Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Το φιλότιμο του Έλληνα δεν σταματούν οι φλόγες

 

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, είναι συγκινητικές οι δράσεις και πρωτοβουλίες που γίνονται από  ιδιωτικές εταιρίες δήμους και  εθελοντικές ομάδες.

Η εταιρεία IFS Ipirotiki Facility Services

Υπηρεσίες καθαρισμού στάθηκε δίπλα στους πληγέντες και στους «ήρωες» της φωτιάς που ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη, με την εθελοντική προσφορά εμφιαλωμένων νερών.






Τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι φωτιές έστειλαν φορτηγά με νερά και μικρογεύματα στους πυροπαθείς, πυροσβέστες και εθελοντές, στηρίζοντας τις τιτάνιες προσπάθειες για την ανασχέση των μετώπων σε όλη την Ελλάδα.




Ο Ολυμπιακός, βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων, με βοήθεια που ξεκάνει αυτή την ώρα από το «Γ. Καραϊσκάκης» προς την Εύβοια.Πούλμαν του Ολυμπιακού, μαζί με την αστυνομία και δύο νταλίκες θα αναχωρήσουν για το Μαντούδι για να παραδώσουν εφόδια.«Θα πάμε στην πυρόπληκτη περιοχή του Μαντουδίου για να μεταφέρουμε με εντολή του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, δύο νταλίκες με 70 παλέτες νερά, φυσικούς χυμούς και μπισκότα, για να μπορέσουμε να ανυψώσουμε το ηθικό και να είμαστε και εμείς παρόντες, δίπλα στον πόνο τους. Και ό,τι χρειαστούν θα είμαστε στη διάθεσή τους. Η αποστολή είναι 12 άτομα, οι εθελοντές του Ολυμπιακού», είπε στην κάμερα του Mega ο πρόεδρος στου σταδίου Καραϊσκάκη, Βασίλης Βασιλειάδης.



πηγή :MEGA

Κάλεσμα για προσφορά τροφίμων, φαρμάκων και ειδών υγιεινής - Πού και μέχρι πότε θα γίνεται η συγκέντρωσή τους

Τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής για τους πυρόπληκτους στη Βόρεια Εύβοια και όχι μόνο, συγκεντρώνει ο Δήμος Καλαμαριάς. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από σήμερα Πέμπτη 5 έως και την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, ώρες 7πμ.-5μ.μ στο Δημοτικό Φαρμακείο, Παπανικόλα 18, 2ος όροφος.

Ο Δήμος Χαλκιδέων συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Βόρειας Εύβοιας.
Ενημερώνουμε τους πολίτες και τις εταιρίες, που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, ότι μπορούν να προσέρχονται στις δομές του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (περιοχή Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου), σήμερα Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, από ώρα 18:00 έως κι ώρα 21:00 κι αύριο, Πέμπτη 5 Αυγούστου, από ώρα 09:00 έως κι ώρα 13:00 και από ώρα 18:00 έως κι ώρα 21:00. Ο Δήμος θα φροντίσει για τη μεταφορά τους στις πυρόπληκτες περιοχές.
Ενδεικτικά ως είδη πρώτης ανάγκης θεωρούνται:
φυσικά δάκρυα, παυσίπονα, ασπιρίνη, Salospir, οξυγόνο μιας χρήσης, αντιβιοτικές κι ενυδατικές κρέμες, μάσκες, γάζες
 πάνες μωρών και ηλικιωμένων, μωρομάντηλα, χαρτί τουαλέτας
 νερά
κονσέρβες
φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα
γάλατα εβαπορέ
μακαρόνια, ρύζι
 χυμοί
ζωοτροφές

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:  στο 22210 20241 κατά τις πρωινές ώρες και στο 6972423350 κατά τις απογευματινές ώρες.
Ο Δήμος Λαγκαδά καλεί όσους δημότες το επιθυμούν, να συγκεντρώσουν τρόφιμα διαρκείας, εμφιαλωμένα νερά , φάρμακα, ισοτονικά και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους και τους πυροσβέστες. Τα είδη θα συγκεντρωθούν στο κτήριο του πρώην ΚΑΠΗ Λαγκαδά .
✅Ας συμπαρασταθούμε όλοι στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα είδη τις ημέρες Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 8:00 - 15:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2394 020323


Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more