Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

40 άτομα έδειραν κτηνοτρόφο στον ορεινό όγκο του Σουφλίου και του έκλεψαν τα ρούχα

 



                                                         Βάκης Τσιομπανίδης 

                                         Ιδρυτής και πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ                                                                                 ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ)


Πανελλαδικό συλλαλητήριο στα γραφεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με αιτημα για τους δασικούς χάρτες τις αυξήσεις στο κόστος αγροτικής παραγωγής καθως και τις περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις μιλήστε μας αναλυτικά για το κάθε αίτημα

 Kυρία Μπαϊρακτάρη τα προβλήματα του αγροτικού χώρου είναι τόσο πολλά, χρόνια και πολυδαίδαλα που στην κυριολεξία πλεον ομοιάζουν με τον κόπρο του Αυγεία που οι σταύλοι με 3000 βόδια είχε να καθαριστούν 30 χρόνια, ενας συγχρονος Ηρακλής χρειάζεται στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ώστε να στρέψει την ροή όλων των ποταμών και να καθαρίσει το βρωμερό βούρκο του ΥΠΑΑΤ που αντί να επιλύει προβλήματα, η ασχετοσύνη των υπουργων και ο δήθεν τεχνοκρατισμός των υπαλλήλων παράγουν καθημερινά αντίμετρα και προβλήματα στους Έλληνες αγρότες. Στην πραγματικότητα αντί για μοχλος ανάπτυξης λειτουργεί ως τροχοπέδη για τους Έλληνες παραγωγούς. οι δασικοί χάρτες, η καταπτυστη ΚΥΑ Λιβανού- Σκρέκα καθώς και ο διπλασιασμός του κόστους παραγωγής είναι απλά τα πιο επίκαιρα των προβλημάτων. 
Το πρόβλημα των δασικών χαρτών ξεκινάει από το 1943, το "πανέξυπνο" Ελληνικό κράτος με αεροφωτογραφίες που βρήκε από το 1943 σε μια χώρα που βγήκε από τον β' παγκόσμιο πόλεμο, με τεράστιες καταστροφές και μπήκε κατευθείαν στον εμφύλιο πόλεμο, με ανύπαρκτη γεωργία τότε, έρχεται σήμερα και ότι φαίνεται δάσος το 1943 θεωρούν πως παράνομα αποψιλωθηκε και είτε κόβουν τις επιδοτήσεις από τις συγκεκριμένες εκτάσεις, είτε επιβάλλουν πρόστιμα ή μπαίνεις σε μια πολυέξοδη διαδικασία ώστε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας !!! Το γελοίο είναι πως εαν εχεις αγοράσει το 2000 ενα αγρόκτημα θα πρέπει τώρα να απολογείσαι για πράγματα που συνέβησαν το 1943. Φρενοκομείο η Ελλάς. 
Η ΚΥΑ Λιβανού - Σκρέκα που έκοψε τις επιδοτήσεις από 70.000 παραγωγούς και έφερε τους αγρότες - κτηνοτρόφους στα κάγκελα, άλλη μια τρέλα, χωρίς κανένα νόημα. Μας λέει ο Λιβανός πως το έκαναν για να σταματήσουν τα λαμόγια που δήλωναν κρατικές εκτάσεις ως βοσκότοπο και έπαιρναν πολλές χιλιάδες ευρώ επιδοτήσεις από το εθνικό απόθεμα , χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Εγώ θα το παω πο πιο μακριά τέτοιου είδους βοσκότοπο δήλωνε ο πεθερός του Πέτσα, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Καλογρίτσας που τον έβαζε μάλιστα ως εγγύηση για άδεια τηλεοπτικού σταθμού . Το ΑΚΚΕΛ έχει προτείνει επίσημα πρόταση να μην μπορεί ουδείς να ενεργοποιεί δικαιώματα βοσκοτόπων χωρίς ανάλογη κατοχή ζώων. Τι δουλειά έχει ο πρωθυπουργός να δηλώνει στο πόθεν έσχες του βοσκότοπο ;
