Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Οι κόντρες από την επίσκεψη Μενδώνη...


✅Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης


Εκεί που ήμασταν ήρεμοι στην Πέλλα και χωρίς εντάσεις σε τοπικό επίπεδο, τα αίματα άναψαν. Κυρίως από την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη στην Έδεσσα. Η Υπουργός ήλθε, είδε και απήλθε χωρίς κάτι σημαντικό να απορρέει από αυτή τη επίσκεψη. Βέβαια από το να ακούγαμε κούφια λόγια και υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος, καλύτερα που καταγράφηκε η πραγματικότητα. Είναι γεγονός ότι χρειάζεται πίεση από όλες τις πλευρές για να μπορέσει η Πέλλα να κερδίσει κάτι στον πολιτισμό.

Την αρχή των εντάσεων άνοιξε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη η οποία δήλωσε πως η επίσκεψη αυτή ήταν κούφια στα λόγια και ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ εμπαίζει την κοινωνία της Πέλλας. Αμέσως υπήρξαν απαντήσεις με εμπεριστατωμένο λόγο από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Διονύση Σταμενίτη και Γιώργο Καρασμάνη κατά χρονολογική σειρά. Το γαϊτανάκι των δηλώσεων συνέχισε το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Νίκος Θωμαϊδης που επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Θεοδώρα Τζάκρη καθώς και στον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιώργο Σγορούδη, χαρακτηρίζοντας τον τσιράκι της Βουλευτού.

Η απάντηση του δραστήριου συντονιστή ήρθε τονίζοντας ότι σεβόμαστε τα πολιτικά μεγέθη και τις πολιτικές αξίες, Οι γλύφτες και οι ανεπάγγελτοι ας μπουν στις τρύπες τους. Η αιχμή είναι σαφέστατη. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να έχουμε και νέες ανακοινώσεις.

Στον πόλεμο λένε μην ρωτάς αν χάσεις ή νικήσεις. Πολέμα απλώς. Σε αυτή την ιδιότυπη μάχη, απουσιάζει ο τρίτος Βουλευτής της ΝΔ Λάκη Βασιλειάδης ο οποίος αφού πρώτα εξέδωσε την τυπική και ανιαρή ανακοίνωση της καταγραφής της επίσκεψης της Υπουργού, σιώπησε στις επιθέσεις που δέχτηκε η τελευταία από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το κομματικό καθήκον επιτάσσει την επιστράτευση όλων των δυνάμεων στη ιδεολογική μάχη και βασικά σε οποιαδήποτε μάχη. Δεν κερδίζει κάποιος αν μείνει στο κενό, στο περιθώριο, ελπίζοντας ότι κάποιος από τους συναγωνιστές του και ανταγωνιστές του θα έχει μεγαλύτερη φθορά από την κόντρα. Ο κος Βασιλειάδης ο οποίος είναι συνήθως λαλίστατος και μας πληροφορεί από τα πολλά και συνεχόμενα δελτία τύπου του για τις χειραψίες, συναντήσεις και κουβέντες που έχει με Κυβερνητικούς παράγοντες, επέλεξε την αφωνία.
Ελπίζω να μην υιοθετεί την ρήση ότι του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ. Εμείς θα του θυμίσουμε την αρχαία ρήση Ανήρ ο φεύγων και πάλι μαχήσεται. Δηλαδή αυτός που αποφεύγει τη μάχη στο τέλος θα τη δώσει.

Τέλος θα πρέπει να καταλάβει θα πρέπει να φέρεται ως Βουλευτής αυτού του τόπου και μιας παράταξης που έχει προσφέρει πολλά στον τόπο και όχι ως ένας ανεξάρτητος πολιτικός ή ακόμη ως δημοτικός σύμβουλος ή περιφερειακός σύμβουλος. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει για τον ίδιο και αν δεν το καταλάβει έγκαιρα είναι πολύ πιθανό να γυρίσει εκεί. Άλλωστε με την απλή αναλογική η Νέα Δημοκρατία στην Πέλλα στην καλύτερη περίπτωση για αυτή, θα καταλάβει δυο έδρες. Άρα φαντάζει πολύ δύσκολο ο ίδιος να καταλάβει μια από τις δυο προνομιούχες θέσεις, ιδιαίτερα αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο να πολιτεύεται με τους ίδιους όρους και τις ίδιες λογικές που υιοθετεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more