Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Μένει ο Υποκατάστημα ΕΦΚΑ στην Σκύδρα



✅Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Εξελίξεις είχαμε αναφορικά με την τύχη των δυο υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ σε Αριδαία και Σκύδρα. Ως γνωστών η απόφαση για οριστικό λουκέτο των δυο υποκαταστημάτων, είχε παρθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά ύστερα από διάφορες παρατάσεις, αποφασίστηκε να κλείσει τώρα. Οι αντιδράσεις πολλές καθώς τα δυο αυτά υποκαταστήματα εξυπηρετούν χιλιάδες ασφαλιζόμενους ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση η δυνατότητα το υποκατάστημα της Έδεσσας να αντιμετωπίσει τον  φόρτο εργασίας που θα δημιουργηθεί. Ήδη τα παράπονα για τις συμπεριφορές, αλλά και την εξυπηρέτηση του υποκαταστήματος της Έδεσσας είναι πάρα πολλά.

Αντί λοιπόν να δοθεί εκεί μια κάποια λύση, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει η πρόθεση να φορτωθεί το τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Έδεσσα και άλλα δυο υποκαταστήματα με πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας. Δυστυχώς το ασφαλιστικό σύστημα αλλά και το οργανωτικό πάσχουν και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται καταστάσεις. Σήμερα ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης καλείται να κάνει τομή στα ασφαλιστικά πράγματα με δράσεις, προτάσεις, πρωτοβουλίες που θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα τοπικά δρώμενα.

Έτσι ύστερα από παρεμβάσεις του Πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Καρασμάνη η Κυβέρνηση αποφάσισε να υιοθετήσει το αίτημα για την συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ Σκύδρας, που έθεσε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου. Η ίδια δείχνει πως έχει τις ικανότητες και διεκδικεί τα καλύτερα για την Σκύδρα, μια περιοχή που έχει αδικηθεί και που πρέπει να πάρει αυτά που της ανήκουν. Η Δήμαρχος έχει φροντίσει με σχέδιο και αποφασιστικότητα να ξεδιπλώσει το δικό της αφήγημα για την αναγέννηση του τόπου της με μόνο γνώμονα η περιοχή να είναι αυτόνομη και δυναμικά να κάνει το επόμενο βήμα.

Τέλος στην Αριδαία ο ΕΦΚΑ από τοπικό υποκατάστημα θα γίνει αποκεντρωμένο τμήμα. Κάτι είναι και αυτό καθώς θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται. Πολλά μπορούν να γίνουν όταν τον τόπο διοικούν Δημοτικές αρχές που πάνω από όλα έχουν το εμείς και όχι το εγώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more