Κυρία Μπαϊρακτάρη το 2018 η Ελλάδα κέρδισε ευρωπαϊκό δικαστήριο με πολλές πανευρωπαϊκές πιέσεις του ΑΚΚΕΛ σχετικά με τον ορισμό των βοσκοτόπων, κερδίσαμε ως χώρα την ενεργοποίηση 10,8 εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκοτόπων, εαν αυτά τα στρέμματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τα έδινε σε κομματικά στελέχη, οι κτηνοτρόφοι έπρεπε να απολαμβάνουν τριπλάσιες επιδοτήσεις από αυτές που λαμβάνουν και αντ' αυτού έρχεται ο Λίβανος με τον Σκρέκα και κόβουν ακόμη και τα ψίχουλα που έπαιρναν με την αιτιολογία μείωσης ζωικού κεφαλαίου, που εως μια εβδομάδα πριν την πληρωμή ίσχυε επι πολλά χρόνια πως μείωση εως 30% ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και δεν ειχε επιπτώσεις στην πληρωμή δικαιωμάτων βοσκοτόπου, μια εβδομάδα πριν την πληρωμή αλλάζουν το 30% και το κάνουν 10%.... αδιανόητο να κάνεις δήλωση καλλιέργειας με άλλο καθεστώς κατανομής βοσκοτόπων και να πληρώνεσαι με διαφορετικό καθεστώς που ολο τον χρόνο δεν γνώριζες, σου το έφεραν μια εβδομάδα πριν την πληρωμή, ώστε να πράξεις ανάλογα. Περίπου το 65% των αγροτων έχει πάρει την κάρτα του αγρότη από τις τράπεζες και το υπόλοιπο ανοιχτα δάνεια αγροτών ΑΔΑ και ας υποθέσουμε πως ο Τσιομπανίδης πήρε την κάρτα τον Μάιο, η τράπεζα ζήτησε στοιχεία τι επιδοτήσεις θα πάρει ο Τσιομπανίδης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ βγάζει στοιχεία τον Μάιο πως ο Τσιομπανίδης θα πάρει 6.000€, έρχεται η νέα ΚΥΑ Λιβάνου - Σκρέκα και βγάζει πως ο Τσιομπανίδης θα πάρει τελικη επιδότηση 1000€ , στην ουσία οχι μόνο δεν θα πάρω δεκάρα αλλά θα χρωστάω και 5000€ στην τράπεζα... 
Όσο για την αύξηση του κόστους παραγωγής τι να πω; πανω απο 70% αύξηση σε ζωοτροφές, καύσιμα, λιπάσματα, εφόδια, ενέργεια. Με 1,55 το λίτρο πετρέλαιο και θα βγει ο αγροτης να οργώσει και να σπείρει ; και μας δουλεύει ο πρωθυπουργός πως θα επαναφέρει την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου που κατάργησε ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ , αλλά μόνο σε συνδικαλιστές και νέους αγρότες.... Φυσικά οι εφοπλιστές παίρνουν επιστροφή ΕΦΚ ενώ ο αγρότης όχι. 
Τα προβλήματα των αγροτών φυσικά δεν τελειώνουν ακομη και αν γραφω χρόνια ολόκληρα. Πάντως αυτοί είναι οι πιο επίκαιροι λόγοι και όχι οι πιο βασικοι, που βγάζουν τον αγροτικό κόσμο στον δρόμο
Στον Έβρο η πινέζα που στηρίζει τον χάρτη της Ελλάδος νιώθετε ασφάλεια; Το τοίχος σας προφυλάσσει από τους λαθρομετανάστες;
 Πλέον 48 ετών, έχουμε μάθει να ζούμε με τον συγκεκριμένο γείτονα, αυτούς έχουμε, με αυτούς πορευόμαστε, θεωρώ πως το ηθικό των κατοίκων του Έβρου είναι παραπάνω από ακμαιότατο, παρότι κοιμάμαι με το αυτόματο κάτω από το κρεβάτι κάθε βράδυ. Θυμάμαι παιδί ακομη, 13 χρονών με έπαιρνε ο πατέρας μου σε βολές εθνοφυλάκων και που και που έριχνα καμία γεμιστήρα. Σας υπογράφω πως από τον Έβρο δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κουνούπι, μιλάω φυσικά για τον Τουρκικό στρατό και οχι για υβριδικό πόλεμο που θα εχει σύμμαχο την κυβέρνηση Μητσοτάκη- Μηταράκη που θεωρεί πως η υπογεννητικότητα των Ελλήνων μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντικατάσταση πληθυσμού απο λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. 
Άλλωστε πριν εκλεγεί ο Μητσοτάκης είχε πει πως θα πολεμήσει το νατιβισμό (οτιδήποτε Ελληνικό -εθνικό). 
