Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση: Πλήρης αποσιώπηση για την αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας,

 


«Κοινό Μήνυμα» Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας & δυνάμεων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κλπ), για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ως τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κλπ), δηλαδή όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που, από θέσεις ευθύνης είτε σε κυβερνήσεις, είτε στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, φέρουν βαριές ευθύνες για την διαχρονική απαξίωση/εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, μέσω κοινής συνέντευξης τύπου, παρουσίασαν, όπως πρόσφατα και η κυβέρνηση, ως μόνη διέξοδο, με το 4ο κύμα πανδημίας να επελαύνει διεθνώς, την εμβολιαστική διαδικασία, συμβάλλοντας στην απογείωση της λογικής της «ατομικής ευθύνης». 

 

Αποκαλυπτικά είναι και όσα δεν είπαν!!!

 

  • Πλήρης αποσιώπηση για την  αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, την πολιτική που εξακολουθεί και τώρα να αφήνει τον λαό εκτεθειμένο, χωρίς όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του, ακριβώς γιατί αυτά δεν χωράνε στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου.
  • Μιλιά για την αναγκαία θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που όμως παραμένει γυμνό, με τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και υποδομές και με τα κυβερνητικά σχέδια της παραπέρα εμπορευματοποίησης να «τρέχουν». Την ώρα που, παραμένουν πάνω από 30.000 κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές, τα άδεια Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία, οι μετακινήσεις υγειονομικών από τα αστικά κέντρα στα νησιά το καλοκαίρι, από νομό και από δομή σε δομή τον χειμώνα για να μπαλωθούν κενά όπως - όπως. Ενώ είναι ανύπαρκτη η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δεν υπάρχει ένα ανεπτυγμένο δίκτυο οικογενειακών γιατρών και γιατρών εργασίας που να αγκαλιάζει συστηματικά όλο τον πληθυσμό και να μπορεί να αναλάβει το έργο της ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης, με καταγεγραμμένο το ιστορικό του καθενός, με συστηματική παρακολούθηση μετά τον εμβολιασμό με καινούργια εμβόλια για μια καινούργια νόσο.

·         Τσιμουδιά για τον συνεχιζόμενο συγχρωτισμό και την απουσία ουσιαστικών μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως οι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την ώρα μάλιστα που καθημερινά προστίθενται νέα στοιχεία για το πόσο πιο εύκολα μεταδίδεται η παραλλαγή «Δέλτα»...

·         Ούτε λέξη δεν ειπώθηκε για το τι πραγματικά υπονομεύει την πορεία του εμβολιασμού, δηλαδή οι κυβερνητικές ελλείψεις και παλινωδίες γύρω από τα αναγκαία μέτρα προστασίας, οι αντιφατικές ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό, οι λογικές της "ανταποδοτικότητας" που καλλιέργησε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, το γεγονός ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας ανάγεται σε ατομική και όχι κοινωνική - κρατική ευθύνη. Για την υποταγή των εμβολίων στα κέρδη μονοπωλιακών ομίλων και στους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς, για τις καθυστερήσεις και τα «κανόνια» στις παραδόσεις τους πρώτους κρίσιμους μήνες, που έκαναν «λόγια του αέρα» τα περί «εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού πριν το καλοκαίρι».

·         Στο απυρόβλητο η πολιτική της κυβέρνησης, που για μία ακόμα χρονιά, το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν γίνεται με τους όρους που επιβάλλουν οι τουριστικοί και ξενοδοχειακοί όμιλοι, οι εφοπλιστές και οι αερομεταφορείς

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Yγείας, πλήρως στελεχωμένο, με μόνιμο προσωπικό και επαρκώς χρηματοδοτούμενο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των εργαζομένων και γενικότερα όλου του λαού. Παλεύουν για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, μέσα από ένα αποφασιστικά ενισχυμένο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας. Μόνο μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα μπορούσε να εξεταστεί και η υποχρεωτικότητα για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, χωρίς να ανοίγει «παράθυρο» νέας επίθεσης σε βάρος δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more