Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 


✅Ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιώργος Σγουρούδης μιλά στα Νέα της Πέλλας

 


 

⇉ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. πρέπει να καλέσει σε συστράτευση όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Πέλλας και να στηρίξει προοδευτικά ψηφοδέλτια στους Δήμους μας….

 

 

 

Μια σημαντική συνέντευξη, παραχώρησε ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο νομό Πέλλας, Γιώργος Σγουρούδης, στον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη και στην μοναδική καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας. Ο Γιώργος Σγουρούδης για πρώτη φορά μίλησε για όλους για και όλα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις δημοτικές εκλογές, για την επόμενη μέρα και φυσικά για τα μεγάλα έργα της Πέλλας που μένουν στα χαρτιά. Διαβάστε παρακάτω τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

 

 


1)Δώσατε το παρόν στην κεντρική ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη; Τι αποκομίσατε;

 

Καταρχάς σας ευχαριστώ για την φιλοξενία κε Δημητριάδη.

 

Όσον αφορά στην παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. τόσο στην ομιλία του στην ΔΕΘ όσο και στην συνέντευξη τύπου ήταν εξαιρετική. Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είδαμε πρώτα απ΄όλα τον φυσικό ηγέτη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ της εποχής μας: στιβαρή παρουσία με μεστό και ουσιαστικό λόγο. Στο κομμάτι των προγραμματικών εξαγγελιών παρουσίασε ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου της κοινωνικής πλειοψηφίας από τη μέγγενη των μέτρων Μητσοτάκη και της νεοφιλελεύθερης υπέρ της ολιγαρχίας πολιτικής που εφαρμόζει. Ο Αλέξης Τσίπρας ως εν αναμονή πρωθυπουργός έδειξε ουσιαστικά στην ομιλία του με ποιους και για ποιους θα κυβερνήσει την επομένη των εκλογών. Έκανε κατανοητό πως η νέα κυβέρνηση της Δημοκρατικής -Προοδευτικής Παράταξης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα κυβερνήσει για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της πατρίδας μας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία κυβερνά για το ολιγαρχικό λόμπυ που τον έκανε πρωθυπουργό και για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων, που προφανώς αποτελούν μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Το έχει αποδείξει άλλωστε, ο κος Μητοτάκης ότι νομοθετεί κατά παραγγελία του ΣΕΒ ,της μεγάλης εργοδοσίας ,των κολλεγιαρχών-αφού άφησε 40.000 μαθητές εκτός  δημόσιων πανεπιστημίων -και λοιπόν τρωκτικών που ροκανίζουν δημόσιο χρήμα μέσω των απευθείας αναθέσεων. Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ που ήταν και το κεντρικό σύνθημα της ομιλίας πιστεύω πως είναι το κάλεσμα προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας προκειμένου να ξανακάνουμε πράξη την ΑΛΛΑΓΗ της εποχής μας, να ενώσουμε την κοινωνική πλειοψηφία που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, να ενώσουμε τους προοδευτικούς πολίτες που ασφυκτιούν κάτω από ένα καθεστώς μεταδημοκρατίας και μιντιοκρατίας για να κάνουμε πράξη τη νέα δημοκρατική έκρηξη του 21ου αιώνα. Πιστεύω ακράδαντα πως ,όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η Δημοκρατική-Προοδευτική Παράταξη με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. θα φέρει μια μεγάλη νίκη και θα κάνει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό της χώρας για να σηκώσει τη γονατισμένη από τις πολιτικές Μητσοτάκη ελληνική κοινωνία ξανά όρθια.

  Τώρα όσον αφορά στη συνέντευξη τύπου, αφού ήσασταν μέσα, είχατε εικόνα. Είδαμε όλοι έναν ηγέτη να απαντά στους πάντες χωρίς σκονάκια, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς στημένες ερωτήσεις, χωρίς υπεκφυγές αλλά με εμπεριστατωμένες απαντήσεις που κάλυψαν όλα τα θέματα. Τέλος, είδαμε έναν ηγέτη με πυγμή και γνώση σε αντίθεση με τον κο Μητσοτάκη ,ο οποίος πέρα από τα σκονάκια και τις στημένες ερωτήσεις είχε αποκλείσει και πολλά ΜΜΕ που δεν του είναι αρεστά. Αυτός φυσικά είναι και ο λόγος που δεν τολμά να πάει σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί τότε θα φανεί σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι ο κατασκευασμένος από τα ΜΜΕ των ολιγαρχών βασιλιάς είναι γυμνός.