Σχετικά με τον περίφημο φράχτη του Έβρου είναι στην κυριολεξία ενα ντεκόρ ώστε να φωτογραφίζονται οι Μητσοτακάνθρωποι, γελοιότητα να πιστεύει κάποιος πως με ένα φράχτη 27 χιλιόμετρα σε μια οριογραμμή συνόρων 230 χλμ χωρίς να υπολογίζουμε την Βουλγαρική οριογραμμή, προστατεύεις τα σύνορα σου. Εφραξαν τα περασματα και περνάνε παραδίπλα ή μπαίνουν στην Βουλγαρία και έρχονται στην χώρα μας από εκεί. Γενικά ο Έβρος δεν σταμάτησε ποτέ να είναι πέρασμα μεταναστών και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψεύδεται ασυστόλως σχετικά με μείωση των ροών, περνάνε αβέρτα, χθες είχα καταγγελία πως 40 άτομα έδειραν κτηνοτρόφο στον ορεινό όγκο του Σουφλίου και του έκλεψαν τα ρούχα, στην κυριολεξία τα πράγματα έχουν αγριέψει, και οι λαθρομετανάστες δεν είναι οι φιλικοί Κούρδοι ή Σύριοι που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα έρχονται Αφγανοί, Σομαλοί, Μαροκινοί και κάθε καρυδιάς καρύδι είναι οι σημερινοί εισβολής και οχι πρόσφυγες.
Τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν επηρεάσει την αγροτική παραγωγή;
Φυσικά και έχει επηρεάσει η πανδημία την αγροτική παραγωγή και αυτό μπορεί να το δει ο κάθε καταναλωτής καθημερινά στις αγορές του, αύξηση ενέργειας, ζωοτροφών, εφοδίων, λιπασμάτων κλπ, μεταφράζεται σε αύξηση των τιμών ζωοκομικών και φυτικών προϊόντων. Πάντα ο τελικός αποδέκτης είναι ο καταναλωτής. Ως ΑΚΚΕΛ δεν είχαμε χτυπήσει απλά καμπανάκια αλλα καμπάνες σχετικά με την διατροφική τα αυτάρκεια της χώρας, έχουμε στείλει σοβαρές προτάσεις, δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουτε ενδιαφέρεται, ούτε απαντά. Δυστυχώς βλέπω μια κυβέρνηση που την ενδιαφέρει περισσότερο τι θα πουλήσει η Γερμανία και οι χώρες του βορρά στον Ελλάδα από το τι θα παράξουν οι Έλληνες και οι Ελληνικές εξαγωγές. πανω απο 5 δις δίνουμε καθε χρόνο για εισαγωγή φυτικών και ζωοκομικών προϊόντων που ως Έλληνες παραγωγοί θα μπορούσαμε αύριο να τα παράξουμε. Έχουμε την γη, τα μέσα παραγωγής, την τεχνογνωσία, ανθρώπους με ορεξη και μεράκι να παράξουν πλούτο για αυτή την χώρα και οι κυβερνώντες δεν μας αφήνουν προς όφελος των δανειστών. Δεν ζηταμε ενισχύσεις αλλά να μην μας φρενάρουν οπως το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ξέρει και το κάνει με τακτική τα τελευταία χρόνια. 
Σε ποιες ενέργειες  και συμμαχίες έχετε προβεί ως κόμμα ;
Πάντοτε το ΑΚΚΕΛ ήταν υπέρ των συνεργασιών, παρ ότι έχουν καεί ως κόμμα από συνεργασίες την πρώτη φορά με τον Πάνο Καμμένο και την δεύτερη με το ΛΕΥΚΟ του Ντάλιου . Το ΑΚΚΕΛ ειχε ξεκινήσει μια συνεργασία με το ΕΠΑΜ, το ΔΗΚΚΙ, την Ελληνορωσική συμμαχία και την άμεση δημοκρατία το 2019. Σήμερα μετέχουμε στον μεγαλύτερο συνασπισμό που εχει δημιουργηθεί στη νεοελληνική πολιτική ιστορία τους ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, 16 εξωκοινοβουλευτικα κομματα συμμετέχουν ως στιγμής και συνομιλούμε με αρκετά άλλα. Πιστεύω πως στις εκλογές θα πάμε με ενα σχηματισμό που ολοι θα τρίβουν τα μάτια τους. φυσικά και είναι τιμή μου να είμαι επικεφαλής αυτού του σχηματισμού, αν και πιστεύω πως ο όρος επικεφαλής στο δικό μας σχήμα είναι παντελώς αδόκιμος, στους ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κανείς δεν είναι πιο ίσος από τους ίσους και όλες οι αποφάσεις παίρνονται από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην πολιτική συμμαχία ισότιμα, ομότιμα και δημοκρατικά. Παρ Ότι με έχουν ορίσει επικεφαλής και τα 16 κομματα θεωρώ καλύτερο τον ορο εκπρόσωπος των κομμάτων που απαρτίζουν την συμμαχία. Λεπτομέρειες όμως που θα τις δούμε στην πορεία.
Πανηγυρικά αθώος κύριε Τσιομπανίδη πώς νιώθετε;

