Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Ο ιός μεταλλάσσεται τόσο γρήγορα ώστε κανένα εμβόλιο δεν θα μπορούσε να είναι σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικό!



                                                        ΕΥΗ ΚΙΑΓΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ 

                                                                       


Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν σε κάθε γωνία της Ελλάδας πριν λίγες μέρες τα ΜΜΕ τους χαρακτήρισαν ως ψεκασμένους συνωμοσιολογους οπισθοδρομικούς και φασίστες. Το σχόλιό σας.


- Πραγματικά, οι διαδηλώσεις οι οποίες έλαβαν χώρα στις 14 Ιουλίου ήταν πολυπληθέστατες, παρόλο που κάποιοι θέλουν να ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι διαδηλωτές ήταν άνθρωποι όλων των πολιτικών χώρων, όλων των κοινωνικών ομάδων , και των δύο στρατοπέδων: εμβολιασμένων και μή. Ο κόσμος ένωσε τη φωνή του σε ένα κοινό αγώνα κατά της επιβολής των  περιοριστικών μέτρων, κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων, υπέρ της ανάκτησης των χαμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήταν ένας κοινός αγώνας κατά της παγκοσμιοποίησης και των διακρίσεων που υφίστανται οι πολίτες εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που ξεκίνησε αυτή η υγειονομική κρίση που δεν είναι καθαρά υγειονομική.   Ξέρετε, ο κόσμος ίσως δεν το γνωρίζει, μα η απαγόρευση των διακρίσεων έχει κατοχυρωθεί με το άρθρο 14 της ΕΣΔΑ, το οποίο διασφαλίζει την ίση μεταχείριση των πολιτών. Το πρωτόκολλο 12 (2000) της ΕΣΔΑ, επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της απαγόρευσης των διακρίσεων, διασφαλίζοντας την ίση μεταχείριση όσον αφορά την απόλαυση όλων ανεξαιρέτως των δικαιωμάτων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων που αναγνωρίζουν οι εθνικές νομοθεσίες). 

Με λίγα λόγια, η αυτόματη κοινωνική διάκριση των συνανθρώπων μας σε εμβολιασμένους και μη , με τους κοινωνικούς περιορισμούς και τις  απαγορεύσεις για τους δεύτερους, είναι από μόνη της παράνομη σύμφωνα με όλες τις διεθνείς συμβάσεις. 

Όσο για τους χαρακτηρισμούς όπως αυτούς που προαναφέρατε, είναι όχι μόνο απαράδεκτοι ειδικά όταν χρησιμοποιούνται από τα χείλη των κυβερνητικών στελεχών, ή και του ίδιου του πρωθυπουργού μιας χώρας, αλλά άκρως εξευτελιστικοί και διχαστικοί για μια κοινωνία που θέλει να λέγεται δημοκρατική. 


Τι είναι κορονοϊός, τι είναι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και τι απαντάτε σε αυτούς που λένε πως επειδή είστε παθολόγος και όχι επιδημιολόγος δεν έχετε δικαίωμα να εκφέρεται άποψη γι αυτό;


Είναι ένας από τους πολλούς ιούς της ομάδας των κορονοϊών, που είναι ικανός να προκαλέσει γριπώδη συνδρομή στον άνθρωπο. Μάλιστα οι κορονοϊοί ευθύνονται για το 15-20% του συνόλου των ιώσεων του κρυολογήματος, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ιογενών λοιμώξεων οφείλεται στον ιό της γρίπης τύπου Α (70-80%).

Από παλιά ήταν γνωστό επίσης, πως οι κορονοϊοί είχαν την ιδιότητα να μεταλλάσσονται με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα, τέτοια ούτως ώστε θα ήταν αδύνατον να βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για την πρόληψη της νόσου που προκαλούν. Αυτό το βλέπουμε ακόμη και σήμερα. Ο συγκεκριμένος κορονοϊός έχει μεταλλαχθεί τόσες φορές μέσα στην κοινότητα, ούτως ώστε τα εμβόλια που ήδη βρίσκονται στην αγορά, θεωρούνται παρωχημένα. Ήδη από οσο μας πληροφορούν οι “ειδικοί”, τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν καλύπτουν για παράδειγμα τη μετάλλαξη δέλτα ούτε και την έψιλον. Όλοι οι εμβολιασμένοι ήδη κολλούν κορονοϊό, μεταδίδουν και σε πολλές περιπτώσεις νοσούν αρκετά βαριά.

