Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ Η ΠΕΛΛΑ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ COVID 19

 


Απαγορεύσεις που θα εξοντώσουν την εστίαση 




Στα όρια τους και τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών...


Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, άλλαξε χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας η Π.Ε. Πέλλας, καθώς σύμφωνα με το covid19.gov.gr/covid-map και τον χάρτη που ανανεώθηκε ότι Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, εισήλθε στο επίπεδο 4, κάτι που συνεπάγεται μια σειρά νέων μέτρων και mini lockdown.

Τα κρούσματα που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα στην Πέλλα είναι κατά πολύ αυξημένα.

Στον διαδραστικό επιδημιολογικό χάρτη μεταξύ άλλων φαίνεται και η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση στην Πέλλα, που είναι μεταξύ 49.36% - 47.96%, ο δείκτης θετικότητας που ανέβηκε στο 2.95%, ο 7 ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους που είναι 30,8 και η εβδομαδιαία τάση η οποία είναι ανοδική.

Ποια μέτρα ισχύουν στο Επίπεδο 4 - Κόκκινο

Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

• Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

• Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Μένει να δούμε πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή των νέων μέτρων.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της Πολιτικής Προστασίας για το παραπάνω, υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που ισχύουν σε ανάλογη περίπτωση, αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και την απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Γεμάτα και τα νοσοκομεία μας

Από αυτή την πίεση δεν μπορούσαν να γλυτώσουν και τα νοσοκομεία της Πέλλας όπου δέχονται τεράστια πίεση με δεκάδες κρούσματα να έρχονται καθημερινά, πολλά εκ των οποίων παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα με αποτέλεσμα να χρειάζονται νοσηλεία. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι ανεμβολίαστοι. 

Ας προσέχαμε 

Δυστυχώς αυτή η μεγάλη διασπορά στην κοινότητα της Πέλλας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους καταστημάρχες της εστίασης που για άλλη μια φορά θα πληρώσουν το μάρμαρο από την απροσεξία. Είναι αλήθεια ότι τα μέτρα δεν είχαν τηρηθεί με αποτέλεσμα τώρα να τρέχουμε και να μην φτάνουμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more