Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Δυο οι μνηστήρες για την προεδρία της τοπικής Ν.Δ.

 



Μάχη για δυο θα είναι οριστικά οι εκλογές για το αξίωμα του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Εκλογικής Περιφέρειας Πέλλας (πρώην ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας όπως έγινε οριστικό. 


Λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας, κατατέθηκαν την Παρασκευή οι υποψηφιότητες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Π.Ε. Πέλλας. Μια διαδικασία που ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό την απαξίωση της πλειοψηφίας των πολιτών, απέναντι σε διαδικασίες που κάποτε προσέλκυαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Για τη ΝΟΔΕ Πέλλας υποψήφιοι Πρόεδροι είναι ο νυν Πρόεδρος Θεοδώσης Ουραηλίδης με καταγωγή από την Κρύα Βρύση που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και ο Μάριος Γηρέας από την Έδεσσα που θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα.

Στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Έδεσσας υποψήφιος είναι ο δραστήριος νυν Πρόεδρος Κώστας Μπατσίρης, ο οποίος ουσιαστικά επανεκλέγεται, καθώς όπου δεν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι δεν θα διεξαχθούν εκλογές. Το ίδιο ισχύει και στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Σκύδρας, όπου ο Μάκης Δημητριάδης συνεχίζει με το ίδιο συμβούλιο, μετά από μία επιτυχημένη θητεία. Στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Πέλλας υποψήφιοι Πρόεδροι είναι ο Θανάσης Χατζηλαμπρινός και ο Δημήτρης Μαντοκούδης που είναι μέλος τον Δ.Σ. του νοσοκομείου.

Στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλμωπίας μετά από επαφές και διάφορες διαδικασίες, οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν το ακατόρθωτο καθώς κανένας δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος για την Προεδρία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές. Δεν αποκλείεται σε αυτή την περίπτωση να δούμε ορισμό κατευθείαν από το κόμμα. Κανένα μέλος της απερχόμενης Διοίκησης δεν διεκδικεί την επανεκλογή του.

Τα μέλη ΔΕΕΠ
Στη ΔΕΕΠ Πέλλας τα αιρετά μέλη που θα αποτελέσουν τη σύνθεση που θα προκύψει από τις εκλογές είναι 9 στον αριθμό.  . Από τους υποψηφίους της ΔΕΕΠ οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν έως τρεις σταυρούς.

Μέχρι 15/10
Υπενθυμίζεται πώς δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρων – μελών ΔΕΕΠ, προέδρων-μελών ΔΗΜΤΟ και συνέδρων έχουν όσοι είναι ήδη τακτοποιημένα οικονομικά μέλη του κόμματος ή όσοι ανανεώσουν την συνδρομή τους ή εγγραφούν νέα μέλη έως τις 15 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε μπορούν τα μέλη να δηλώσουν αν επιθυμούν να ψηφίσουν δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more