Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Φταίμε και οι δυο...


✔Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Και εκεί που όλοι ήμασταν μια ωραία παρέα, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Βλέπετε η απροσεξία, η μη χρήση μάσκας και φυσικά οι ανεμβολίαστοι έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που φαίνεται ότι θα σκάσει στα χέρια μας. Η Πέλλα λοιπόν κοκκίνισε στον χάρτη και έτσι για άλλη μια φορά, τέταρτη συνολικά, θα υποστεί τις συνέπειες με κάθε λογής απαγορεύσεις.

Έχουμε κουραστεί να αναφέρουμε ότι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός των πολιτών και αυτό δυστυχώς στην Πέλλα μας έχει μείνει πολύ πίσω. Όσο για την κατάσταση μόνο καλή δεν μπορείς να την πεις. Το σύστημα υγείας πιέζεται τρομερά καθώς τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία δέχονται συνεχώς συμπολίτες μας που παρουσιάζουν συμπτώματα. Τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών γεμάτα.

Το μεγαλύτερο επιχείρημα των ανεμβολίαστων είναι ότι πρόκειται για μια απλή γρίπη και ότι δεν σήμερα ο Ιός έχει εξασθενήσει. Το ότι οι υπόλοιποι συμπολίτες ακούγοντας ότι τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών είναι τίγκα στον κορωνοιο και δεν πλησιάζουν για να μην κολλήσουν και αμελούν άλλες εξετάσεις τους ή θεραπείες τους δεν μας το λένε.

Όπως και το ότι αν προσβληθούν από τον covid 19, είτε είναι θετικοί είτε αρνητικοί, έχουν 30 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν τις συνέπειες που ίσως έχουν όσοι κάνουν το εμβόλιο.

Από την εξίσωση δεν πρέπει να παραμελήσουμε το γεγονός της οικονομικής καταστροφής που θα υποστεί η περιοχή μας από τις απαγορεύσεις. Κυρίως στα καταστήματα εστίασης που για άλλη μια φορά θα πληρώσουν το μάρμαρο της αδιαφορίας. Το ότι δεν θα υπάρχει μουσική όπως και το ότι θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1 τα μεσάνυχτα ως τις 6 το πρωί, δημιουργεί τεράστια ζητήματα.

Σήμερα λοιπόν ας κάνουμε το σταυρό μας ώστε να μην ζήσει η Πέλλα ένα νέο Νοέμβρη του 2020, εκεί όπου χάσαμε φίλους, συγγενείς, γείτονες που κάθε μέρα που ξημέρωνε έφευγε και ένας από τον covid 19. Οι περισσότεροι που έφυγαν δυστυχώς ήταν αρνητές.

Η Πέλλα σήμερα βρίσκεται σε δείκτη θετικότητα στο 3%, ένα ποσοστό που την φέρνει δεύτερη πανελλαδικά. Η κατάσταση είναι δύσκολη και κρίσιμη. Το φθινόπωρο όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Εκεί ο Ιός θα είναι πιο επιθετικός. Ίσως η επίδραση του εμβολίου να έχει περάσει. Δεν είναι παιχνίδι αυτό που ζούμε. Είναι μα ζοφερή παγματικότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more