Αθώος σε μια άδικη δίωξη, έπρεπε να γινω 48 ετών και από νομιμόφρων πολιτης να γίνω εγκληματίας. Κατηγορήθηκα από άνθρωπο με στενή σχέση με βουλευτινα του ΣΎΡΙΖΑ για αγροζημία με πρόβατα σε χωράφι με σιτάρι το οποιο ιδιώτης γεωπόνος έβγαλε εκτίμηση ζημιάς 1.400€ ενώ η εκτίμηση δικού μου γεωπόνου ειναι 63€, πρωτόδικα καταδικάστηκα με ποινή 1 έτους φυλάκιση ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει φυλάκιση 3 χρόνια φυλακή  χωρίς αναστολή !!!! Να θυμίσω πως ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις μίζες εκατομμυρίων για τα εξοπλιστικά εφανε ποινή 3 ετών με αναστολή.
Πριν λίγες μέρες το εφετείο με αθώωσε πανηγυρικά με 3 ψηφους σε τριμελές δικαστήριο. Φυσικά αυτά δεν σταματάνε, η συγκεκριμένη κλίκα συνεχίζει και εχουμε και ένα εφετείο στην Κομοτηνή. Εχω και το δικαστήριο με τον Μηταράκη για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή είχα καταγγείλει πρώτος έφευγαν παιδιά από τις δομές για "μαθαίνουν θέατρο" στου Λιγνάδη
Κυρία Μπαϊρακτάρη αν εγώ πάω φυλακή από το καθεστώς Μητσοτάκη, έχω φίλους να μου φέρνουν τσιγάρα, αν ομως πέσει το καθεστώς κάποιοι δεν θα βρίσκουν θεση στα ελικόπτερα  
Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more