Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Η Δημοσιογραφία, ο ρεπόρτερ και η είδηση...


Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέλλα τηλεόρασης, που έχω την τιμή να παρουσιάζω. Σαφώς και η εν λόγω συνέντευξη που μέρος της δημοσιεύτηκε στο χθεσινό μας τεύχος, έβγαλε πολλές ειδήσεις.



Είναι φορές που πραγματικά χαίρομαι που κάνω αυτή τη δουλειά. Αν το ρεπορτάζ είναι η ουσία, οι συνεντεύξεις και οι ειδήσεις που μπορούν να βγουν, είναι η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας. Μάλιστα όσοι παρακολούθησαν την συνέντευξη, θα έχουν αντιληφθεί ότι ο ίδιος δεν μασά το λόγια του. Άλλωστε ο Γιώργος Καρασμάνης δεν μιλά συχνά, ενώ όσες φορές τοποθετείται, αυτά τα οποία δηλώνει πάντα συζητούνται.



Τα δυο κρίσιμα στοιχεία που αναδείχθηκαν από αυτό τον διάλογο, ήταν αφενός οι άγνωστες πτυχές γύρω από την πορεία του δρόμου Έδεσσα-Θεσσαλονίκη καθώς και αφετέρου το παρασκήνιο γύρω από το έργο του φράγματος της Καλής. Σήμερα φαίνεται ότι αυτά τα δυο μεγάλα έργα, έχουν μπει στις ράγες. Μάλιστα ο πρώην Υπουργός αποκάλυψε ότι αν δεν προχωρούσαν τα δυο μεγάλα έργα, ο δρόμος Έδεσσα - Θεσσαλονίκη καθώς και το φράγμα του Αλμωπαίου, ο ίδιος δεν θα ήταν υποψήφιος Βουλευτής. Είχε πάρει αυτή την απόφαση και μάλιστα θα αποχωρούσε όπως πρέπει. Όπως είπε, εφόσον το επιτρέπει ο Θεός και το θέλει ο λαός και εφόσον είμαι γερός, ναι θα είμαι υποψήφιος. Ο κ. Καρασμάνης τόνισε ότι έχει ένα ηθικό κώδικα και αυτόν θα πρέπει να τον τηρούμε. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ τόνισε ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό όμως που έμεινε ως σαφή αιχμή για αρκετούς, ήταν η φράση του ότι με φωτογραφίες και χειραψίες δεν γίνονται τα έργα. Αυτή η φράση του δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα καθώς διαχρονικά βλέπουμε ότι οι πολιτικοί μας ταγοί νομίζοντας πως θα πείσουν τους πολίτες ότι κάνουν έργα, προβάλουν κάθε σημαντική ή λιγότερο, επαφή συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες, Υπουργούς ή Υφυπουργούς. Μα η είδηση δεν είναι η επαφή αλλά το αποτέλεσμα και από δαύτο δυστυχώς η Πέλλα έχει μείνει πίσω….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more