2)Είστε ευχαριστημένος από την οργανωτική ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού στο νομό Πέλλας;

Ναι είμαι ευχαριστημένος και ιδιαίτερα μετά από τη τελευταία συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής και των οργανώσεων μελών ,όπου βάλαμε εμπρός τις εκλογικές μηχανές του κόμματος στο νομό. Οι πέντε οργανώσεις μελών σε συνεργασία με τη νομαρχιακή επιτροπή και τους υποψηφίους βουλευτές που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του νομού μας, είμαστε έτοιμοι να οργώσουμε τη περιοχή μας και να ενημερώσουμε τους πολίτες σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. μέχρι και το τελευταίο χωριό της Πέλλας. Οι προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. να είστε σίγουρος ότι θα φτάσουν σε όλους τους πολίτες και αυτό  θα αποτυπωθεί στην κάλπη με τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος αντλώντας δύναμη από τα μηνύματα που παίρνουμε από την κοινωνία θα καταφέρουμε τη μεγάλη ανατροπή με μια μεγάλη και καθαρή νίκη της Δημοκρατικής-Προοδευτικής Παράταξης για τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ και τη ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ που χρειάζεται η πατρίδα μας.

3)Η Πέλλα διαχρονικά μοιάζει αδικημένη σε επίπεδο έργων. Ευθύνη έχετε και εσείς με την διακυβέρνηση της περιόδου 2015-2019.Σήμερα,όμως ακόμη περιμένουμε τις μπουλντόζες...

  Όντως είμαστε από τις αδικημένες περιοχές σε επίπεδο έργων υποδομής. Φυσικά και έχουμε ευθύνη για τα 4,5 χρόνια τη διακυβέρνησής μας, αν και για 3,5 χρόνια βρισκόμασταν στην μέγγενη των μνημονίων. Την ευθύνη, λοιπόν, των 4,5 δικών μας χρόνων δεν μπορούμε να τη βάλουμε στη ζυγαριά των προηγούμενων 40 χρόνων της μεταπολίτευσης. Για παράδειγμα στο κομμάτι του δρόμου  Θεσσαλονίκης- Έδεσσας επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ωρίμασε το έργο και δόθηκαν 10.000.000 ευρώ στην περιφέρεια για την αποζημίωση των παρόδιων ιδιοκτητών. Αμέσως μετά την πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το έργο παραπέμφθηκε ξανά στις καλένδες. Αυτά είναι γνωστά στην κοινωνία της Πέλλας. Όσον αφορά στις μπουλντόζες του κου Γεωργιάδη από το Ελληνικό μέχρι την Πέλλα και από την Ορεστιάδα μέχρι την Κρήτη μάλλον έμειναν  από βενζίνη.

4)Ο κος Τσίπρας επί της ουσίας προεξόφλησε πρόωρες εκλογές; Πόσο έτοιμοι είστε γι αυτό το ενδεχόμενο και θα έχουμε εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια της Πέλλας;

Πιστεύω πως τις πρόωρες εκλογές τις προεξόφλησε ο κος Μητσοτάκης. Απλά ψάχνει το ξέφωτο που θα τον εξυπηρετεί και επίσης περιμένει το πράσινο φως από την οικονομική ελίτ ,η οποία τον στηρίζει. Όταν τελειώσει με τα γραμμάτια που οφείλει στην οικονομική ολιγαρχία και δεν τον χρειάζονται πλέον ,θα τον αναγκάσουν να προκηρύξει εκλογές χωρίς να τους ενδιαφέρει η συντριβή του ίδιου ούτε και η διάλυση του ιστορικού κόμματος που ηγείται.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι πανέτοιμος για κάθε ενδεχόμενο ανά πάσα στιγμή. Σας το έχω πει και τηλεοπτικά σε ανύποπτο χρόνο. Αν τολμά ο κος Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές. Ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα! Τώρα σχετικά με το ψηφοδέλτιο της Πέλλας και όχι μόνο. Έχω την άποψη πως ένας μεγάλος παράγοντας για τη νίκη είναι να έχεις πέντε ,έξι ισχυρούς υποψήφιους που να μπορούν να πείσουν την κοινωνία και να φέρουν νέους ψηφοφόρους στο κόμμα. Έτσι κερδίζονται οι εκλογές! Αν έχεις μία ή δύο μόνο καλές υποψηφιότητες που τραβάν το κάρο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι μπαίνουν απλά για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο, δεν βγάζεις το κάρο από τη λάσπη. Ισχυρά ,λοιπόν, ψηφοδέλτια νίκης σε όλη την Επικράτεια!

