Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Κλείνει το ΕΦΚΑ Αριδαίας τον Αύγουστο


√ Νέα υποβάθμιση για την Αλμωπία



 



Η απόφαση για την κατάργηση του Α' Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών με Έδρα την Αριδαία , που μετατρέπεται σε αποκεντρωμένο και μεταφέρεται στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά μέσα στον Αύγουστο του 2021, είναι άδικη για την τοπική κοινωνία της Αλμωπίας και δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
➡Σύμφωνα με το Π.Δ. 8/2019-ΦΕΚ 8/Τ.Α’/23-01-2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε με το Νέο Οργανισμό του ΕΦΚΑ , η λειτουργία μιας Τοπικής Δ/νσης του ΕΦΚΑ στην Έδεσσα και ένα στα Γιαννιτσά και ως ένα από τα Τμήματα αυτού, να είναι το «Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Αριδαίας» με αποτέλεσμα την υποβάθμισή του.

⚠Δυστυχώς όμως σε μία δύσκολη περίοδο για τους πολίτες, το Υπουργείο Εργασίας αντί να καταργήσει την προηγούμενη νομοθεσία, προχωρεί σε συγχώνευση των τμημάτων παραβλέποντας, ότι ο Δήμος Αλμωπίας είναι μεγαλύτερος από την Έδεσσα και διαθέτει πάρα πολλές επιχειρήσεις και η Υπηρεσία εξυπηρετεί μεγάλη γεωγραφικά περιοχή, με έντονη αγροτική και τουριστική δραστηριότητα, μεγάλο αριθμό ασφαλιζομένων, επιχειρήσεων και επομένως κρατικών εσόδων. Θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν υπήρξε μετακίνηση μετακίνηση τριών υπαλλήλων του υποκαταστήματος του τ. ΙΚΑ Αριδαίας, (το οποίο λειτουργεί ως Α' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Πέλλας του ΕΦΚΑ), στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Έδεσσας
που αποτέλεσε προάγγελος για το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος.
Το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Αριδαίας, ενός Δήμου, κατά προσέγγιση, 30.000 κατοίκων, εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους και η πιθανή διακοπή της λειτουργίας θα δημιουργούσε έντονη και δικαιολογημένη αναστάτωση στους πολίτες, οι οποίοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν, θα έπρεπε να μεταβούν στην πόλη της Έδεσσας και ως εκ τούτου να διανύσουν μια, διόλου ευκαταφρόνητη, απόσταση ενώ, αναμφίβολα θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα, στην ομαλή λειτουργία της πόλης.
Έτσι, η αρχική υποβάθμιση και στη συνέχεια η πιθανή κατάργηση του υποκαταστήματος δε στοιχειοθετείται από τις πραγματικές συνθήκες, ενώ αντίθετα, η συνέχιση της λειτουργίας του, ειδικά τώρα που προβλέπεται η ενίσχυση του νέου ΕΦΚΑ με περαιτέρω αρμοδιότητες, με σημαντικότερη αυτή που αφορά στην απονομή των συντάξεων όλων των συγχωνευόμενων ασφαλιστικών φορέων, υπαγορεύεται από κοινή λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more