τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την αναδιάρθρωση της ΔΕΥΑ, πέρασαν δύο χρόνια και ακόμη τα περιμένουμε. Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ κος Αναστασιάδης προχώρησε την δημιουργία του φεστιβάλ καλοκαιριού αγοράζοντας παραστάσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ την ίδια ώρα που το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Έδεσσας όχι μόνο φιλοξενεί χωρίς να πληρώνει τα σχήματα άλλα έχει και έσοδα. Τώρα η κα Νάνου ζητά συγνώμη. Ωραίες οι συγγνώμες. Καμία παραίτηση θα έχουμε όμως;

 


Μια κατηγορία μόνος ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Βέσκος που συνεχίζει να λειτουργεί ως κομματάρχης παλαιάς κοπής, να μην έχει καταλάβει ότι συνεχώς προκαλεί τις παρατάξεις με τον τρόπο που χειρίζεται τις διαδικασίες με αποκορύφωμα τις αποχωρήσεις και τοποθετείται επί της ουσίας σχολιάζοντας και παρεμβαίνοντας στις απόψεις που εκφράζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο κ. Βέσκος με τη συνολική του πορεία αυτά τα δύο χρόνια κάνει ότι μπορεί για να μετατραπεί από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε εκπρόσωπος μιας μικρής μειοψηφίας, των εδώ ζούμε, που είναι θέμα χρόνου όλοι μαζί να μπουν στο χρονοντούλαπο της εξουσίας. Λίγη υπομονή μέχρι το Φθινόπωρο του 2023 και ο εφιάλτης θα τελειώσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more