Όσο για το αν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην Πέλλα, αν πούμε κάτι τώρα ,θα πάψει να είναι έκπληξη.

5)Το  2023 θα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην Πέλλα το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήγε καλά. Έχει ανοίξει αυτή η κουβέντα και σε ποια λογική θα κινηθείτε;

Πράγματι, το 2019 στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεν πήγε καθόλου καλά. Και όχι μόνο στην Πέλλα αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι ευθύνες τα λάθη και οι παραλείψεις έχουν αναλυθεί εσωκομματικά και ελπίζω να μην επαναληφτούν. Η κουβέντα αυτή έχει ανοίξει και ανοίγει παραδοσιακά από την επομένη των εκλογών φαντάζομαι σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Η προσωπική μου άποψη είναι πως στις μικρές κοινωνίες και γενικότερα στους μικρούς περιφερειακούς δήμους ,όπως είναι οι δήμοι του νομού μας, για να πηγαίνει μπροστά ο τόπος πρέπει να κατευθύνουμε τη σκέψη μας στη σύνθεση των απόψεων. Πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. πρέπει να καλέσει σε συστράτευση όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Πέλλας και να στηρίξει προοδευτικά ψηφοδέλτια που είτε  θα δημιουργηθούν είτε υπάρχουν ήδη και πρέπει να εμπλουτιστούν και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

6)Θα θέλαμε μια κριτική για τους τρεις Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κυβερνούν σήμερα..

Δεν θα ήθελα να κάνω κριτική σε προσωπικό επίπεδο στον καθένα ξεχωριστα σχετικά με τις ελλιπέστατες έως μηδαμινές παρεμβάσεις τους σε έργα για τη βελτίωση των πολιτών της Πέλλας. Αυτό θα το κάνουν οι πολίτες στις κάλπες. Η κριτική μου θέλω να είναι πολιτική. Και τι εννοώ με αυτό; Και οι τρεις προέρχονται από τη λαϊκή δεξιά και στηρίχτηκαν από μικρά και μεσαία λαϊκά στρώματα. Η απορία μου και συγχρόνως η κριτική που έχω να κάνω και στους τρεις αφορά τα εξής:

α)πώς είναι δυνατό να στηρίζουν τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερεμπλουτισμένη με εκσυγχρονιστές Σημιτικούς και μάλιστα μη εκλεγμένους και με ακροδεξιούς πρωτοπαλίκαρα του Καρατζαφέρη, οι οποίοι επί Κώστα Καραμανλή δεν θα περνούσαν ούτε έξω από τη Ν.Δ.;

β)πώς είναι δυνατόν να ψηφίζουν ό,τι πιο ακραίο ,αντιλαϊκό ,νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο φέρνουν οι εντεταλμένοι υπάλληλοι της ολιγαρχίας στη Βουλή;

γ) πώς είναι δυνατόν στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας να δίνουν την ψήφο τους στη διάλυση της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας ,της κοινωνικής ασφάλισης ,των εργασιακών δικαιωμάτων και όλων αυτών των εκτρωμάτων που έρχονται στη Βουλή κατ΄εντολή μεγάλων οικονομικών συμφερόντων;

Με δυο λόγια πώς είναι δυνατόν να στηρίζουν κάτι που δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι αλλά και δεν ανήκει στις αρχές της λαϊκής δεξιάς από όπου προέρχονται. Πιστεύω ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες το βουλευτικό κοστούμι  τους στενεύει αλλά μάλλον ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more