Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Εργοδότης καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί εκβίαζε τους εργαζόμενους





Σε μια αγορα εργασίας που σε πολλές περιπτώσεις έχει μετατραπεί σε ζούγκλα θυμίζοντας άλλες εποχές, δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή του Τριμελούς Εφετείου Χανίων αποτελούν πολύ θετικές ειδήσεις, δίνοντας όπλα στα χέρια των εργαζομένων και άρα ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν.

Ειδικότερα, φρένο στην αυθαιρεσία, τουλάχιστον του εργοδότη που κλήθηκε να κρίνει, έβαλε με απόφασή του – σταθμό το Τριμελές Εφετείο Χανίων όπως γνωστοποίησε το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Τον καταδίκασε σε 40 μήνες φυλάκισης επειδή εκβίαζε τους εργαζομένους του, ζητώντας επιστροφή μέρους του μισθού τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κεντρου Χανίων: «ο εργοδότης, ενώ τους πλήρωνε κανονικά – ως όφειλε – μέσω τραπέζης, τους ζητούσε στην συνέχεια να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, διαφορετικά «ή θα τους απέλυε ή θα τους άλλαζε χώρο εργασίας, ή δεν θα τους ανανέωνε την σύμβαση εργασίας».

Το δυστύχημα δε είναι ότι αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αφού υπάρχει πλήθος καταγγελιών σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας για ανάλογες συμπεριφορές. Μορφή δε πανδημίας λαμβάνει το φαινόμενο αυτό με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more