Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Παράδεισος για τους λάτρεις των extreme sports η Κόνιτσα

 



• Σε παράδεισο για τους λάτρεις των extreme sports έχει μετατραπεί η ακριτική Κόνιτσα. Με επιτυχία υλοποιήθηκε το Φεστιβάλ Αναρρίχησης με την επωνυμία «KonitsAthlon», στα πλαίσια του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη και προώθηση του extreme tourism στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα- Αλβανία» με ακρωνύμιο «ΕΧ.TOUR».
Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου πλήθος επισκεπτών κάθε ηλικίας εξασκήθηκε με την καθοδήγηση πιστοποιημένων εκπαιδευτών στο σπορ της αναρρίχησης σε τεχνητή πίστα που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία της Κόνιτσας, αλλά και στα μοναδικά αναρριχητικά πεδία της περιοχής, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ (rafting, Canoe-kayak, Paragliding, fly fishing και Trekking σε οικολογικές διαδρομές γύρω από την Κόνιτσα).
Την παρουσίαση του προγράμματος «EX.TOUR” έκανε ο project manager του έργου Μάνος Κυβεντίδης ο οποίος ανέπτυξε τα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης της διασυνοριακής περιοχής Κόνιτσας και Πρεμετής μέσω του τουρισμού περιπέτειας.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε πως «αν θέλουμε να έχουμε μέλλον, θα πρέπει να εστιάσουμε στο φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα και την παροχή υπηρεσιών», ενώ ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το πρόγραμμα EX.TOUR για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής της Κόνιτσας, η οποία έχει συνδέσει εδώ και χρόνια επιτυχώς το όνομά της με τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και θεωρείται, όχι άδικα, παράδεισος για τους λάτρεις των extreme sports.
Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου φιλοξενήθηκαν στην Κόνιτσα γνωστοί Ελληνες Travel Bloggers οι οποίοι με συνεχείς αναρτήσεις τους στα social media διαφήμισαν τις ομορφιές της περιοχής, αλλά και τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more