Ξέρετε, η παθολογία είναι μία ειδικότητα η οποία περικλείει όλες ανεξαιρέτως τις επιμέρους ειδικότητες της ιατρικής. Είναι αυτή που μπορεί να συνδυάζει τα δεδομένα όλων των ιατρικών ειδικοτήτων με γνώση και να βγάζει το τελικό πόρισμα τόσο για την τελική διάγνωση όσο και για την  αποτελεσματική θεραπεία. Καμία άλλη ειδικότητα δε μπορεί να πετύχει το συνδυασμό γνώσεων των επί μέρους ειδικοτήτων. Άρα, όταν μιλάμε για επιδημιολογία για παράδειγμα, ακόμη και η ίδια σαν βασική γνώση χρησιμοποιεί δεδομένα διάγνωσης που έχουν δώσει οι παθολόγοι. Οπότε νομίζω πως ο κύριος άξονας γύρω από τον οποίο γυρίζουν οι υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες, είναι η παθολογία.


Λένε πως αν κάνεις το εμβόλιο θα αρρωστήσεις ελαφρύτερα και θα γλιτώσεις την διασωλήνωση ισχύει κάτι τέτοιο ;Και ποιες αποδείξεις έχετε γι' αυτό; 


- Αυτό που συνέβαινε με όλα τα έως τώρα εμβόλια της κλασσικής τεχνολογίας και χρησιμοποιημένα για δεκαετίες, ήταν το ότι αν νοσούσες από τη νόσο για την οποία είχες κάνει ένα από τα εμβόλια, θα περνούσες πολύ πιο ήπια τη συγκεκριμένη νόσο.

Αυτό όμως δεν έχει αποδειχθεί ότι ισχύει με τα συγκεκριμένα mRNA εμβόλια καθότι αφενός  η προστασία που παρέχουν είναι ελλιπής σε σχέση με αυτό που σας προείπα όσον αφορά στις μεταλλάξεις, οτι δηλαδή ο ιός μεταλλάσσεται τόσο γρήγορα ούτως ώστε κανένα εμβόλιο δεν θα μπορούσε να είναι σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικό, και αφετέρου, δεν υπάρχει καμιά έρευνα έως τώρα που να αποδεικνύει ότι οι εμβολιασμενοι με τα mRNA εμβόλια περνούν ηπιότερα από τους υπόλοιπους τη νόσο.


Θεωρείται πως ελοχεύει ο κίνδυνος ορισμένοι να καπηλευθουν πολιτικά την αντίδραση αυτή του κόσμου;

Η αντίδραση του κόσμου δε θα έπρεπε να καπηλευθεί από καμία πολιτική παράταξη και κανένα κόμμα. Αυτές οι συγκεντρώσεις εξέφρασαν την αγανάκτηση του κόσμου σε σχέση με όλα αυτά που σας προείπα. Οι συγκεκριμένες συγκεντρώσεις οι οποίες ήταν πολυπληθέστατες,  θέλησαν να πουν στους κυβερνώντες ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα στέρησης της ελευθερίας του ανθρώπου. Κανένα δικαίωμα αυταρχικής επιβολής ιατρικών πράξεων στο σώμα μας, κανένα δικαίωμα υποχρεωτικότητας συμμετοχής στις κλινικές δοκιμές οποιονδήποτε εμβολίων. Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρξε επιβολή  κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους με πειραματικά εμβόλια . Όλες οι κλινικές δοκιμές γίνονταν πάντα με τη συναίνεση των συμμετεχόντων. Πάντα εθελοντικά και όχι με επιβολή!

Αυτή τη στιγμή καταπατούνται στοιχειώδη  ανθρώπινα δικαιώματα και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο : στέρηση εργασίας, στέρηση παιδείας, θρησκείας και το πιο ακραίο; στέρηση ακόμη και της ενότητας της οικογένειας στο όνομα μιας ψευτοπανδημίας. Αν θυμάστε, πριν λίγο καιρό, απαγόρευαν στις οικογένειες να συνευρίσκονται, να αγκαλιάζονται , να κάθονται στο ίδιο τραπέζι στο σπίτι τους! Μια οικογένεια 10μελης, απαγορευόταν να τρώει μαζί. Μιλάμε για εξωφρενικές καταστάσεις.



