Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Το δομικό πρόβλημα της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αλμωπίας


✅Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Τα προβλήματα διαχείρισης και διοίκησης στον Δήμο Αλμωπίας είναι γνωστά εδώ και καιρό και πάρα πολλές φορές τα έχουμε επισημάνει από αυτή εδώ την εφημερίδα αλλά και από αυτή τη στήλη. Όλα ξεκινούν και καταλήγουν βέβαια στον Δήμαρχο Αλμωπίας ο οποίος μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, αλλά πάνω από όλα με τις πράξεις του, δικαιώνει όλους όσους του ασκούν σκληρή κριτική. Είναι ο καλύτερος διαφημιστής του δικού του έργου.

Το πρόβλημα όμως στην Αλμωπία έγκειται και στην αντιπολίτευση η οποία δεν στέκεται σε καμία περίπτωση στο ύψος των περιστάσεων. Για να μπορέσει να αποδώσει μια δημοτική αρχή, θα πρέπει απέναντι της να έχει μια δυνατή και ισχυρή αντιπολίτευση. Δυστυχώς για την Αλμωπία, οι επικεφαλής της για τους δικούς τους λόγους και για τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα, αποφεύγουν να ασκήσουν δριμεία κριτική στους «Εδώ Ζούμε», οι οποίοι έχουν αποκτήσει αλαζονικά στοιχεία και συμπεριφορές.

Ο Νίκος Παρούτογλου, επικεφαλής του συνδυασμού Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ, θα πρέπει πρώτα να πείσει την κοινωνία για τους ακριβείς λόγους που επήλθε το διαζύγιο με τους «Εδώ ζούμε» και γιατί αυτή η συνεργασία δεν ήταν προς όφελος της κοινωνίας. Από την άλλη θα πρέπει να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ιδιαίτερα στο ζήτημα της ΔΕΥΑ που ο κος Κετικίδης δείχνει ότι δεν μπορεί να την ελέγχει έχοντας δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Η ΔΕΥΑ θέλει πρόεδρο αποκλειστικής απασχόλησης και όχι έναν a la carte αντιδήμαρχο. Η σημερινή Δημοτική αρχή έχει υποβαθμίσει την ΔΕΥΑ ως μια ενότητα μιας αντιδημαρχίας από έναν αυτόνομο οργανισμό. Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας έχει τεράστια προβλήματα και η σημερινή δημοτική αρχή, κόντρα στις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, τα βάζει κάτω από το χαλί.

Ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος, ενώ φθείρει την δημοτική αρχή με την κριτική του, αδυνατεί να οικειοποιηθεί την φθορά της. Αυτό γίνεται καθώς δεν έχει πείσει την κοινωνία σε απόλυτο βαθμό ότι έχει αλλάξει καθώς και από το γεγονός ότι δεν έχει στήσει συνεργασίες με πρόσωπα που στις τελευταίες εκλογές δεν ήταν κοντά του. Δηλαδή δίνει την εικόνα ότι είναι μόνος απέναντι σε μια δημοτική αρχή.

Τέλος ο Σάκης Χατζηδημητρίου ενώ πέρασε μια περίοδο αδράνειας, απουσίας, περισυλλογής και δείχνοντας πως η παράταξη του είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο έκανε εμφάνιση αρχηγού θέλοντας προφανώς να συσπειρώσει την ομάδα του αφενός και αφετέρου να πλήξει την δημοτική αρχή. Ο ίδιος διαθέτει λόγο και σε αυτά που αναφέρει στα δημοτικά συμβούλια, έχει δίκιο, απλώς το ζήτημα είναι ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει. Η παράταξη του με δυο λόγια βρίσκεται στο μεταίχμιο και οι αποφάσεις όσο πάνε πιο πίσω, τόσο θολώνουν την εικόνα. Εν κατακλείδι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αν δεν αλλάξουν, είναι πολύ πιθανό να αποτελούν ένα πνεύμονα διατήρησης στην εξουσία της σημερινής δημοτικής αρχής. Όχι για αυτά που κάνουν αλλά για αυτά που δεν κάνουν….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more