Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Οι μισές αλήθειες, ολόκληρα ψέματα κ. Μπάτση....





Με μισές αλήθειες προσπάθησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας να δικαιολογηθεί για την κριτική που του ασκήθηκε από το www.aridaia.gr και τον Σταύρο Βαφειάδη, αναφορικά με την καθαριότητα στο πάρκο Δασάκι. Έτσι φρόντισε αφού καθάρισε ένα κομμάτι, όλος περηφάνια λες και έκανε το έργο της δεκαετίας, να προβεί σε αναρτήσεις. Μάλιστα με το δικό του γνωστό στιλ άφησε αιχμές και προς τον δημοσιογράφο για τα λεγόμενα του. Μόνο που ξέχασε να αναρτήσει και τις υπόλοιπες φώτο που δείχνουν το δασάκι με χόρτα. Μάλλον ξεχνά ότι οι μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέματα και ότι η καθαριότητα όλων των χώρων και των εκτάσεων του Δήμου είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του. Δεν χρειάζεται να πανηγυρίζει για τα αυτονόητα. Πόσο κάτω ακόμη θα ρίξει τον πήχη μιας δημοτικής αρχής που ούτως ή άλλων παραπαίει. Ο κος Μπάτσης σε ανάρτηση του έγραψε τα ακόλουθα:
Η πραγματική εικόνα εδώ και 10 μέρες, από όταν παραλάβαμε και επίσημα το Δασάκι, συνεχίζουμε εργασίες σε όλο τον χώρο προκειμένου να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του χώρου. Μένει να ολοκληρωθεί ο χώρος του πρώην αναψυκτηρίου. Συνέπεια, ήθος, εντιμότητα είναι στοιχεία που σε ανταμείβουν. Την παραπληροφορηση, το ψέμα και την αλαζονεία ο κόσμος την κρίνει και αυτή. ΣυνεχιΖΟΥΜΕ

Το ρεπορτάζ του κου Βαφειάδη ανέφερε τα ακόλουθα:

«Ζούγκλα» το Δασάκι Αριδαίας εν μέσω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ)


Την ετοιμότητα του Δήμου Αλμωπίας ανακοίνωσε χθες η Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Πολυξένη Νάνου, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών. Οι εικόνες όμως που αντικρίζει κανείς στο Δασάκι Αριδαίας, μόνο ετοιμότητα δεν φανερώνουν.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ο χώρος έχει γίνει "ζούγκλα" από τα χόρτα και τα ξερά κλαδιά. Όπως είναι κατανοητό, αυτή η κατάσταση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, τη στιγμή που η περιοχή μας βρίσκεται στο επίπεδο ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς. Κίνδυνος που γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για τον αστικό ιστό της έδρας του Δήμου.

Μάλιστα, έχει το δικό του ενδιαφέρον να αναφέρουμε, ότι σε πρόσφατη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Θέατρο Δασάκι, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης ανακοίνωσε με μεγάλη ικανοποίηση ότι το Δασάκι πέρασε πλέον στην κυριότητα του Δήμου, καθώς μέχρι πριν λίγες μέρες ανήκε στην κυριότητα του Δασαρχείου. Θυμίζουμε, ότι τις σχετικές διαδικασίες είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από τη σημερινή Διοίκηση.

Πλέον, ο Δήμος έχει την ευθύνη αυτού του χώρου. Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε ασκήσει πολλές φορές κριτική για την άθλια εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος. Το γεγονός ότι ανήκει πλέον και επίσημα στο Δήμο, ελπίζουμε να αποτελέσει κίνητρο να ασχοληθούν με ουσιαστικό τρόπο οι αρμόδιοι και να σταματήσει να αποτελεί ένα απεριποίητο σημείο της πόλης αντί για σημείο αναφοράς.


Διαβάστε τα δυο κείμενα και βγάλε τα συμπεράσματα σας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more