Ποια η άποψη σας για τα νέα  μέτρα κατά της πανδημίας;


- Τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας είναι όπως και τα παλιά. Άχρηστα και αναποτελεσματικά. Όχι μόνο σε αυτή την "πανδημία" η οποία δεν είναι καν πανδημία αν κρίνουμε από τους δείκτες θνητότητας παγκοσμίως, αλλά σε οποιαδήποτε πανδημία. Πολύ απλά, δε μπορεί για παράδειγμα να απαγορεύεται η ατομική άθληση σε εξωτερικούς χώρους ή ο συγχρωτισμός ανάμεσα σε μέλη της ίδιας οικογένειας, όταν ταυτόχρονα επιτρέπεται η μετακίνηση άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων και φυλών στα ΜΜΜ. Δε μπορεί να απαγορεύεται η οικογενειακή μάζωξη στο σπίτι και να επιτρέπεται ο συνωστισμός 25 παιδιών ξένων μεταξύ τους στην ίδια σχολική αίθουσα. Δε μπορεί να επιβάλλεται η χρήση μάσκας όταν υπάρχουν πλέον δεκάδες έρευνες πως η μάσκα μόνο επιβλαβής είναι και όχι προστατευτική για όσους τη φέρουν. 

Άρα, όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά τα μέτρα που ελήφθησαν, είναι εντελώς πρόχειρα και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση! 



Πώς κρίνεται την στάση των συναδέλφων σας απέναντι σε όλο αυτό;


- Όπως όλη η κοινωνία, έτσι και στον ιατρικό κόσμο υπάρχει διχογνωμία. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς είναι ένα απαράδεκτο μέτρο, όταν ο γιατρός πάντα φρόντιζε για το καλό του ασθενούς του. Τώρα θέλουν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει πως η πολιτεία νοιάζεται περισσότερο για τους ανθρώπους από τον ίδιο το γιατρό ; Μα η πολιτεία είναι εκείνη που έχει αποδείξει την ανεπάρκεια της ως “προστάτης του πολίτη” με όλα αυτά τα αντισυνταγματικά μέτρα που έχει πάρει κατά καιρούς! Αντί να δώσει σημασία στην πρωτοβάθμια  περίθαλψη, αντί να φτιάξει ένα ισχυρό ΕΣΥ, αντίθετα, τολμάει και κατηγορεί τον κόσμο που αρρωσταίνει και τρέχει στα νοσοκομεία , οτι τρέχει για το τίποτα! Αυτή είναι λοιπόν η προστασία και η αγάπη στον πολίτη; Αυτή είναι η προστασία που του παρέχει με τον πτωχευτικό που τον ξεσπιτώνει; Η προστασία από την ανεργία; Ο ΕΝΦΙΑ που ήρθε και έμεινε; 

Για ποια ακριβώς προστασία μιλάμε;

Για τους συναδέλφους μου στα ΜΜΕ, δε θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο από αυτό: όταν όλοι διαβάσαμε από τα ίδια βιβλία, όταν εδώ και ένα χρόνο ακούμε πράγματα που στερούνται  επιστημονικής βάσης και τεκμηρίωσης και τέλος όταν η αντίθετη άποψη από αυτή της Επιτροπής της Κυβέρνησης φιμώνεται, τότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του! Έχουμε επάξια σα χώρα τον τίτλο της δημοσιογραφικής παραπληροφόρησης όσον αφορά στα συστημικά ΜΜΕ.

 

Ποιο το μήνυμα σας ;


Ο κόσμος πρέπει να μάθει και να καταλάβει πως έχει δικαίωμα και στη ζωή και στο θάνατο! Μα ιδιαίτερα στη ζωή. Γεννηθήκαμε σε μια ελεύθερη χώρα όπου οι νόμοι του κράτους διέπονται από το Σύνταγμα. Ένα Σύνταγμα το οποίο έχει καταπατηθεί στα περισσότερα άρθρα του, 

άρα έχει καταργηθεί μαζί και η έννοια της δημοκρατίας. Στέρηση ελευθεριών και καταπάτηση του συντάγματος υπάρχει μόνο στα πιο σκληρά δικτατορικά  καθεστώτα. Ας αναρωτηθούν λοιπόν οι συνάνθρωποι μου σε ποια χώρα ζουν, τι πολίτευμα έχει η χώρα τους και αν δε συμφωνούν με όσα εφαρμόζονται σήμερα, ας αντιδράσουν .Αν κρίνουν πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε η δημοκρατία έχει καταλυθεί, ας κάνουν την ανατροπή. Γιατί τα αυταρχικά και μή δημοκρατικά καθεστώτα, πρέπει να ανατρέπονται.

Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more